Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

online kupovina

87 pregleda · 8 odgovora · otvorena 26.07.2013. u 18:37

-pozdravljam clanove foruma,
-precesljao sam teme nisam nasao konkretan odgovor na moje pitanje, pa ako iam iskusnih clanova u online kupovini da mi pomognu  :)
-Narucio sam tene koj ekostaju 35 funti + 10 funti postarine, ukupno 45 funti ( oko 102 km) su uredno skinute sa kartice. Koliko cu jos troskova imati kada ih budem preuzimao?
hvala
ne vjerujem da ces imati ista vise placanja, ja sam par puta kupovao preko ebaya, kada uplatis na paypal sve sto traze cijena + postarina, nista se vise ne placa, barem iz mog' iskustva  
bilo bi lijepo da bude tako kako si i ti prosao  :D, volio bi jos par iskustava cuti cisto siguran da budem
Budi spreman da na tu cijenu budes trebao jos dodati 27%, ili ti ga 27km u tvome slucaju ... A mozda prodjes i bez toga, zavisi ti od carine.
zar je carina 27 % znam da je za tehniku 15-tak % zar moze na obucu biti tolika?
Ne uracunava se postarinu za carinjenje, a to nije dovoljno skupo da bi se carinilo, tako da ces u najgorem slucaju platiti 3.5KM zato sto neke pakete otvaraju da vide imali sta zabranjeno u njima.
znaci il 3.5 il do nekih 20 km ( ako se postarina vec ne racuna u cijenu) to mi je prihvatljivo  :)
Ovako, mozes proci sa 27% tu je carina i pdv a mozes bez icega, npr ja sma sat kupio preko neta vriejnosti oko 100km i nista nisam imao troskova..
Mozes jos imati onih 3.10km eventuanlo 5.10km zavisi a mozes bez ista proci :)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.