Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Sastaviti komp

164 pregleda · 6 odgovora · otvorena 30.05.2013. u 17:41

Moze li mi neko sastaviti komp sa nvidia gtx 660 ti,i cpu intel i5-3570k.
Hvalla unaprijed...
1. Ne mogu da vjerujem , pa sinoć si digao temu, ja ti sastavio i sad je sva pamet umjesto HD7850 bocnuti GTX660Ti + bolje napajanje.

2. Core i5 3570K nije za tebe, prvo da ti treba procesor sa otkljucanim mnoziteljem , ne treba, drugo ne znaš overklokovati, treće , treba dobra matična ploča i hlađenje.

3. Core i5 3350P je dovoljan za svaku igru, kao i za svaku high-end single gpu graficku.
Da,cpu znm overklokovati,to je lagano,pa eto molim te ako mozes da mi sastavis ti sve to mi treba,dns treba da dem uzet taj komp,i nezz za to napajanje i to,molim te ako mozes da mi napise sve sa onim sto sam zelio..
brick je napisao/la:
1. Ne mogu da vjerujem , pa sinoć si digao temu, ja ti sastavio i sad je sva pamet umjesto HD7850 bocnuti GTX660Ti + bolje napajanje.

2. Core i5 3570K nije za tebe, prvo da ti treba procesor sa otkljucanim mnoziteljem , ne treba, drugo ne znaš overklokovati, treće , treba dobra matična ploča i hlađenje.

3. Core i5 3350P je dovoljan za svaku igru, kao i za svaku high-end single gpu graficku.
Ma dzaba ti njemu pises, vidis da lik ganja samo grafičku koja ima 2 GB.
Messi3245 je napisao/la:
Da,cpu znm overklokovati,to je lagano,pa eto molim te ako mozes da mi sastavis ti sve to mi treba,dns treba da dem uzet taj komp,i nezz za to napajanje i to,molim te ako mozes da mi napise sve sa onim sto sam zelio..
Vidi drug to nije problem, al ti da znaš overklokovati ja ti nebi sastavljao PC, već bi ga ti sam sebi sastavio.

A treba ti, u imtecu, min 2000KM, da uzmeš to što si namislio .

Ovako si ti to zamislio, naravno overklok zahtjeva aftermarket hladnjak, bolju matičnu, evo ti i klokuj do bola.

A GTX660Ti ne vrijedi 690KM, ovo je pretjerana cijena, pametnije HD7950 za 730KM kupiti, odra će je u svakom pogledu, ali ti želiš nvidiu.

Post dobio aplauz od Burek_King

Messi3245 je napisao/la:
Prijatelju, bezveze se glupiraš 3570k ti ne treba nikako jer pojma nemaš o komponentama računara, a kamoli o overclockanju 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.