Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

YouTube copyright

105 pregleda · 4 odgovora · otvorena 06.06.2013. u 21:20

Samo me zanima da li je copyright ako nadem neki video koji je uplodan na download server, i postavim ga na youtube, (nisam owner klipa,ali takvog nema na youtube) :D
Naravno da jeste  

Nisi ti vlasnik, nemaš prava jednostavno, čitaj na googlu što se tiče autorskih prava, bez ozbira bio ili ne bio ti kršiš prava, tako da se možeš nadati ako postaviš sadržaj/klip da ga uklone, promjene muziku klipa itd.
Ako hoces neciji tudzi klip da uploads kontaktiras ga porukom upitas ga dali mozes da upload njegov klip na svoj youtube channel... ako ti dopusti mora ti dat download link od klipa on znaci ne smijes da skidas preko youtube downloadera pa da stavljas nego ti on mora upload orginalni clip i dat ti download link onda ga upload na svoj channel onda samo u diskripciji napises da nisi owner itd itd... i nisi napravio copyright
Jeste copyright ali pazi ako to nije neki film ili nema neku vrijednost nije nešto što se prodaje, već je to zezancija ili neka šala interesantan video možeš ga podjeliti i staviti u opis videa da nemaš niti zadržavaš ikakva prava na video, da nećeš stavljati reklame na njega niti da ćeš od njega zarađivati te da ako autor želi da se video ukine da ostaviš kontakt da možeš izbrisati klip ako nekome to smeta.

Valjda ti je malo jasnije. Ja bih tako postupio jer mislim da ima neki princip ili zakon koji to dozvoljava ako autor nije naveo da se video ne smije distribuirati.
Naravno da jeste copyright, al sve zavisi koliko je jak taj kopirajt youtuba, tako da na tom sve ovisi.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.