Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Pojacavanje PC-a

169 pregleda · 11 odgovora · otvorena 26.05.2013. u 21:27

Pozdrav.

Imam sljedecu konfu:
Windows 7 Ultimate Edition ‎(X64)

Intel Core 2 Duo E7200 clocked at 2.53 GHz

ASUSTeK Computer INC. P5KPL/1600 Rev 2

4 GB total memory type DDR2

ATI Radeon HD 5450

DirectX version installed: 11.0

Harddrive SAMSUNGHD501LJ from 465.76 GB SATA II

LG Electronics M1921A

E sad, da li se isplati ovo pojačavat, mislim sve novije igre rade, ali na lošijim rezolucijama i minimalnim detaljima.

Da li postoji neka mogucnost da pojacam neku komponentu, pri cemu bi fps u novijim igrama bio veci, a starije igro bi mogao gurati na high settings.
Jedino što možeš je pokušati overclcok taj procesor još više, i uzeti neku grafičku tipa 7750, jer sve dalje se ne isplati, stara je to platforma 775 socket...
Ne isplati se ulagati u 775 platformu, ganjaj AM3+ ili 1155, ukoliko baš želiš, uzmes nekog quada, npr. Q6600 i klokaš ga i 7770 i nije loše na kraju 
Ne valja graficka, ne valja procesor. Guraj dok mozes onda prodaj i idi na i3 ili i5. Mozes overclock taj proc na blizu 3.0 ghz sa dobrim hladjenjem, a grafa je uberlow.
Probaj staviti malo jaci procesor i neku graficku do 700/900kn i siguran si do 2015/16  :)
O___________O je napisao/la:
Ne valja graficka, ne valja procesor. Guraj dok mozes onda prodaj i idi na i3 ili i5. Mozes overclock taj proc na blizu 3.0 ghz sa dobrim hladjenjem, a grafa je uberlow.
Što se overclocka tice neupućen sam u to, jel ima to da bi uradio i koliko je uopšte rizično ?
HarisSouth je napisao/la:
Što se overclocka tice neupućen sam u to, jel ima to da bi uradio i koliko je uopšte rizično ?
Dobices od 10% do 20% vise performansi od prcesora, vise ce se grijati, vise ce struje vuc i ako ga previse klokas sprzices ga.

ako te zanima kako da klokas, pm/gb da se ne dopisujemo na temi.
Overclockuj malo procesor i uzmi grafu neku tipa HD5670 ili HD5750, nisu skupe, a sa tim procom bi trebale pokrenuti sve novije igre na pristojnim rezolucijama i detaljima.
Q6600 ti je nekih 150 maraka, razlika je ogroooooooooomna. Ako imaš pare uzmi taj Q6600 imaš ih na piku i jeftinije.

+ 6670, ili 7750/7770 u zavisnosti ako imaš para.

Jeste stara platforma, ali ipak ovaj Q6600 je mnogo dobar quad procesor.
Elysium je napisao/la:
Q6600 ti je nekih 150 maraka, razlika je ogroooooooooomna. Ako imaš pare uzmi taj Q6600 imaš ih na piku i jeftinije.

+ 6670, ili 7750/7770 u zavisnosti ako imaš para.

Jeste stara platforma, ali ipak ovaj Q6600 je mnogo dobar quad procesor.
Da i da li će biti vidne razlike ? Velika manja, koliko se isplati to raditi mislim ? Da li je bolje da pojačavam ili da skupim tih 350 km i uzmem ps3 i uživam :D
HarisSouth je napisao/la:
Da i da li će biti vidne razlike ? Velika manja, koliko se isplati to raditi mislim ? Da li je bolje da pojačavam ili da skupim tih 350 km i uzmem ps3 i uživam 
Zavisi, ako si gamer, i samo igraš igrice, i ako baš preferiraš konzole, onda ps3... A naravno da ćeš osjetiti razliku jer je ogromna, više jezgri, više keš memorije, veći clock sa overclockom i slično, mnogo jača grafika i ostalo.

Ja bih ipak išao na soluciju da uzmem taj q6600 + 6670, ili eventualno 7770, opet u zavisnosti ako imaš 19 inčni ekran, onda 6670/7750. ako je preko 20 i više onda ti je minimalac 7770.

LP.
Elysium je napisao/la:
Zavisi, ako si gamer, i samo igraš igrice, i ako baš preferiraš konzole, onda ps3... A naravno da ćeš osjetiti razliku jer je ogromna, više jezgri, više keš memorije, veći clock sa overclockom i slično, mnogo jača grafika i ostalo.

Ja bih ipak išao na soluciju da uzmem taj q6600 + 6670, ili eventualno 7770, opet u zavisnosti ako imaš 19 inčni ekran, onda 6670/7750. ako je preko 20 i više onda ti je minimalac 7770.

LP.
Ma dobro, nisam neki no lifer sad, ponekad poigram koju igru, ono baš naslove koje sam kao mlađi igrao pa sad igram nastavke.

A ps3 bi opet volio zbog uncharteda i heavy rain-a koje nisam imao priliku probat, a imam veliku želju.

Sve u svemu hvala ti puno, objasnio si dosta stvari.
Ako neko od modova vidi temu nek nagradi postove aplauzom.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.