Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

PC; Šta kupit'?

206 pregleda · 13 odgovora · otvorena 28.05.2013. u 19:27

Potreban mi je neki računar. Gledao sam po piku al stvarno ne kontam neke tu performanse xD
Pa ako mi ko može preporučiti neki kul komp, da mogu recimo rokat CS-a na 100FPS i te folove.
Negdje oko 150KM, polovan ili ne, svejedno.
Samo cekaj da profesionalac u tome pogleda temu ;)
AmarDark je napisao/la:
Samo cekaj da profesionalac u tome pogleda temu ;)
Naće se valjda neki :=)
Ima ga samo nije tu ;) Zab sam mu nick ali lik je profic u tome,neko je od moderatora ovdje.
AmarDark je napisao/la:
Ima ga samo nije tu ;) Zab sam mu nick ali lik je profic u tome,neko je od moderatora ovdje.
Moguće da je ovaj brick.. nebitno hajd na čekanju sam :P
Za 150 maraka možeš naći "šrot" centralnu, obični dualac, max 2gb rama, i neki disk od 80-160gb, grafička je integrisana, i sa njom nećeš moći imati 101 fps u cs 1.6 jer su ga updejtovali više puta, nije kao prije.

Za nekih 300+ možeš naći solidan računar sa nekom pcie grafičkom. Sve ispod je bacanje para ako ćemo realno.
Elysium je napisao/la:
Za 150 maraka možeš naći "šrot" centralnu, obični dualac, max 2gb rama, i neki disk od 80-160gb, grafička je integrisana, i sa njom nećeš moći imati 101 fps u cs 1.6 jer su ga updejtovali više puta, nije kao prije.

Za nekih 300+ možeš naći solidan računar sa nekom pcie grafičkom. Sve ispod je bacanje para ako ćemo realno.
Evo sad sam nešto dobio preporuku 400KM a računar gori.
Možda je bolje da sačekam, al ja dok dođem do tih para pff.. :D
Nedy je napisao/la:
Evo sad sam nešto dobio preporuku 400KM a računar gori.
Možda je bolje da sačekam, al ja dok dođem do tih para pff.. 
Naravno da je bolje sačekati, nego kasnije da ispaštaš radi gluposti, odnosno greške. Kakve su karakteristike tog računara od 400 maraka? Nema veze ako je on 400 maraka, možeš i na taj način baciti pare. Uvijek gledaj da uzmeš noviju tehnologiju, na staru se stvarno ne isplati davati pare. DDR3 ram, + GDDR5 grafička, solidna ploča, i recimo neki amd x3 ili x4 u zavisnosti koliko imaš para. i uživaš ko čovjek.

@edit

nema na čemu  
Elysium je napisao/la:
Naravno da je bolje sačekati, nego kasnije da ispaštaš radi gluposti, odnosno greške. Kakve su karakteristike tog računara od 400 maraka? Nema veze ako je on 400 maraka, možeš i na taj način baciti pare. Uvijek gledaj da uzmeš noviju tehnologiju, na staru se stvarno ne isplati davati pare. DDR3 ram, + GDDR5 grafička, solidna ploča, i recimo neki amd x3 ili x4 u zavisnosti koliko imaš para. i uživaš ko čovjek.

@edit

nema na čemu :-*
Je, je upravu si. Ovo mi je bio samo prijedlog a dok vidim šta i kako onda ću da se odlučim.
Hvala ti na savjetima :)))))
O___________O je napisao/la:
http://www.pik.ba/artikal/7100894/core-2-duo-e6750-gamer/

Minimum minimuma. Ispod ovog ne bih nikad komp uzeo (mada je i ovo low, ali OK je za CS).

EDIT: Jest precijenjen, ali siguran sam da bi ga dao za manje. Nisam ni imao toliko vremena da trazim po piku, siguran sam da ima povoljnija solucija ;)
Tek sad objavljeno da ga prodaje :)
Kul mi se čini.
O___________O je napisao/la:
http://www.pik.ba/artikal/7100894/core-2-duo-e6750-gamer/

Minimum minimuma. Ispod ovog ne bih nikad komp uzeo (mada je i ovo low, ali OK je za CS).

EDIT: Jest precijenjen, ali siguran sam da bi ga dao za manje. Nisam ni imao toliko vremena da trazim po piku, siguran sam da ima povoljnija solucija 
Preskup za 350 maraka  

Jednostavno, opet kažem, bacanje para  
Prodam ti ja svoj za 150 eto:

Amd dual core 64 x2 4400+ 2,3ghz
Asus eah2400 series
HDD 150gb
maticna: Asus m2v-mx se
ram 2gb
napajanje: 400w ms industrial
kuciste: MS crno/sivo

1.6 100 fps zakucava na bilo kojoj rez, smoke isto ne pada u 10 smokeova :) mozda ma 95..

CSGO; 50-100 fps, dm 30-50

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.