Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Laptop i linux poteškoće

66 pregleda · 6 odgovora · otvorena 11.06.2013. u 20:04

Ćao ćao.
Kupio sam danas ovaj laptop, Asus Aspire E1-571, i na njemu je neki linpus linux live cd edition v9.2, i to je neki kurčić, naravno nije sistem da skratim.
Evo skidam ubuntu desktop, i treba mi neko da mi objasni kako i šta.

hvalaaaaaaaaaaa
Ja sam imao openSUSE, isti k... Uglavnom, vratio sam na windows radi programa. Postoje neki programi poput Winea ali 95% Windows programa ne radi preko Winea, igrice pogotovo... Što se tiče surfanja i toga, dosta je brži, manje troši CPU i RAM... U svakom slučaju ostani pri linuxu ako nemaš namjeru nešto raditi sa Windows programima... A i oni programi koji imaju za Linux, ili traže posebne lib-ove, ili su komplikovani za instalirati (samo ako se prvi put koristiš terminalom)...
mene najviše interesuje instaliranje windowsa na ovaj linux, jel isti proces kao i inače ili ?
liaar je napisao/la:
mene najviše interesuje instaliranje windowsa na ovaj linux, jel isti proces kao i inače ili ?
nije, ne znam tačno sada, zaboravio sam, uglavnom, linux koristi jedan način na koji zapisuje na HDD a Windows drugi, i jedino to moraš prebaciti... pogledaj po netu, tako sam i ja... Malo to patnja, ostalo sve normala..
Najbolje bi bilo da nabavis ili da sebi snimis na stick Ubuntu 10.04 ili neku noviju verziju i pokrenes Live Demo funkciju.
Tu imas Disk Utility opciju i formatiras disk na NTSF, restartujes laptop i instaliras Windows onda.
Otvori terminal kucaj rm -rf /*

Obrisace ti sve zivo sto se moze obrisat od linuxa, restartuj pc, ubaci windows cd formatiraj diskove i digni sistem.
vLexinho je napisao/la:
Otvori terminal kucaj rm -rf /*

Obrisace ti sve zivo sto se moze obrisat od linuxa, restartuj pc, ubaci windows cd formatiraj diskove i digni sistem.
gdje si bio prije, ja kucao "dd if=/dev/zero of=/dev/sda bs=512 count1" i j**o mu majku, eno ga na servisu sada. haha

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.