Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

MC Pomoc FPS

140 pregleda · 14 odgovora · otvorena 05.06.2013. u 22:23

Ovako posto igram MC vec 4 dana, Fps mi je uzasan od 5 do 11 max, Optifine sam ubacio i uradio 2,3 tuta od Vizitaly tako nekako :D evo slika

Popravi sliku , Smanji sve opcije , ubaci light Optifine i eto .

Pogasi sve programe koji rade , Ili ti je jednostavno kompjuter sh1t .
2GB Ram, CPU 1.8 DualCore, 256 MB Grafa int. :/

Ugasim ja sve ba ali nece i podesim sve i nece da si pita xd
apdejtuj graficku , ocisti komp , gamebooster , oc graficku , procesor , ako ti nista od ovog ne uspije nadogradi malo rama uzmi jacu graficku ... ili najednostavnije uzmi novi kompjuter...
ActioN07 je napisao/la:
2GB Ram, CPU 1.8 DualCore, 256 MB Grafa int. :/

Ugasim ja sve ba ali nece i podesim sve i nece da si pita xd
Ja imam 4 gb rama 1.7 dualcore i intel hd grafiku i imam 40-35 konstant fps tiny i sve na off bez optifne
Lave ako ti sa takvim pc-om mc lagga onda sta reći. Ili probaj ocistit malo pc od virusa ili obori sistem do komponenti ti nije 100 % jer ti je solidan pc za takvu igru u kojoj mozes pobrojat pixele.
bogetina je napisao/la:
Lave ako ti sa takvim pc-om mc lagga onda sta reći. Ili probaj ocistit malo pc od virusa ili obori sistem do komponenti ti nije 100 % jer ti je solidan pc za takvu igru u kojoj mozes pobrojat pixele.
I to sto kazes ode polako oboriti sistem :D i ako nije prob dok budem dizao sistem da mi das neki link od MC mrzi me traziti kasnije :D
ActioN07 je napisao/la:
I to sto kazes ode polako oboriti sistem :D i ako nije prob dok budem dizao sistem da mi das neki link od MC mrzi me traziti kasnije :D
Ukucaj gore u search g.ba mc sErver imas link i to za verziju za "nas" g.ba srv. Pa nam se pridruži kad ga podignes o5
bogetina je napisao/la:
Minecraft ti je zahtjevniji od LoL-a tako da..
Wake up ?!? Minecraft nasto prije pinballa.Ne citiraj više sa ovakvim računarom cod4 može igrat na 125 fps.Oborit će sistem usput će ga ocistit od virusa budeli i dalje imao loš fps dobit će moj pc na poklon a njegov ću pojest.

Post dobio šamar od Brix

bogetina je napisao/la:
Wake up ?!? Minecraft nasto prije pinballa.Ne citiraj više sa ovakvim računarom cod4 može igrat na 125 fps.Oborit će sistem usput će ga ocistit od virusa budeli i dalje imao loš fps dobit će moj pc na poklon a njegov ću pojest.
https://support.leagueoflegends.com/entries/234272-Minimum-System-Requirements-PC-

http://help.mojang.com/customer/portal/articles/325948-minecraft-system-requirements

Prvo se informiši   
Brix je napisao/la:
bas sam sad krenuo na gugl da trazim system req,
Btw.sve je vise i vise ovih "pametnih",trebali bi napraviti nekakav vodic za majnkraft,znaci da ljudi skontaju sta je to,kakve mogucnosti imas,da tu nisi ogranicen,na jednu mapu,da je ta majnkraft mapa beskonacna,da grafika ne cini igricu,a usput grafika nije losa vec je igrica tako odradjena,kad ces ti u bilo kojoj igrici moci odat 500000 dana i opet neces proci citavu mapu?NIKAD
Brix je napisao/la:
Kao prvo ne samaraj bezveze ako ti je tako lako dat šamar sad mi daj aplauz za pomoć jer nakon obaranjq sistema mu se vratio dobqr fps !
Edit: za LoL ti je potrebna graficka da podrzaje pixel shade 2.0 a za mc netreba i ustvari kakva je razlika tolika da bih ja dobio samar ?!? Cak sam djelomicno i u pravu !
bogetina je napisao/la:
Kao prvo ne samaraj bezveze ako ti je tako lako dat šamar sad mi daj aplauz za pomoć jer nakon obaranjq sistema mu se vratio dobqr fps !
Edit: za LoL ti je potrebna graficka da podrzaje pixel shade 2.0 a za mc netreba i ustvari kakva je razlika tolika da bih ja dobio samar ?!? Cak sam djelomicno i u pravu !
Razlog: Dezinformisanje

To što se njemu fps popravio nakon obaranje sistema jeste rezultat brisanja nepotrebnih programa pokrenutih u pozadini, ne shvatam kako si mu ti to pomogao? Jeste, ali ako ćemo već tako pogledaj koliko koja igra traži RAM-a, i nije stvar u sysrq jer nije bitno možeš li igru pokrenuti, nego je li igriva. Ako ti je stalo do boba, poslat ću ti nije problem. Šamar treba da ima neku drugu namjenu, nije baš onako kako vi mislite 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.