Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

IPHONE da ili ne

269 pregleda · 16 odgovora · otvorena 06.06.2013. u 20:50

Pozz gameri,
Nudi mi se prilika da dobijem IPhone 4 ili 4s (sve zavisi od mene) iz Švicarske naravno sim-free (fabrički otključan), i sada ja evo razmišljam da li da uzmen IPhone ili da tražim neki drugi telefon...
Šta vi mislite o tome ?
Da li je IPhone bolji od ostalih telefona koje mogu dobiti za taj novac ?
kupi samsung galaxy isti ku**c manje para
ili ako hoces da placas znakic izvoli
prejak fon, pogotovo 5 il 4s... najjaci neces se pokajat
ako oces da se furas,ofno ovo onda je to sminka mob 

ja koristim samsung note =) sada abd next month cu dobiti s4 =)
Nikad se do sad uživo nisam susretao sa iOS, ima li ko da je koristi ovaj telefon, mislim jedno je ono što vidiš na yt i pročitaš na phone areni a drogu je kad imaš nešto u rukama
Android based telefoni= mogućnost instaliranja raznih stvari/aplikacija/tweakova bez da diraš sistem.

Kod iphone moraš da jailbrejkaš telefon ako misliš da instaliraš neke aplikacije, tweakove, znači iOS ti je ograničen, možeš ti naravno kupovati sve, ali nemaš nekih dodatnih opcija.

Sve je to tu negdje, iphone uopšte nije loš telefon pogotovo 4s, i 4 je i dan danas odličan telefon. Super izrade, kvalitetne naravno. Odličan displej, kamera također.

Zavisi sve šta se tebi sviđa, ako ti se sviđa iOS kao sistem, uzmi iphone, ako ti se sviđa android, uzmi neki android based telefon kao recimo sgs3 

Mada naravno sa sgs3 dobiješ veći displej, kvalitetniji, ali opet nekako plastika mi tu ne godi, sklon si štekanju, čak i na sgs3 zna se desiti da iz čista mira se ugasi aplikacija, zaledi aplikacija, restartuje se telefon, dok kod iphona to i nije česta pojava.
Prosao sve iphone do 4s, sada sam uzeo GS4. Kada pogledas tehnicke specifikacije, imas mnogo telefona koji su u tom segmentu bolji od iphona 4s, ali u praksi je to druga stvar.

IOS je veoma jednostavan za koristit, imas mnogo vise aplikacija za ios uredjaje nego za android ( cak ne moras ni jailbreakat, jer imas hrpu dobrih free aplikacija ). Sam rad na telefonu je odlican, bez stopanja, precizno, elegantno.

Sigurno se neces pokajati ni sto se tice kamere, osim ako nisi bas previse zahtjevan. Reprodukcija muzike je odlicna, samo ti preporucujem da ne koristis default slusalice, kupi bolje ako mozes.

Jos jedan savjet je da, ako si u mogucnosti, kupis model sa minimalno 32GB. Kod mene je uvijek bilo oko 60GB na telefonu, rijetko kad da je zastopao.

Ako si zeljan znanja, najbolja aplikacija ti je "ITunes U" . Tu mozes da skines tekstualna i video predavanja sa svim vodecih univerziteta na svijetu. Veoma korisno i zabavno.

Sto se tice android uredjaja, nude dosta vise customizacije i igre sa sistemom. Meni licno to nije potrebno, ali ako si ti jedan od onih koji zeli da svaki cosak telefona moze podesiti po svojoj volji, onda uzmi neki galaxy s.

Lijep pozdrav :)
joj sto ne mogu ovih "ajfon sranje " a u zivotu ga nisu u ruci drzali i nesto pricaju 

topic; ja trenutno imam cetvorku i zadovoljan sam, sistem je po meni bolji od androida, jako jednostavan, sve aplikacije koje su ti potrebne su free, brz, touch screen jako jako dobar, ne znam sta onaj gore prica za touch 
a ako se odlucis za android os, preporucio bih ti sg3 ili htc one...
Imao sam iphone i odmah ga dao sestri, uzmi samsung galaxy 
Mjenjao sam telefone ko lud.. Dan, sedmica, mjesec, duze nije mogao trajati.. Samsung NOTE, HTC Desire HD ovaj, onaj..
Dok nisam "sjeo" na iPhone 4..
Od tad nemam nikakvu potrebu da ga mjenjam.. Jednostavan, dobar, touch extra, sve u full-u !
4S jeste brzi, i malo bolji po preformansama, ali nisam bas toliki pacenik..
iPhone 5, kvalitet telefona, odnosno okvira mobitela (fizickog) se poredit nemoze sa 4 i 4S.. Bruka !

Tako da 4 i 4S POWAH !
U svakom slucaju DA !  
Ma naravno iPhone prijatelju, njegova brzina, preciznost, ljepota, a onako mal i dobar displey 
Nema virusa kao na androidu i telefon prosto nikad ne može zaštopati 
SINE STABILNOST IOS-a I ANDROIDA SE NE MOZE POREDITI !! Android ima nekakvih pozanidskih procesa kuraca nigdje veze ocm :S Jailbreakujes iPhone i slobodan si ko pejgamber 
Sve zavisi za koliko ćeš ga dobit, ako dobijaš džabe... onda ti niko ne treba govorit "Jer sve što je džabe i Bogu je drago" 
Ja još imam 3GS i mislim da je iPhone bez obzira šta bilo ko kaže jedan solidan telefon mada bih preporučio svima koji ga hoće da uzmu da uzmu malo više memorije 32G+ telefon će raditi super sve dok ne izađe treća, četvrta generacija poslije vašeg modela tada bi trebali prestati update-ovati appove jer više nisu namjenjeni za vaš mob i štopat će eto toliko o tome android i iOS ti je skoro pa isto kao borba između Canona i Nikona svako će imati ono što njemu više odgovara i nikad neće biti drugačije...
Ako ti se nudi za male pare kupi.
Imam problme sa Iphone 3g neoze dase aktivira telefon posle updeta preko Itunesa koji je sam izvrsio nadogradnju softvera i sve obavio i sada kada treba da se aktivira tel on nemoze i pise

Vaš Iphone se ne moze aktivirati jer je server zaaktiviranje privremeno nije dostupan . Pokusajte spojiti vas Iphone iTunes kako bi ste ga aktivirali ili ponovo pokusali za nekoliko minuta.

i kada ga povezem sa iTunesom onda dobijem ovo
http://prntscr.com/18p8aq

Pa molim ako netk ozna u cemu je problem da mi javi bio bi mu zahvala pozzz

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.