Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

kreatin pitanje

368 pregleda · 28 odgovora · otvorena 23.05.2013. u 20:43

pozdrav, imam jarana ide 8 mjeseci u teretanu i prije 4-5 dana je uzo kreatin i vec se vidi kako su mu malo nabubrile grudi.. sta vi mislite o kreatinu ? isplatil se to uzimat, ja konto uzet koristit jedan mjesec, koristil to ko od vas imal nus efekte i tak to.. ..  

ako naglo prestanem uzimat hocel mi misicna masa naglo opast ?
Joj po ko zna koji put tema o suplementima ..
Ja sam protiv toga, ili bilo kojeg dodatka .. Samo ćeš imati posljedice po zdravlje
Za pocetak su ti najbolji steoridi, sto jaci to bolji. Kreatin je za pi*de !

Post dobio šamar od sh0ck

Ukratko:

Prvu sedmicu se pije prije i poslije treninga po 2 male kašike.
Ostale 3 sedmice po 1 mala kašika.

Nakon toga ne piješ 15 dana. Iza toga, nastavi ako želiš.

Nus pojava naravno da ima. Uglavnom od nepravilnog korištenja.
Može biti i od samog creatina (loš kvalitet, dotrajalost,...).
Nus pojave su povišen pritisak, glavobolja, mučnina,...
Da ne bi dalje išlo, najbolje je prekinuti ako se bilo šta od ovoga primijeti. Može se primijetiti nakon 2-3 korištenja.
Da te posavjetujem ako ćeš to već koristiti ne idi ispod 100 km kad ih budeš kupovao.Sve ostalo ispod suplemenata što kontaš unositi u sebe su smeće iako sam ja protiv bilo kakvih suplemenata 
Možeš čitati puno o kreatinu i općenito o suplementima. Ja iskreno ne čitam jer ih ne namjeravam koristiti. Zašto ? Nisam ja neki tip koji hejtuje suplemente ili koji misli da su otrovni, nego jednostavno smatram da ne trebam žuriti sa izgradnjom tijela. Uz to, suplementacija je uvijek bila skupa i on će to vidjeti ako bude nastavio sa korištenjem. Takođe ja sam dosta mlad i imam dovoljno testosterona koji dosta utiče na izgradnju mišićne mase i da ja sad 'boostujem' taj hormon koji i sam mogu napraviti, a da ga debelo platim, ne mislim da ću ikada, čak i kad ostarim.

Da oni loše utječu na zdravlje, vjerovano ta utječu na neki način. Ipak, sva hrana koju svakodnevno jedemo na neki način utječe na naše zdravlje jer ništa nije savršeno i sve koliko god dobro bilo ima vjerovatno i nečeg lošeg u sebi. Uzmi za primjer bilo koju namirnicu, evo ja ću jabuku. Možeš jesti jabuku, ona je dosta zdrava ali negdje sam takođe pročitao da bi se zubi trebali odmah prati poslije jedenja iste. Naime njena kiselina uništava sjaj zuba i ako želimo sačuvati isti trebamo zube čistiti, prati poslije jedenja jabuke.
Tako je i sa suplementima. On će se puhati, imati ekstra rezultate kao bb. ali će sigurno vremenom na nekim drugim stvarima gubiti. Ne znam je li tačno ali negdje sam pročitao da steroidi povećavaju rast dlaka, budeš rundav svukuda, pa ako ništa to je jedna od negativnih strana suplementacije.
Takođe želim dodati da on ne može samo tako prestati piti kreatin ili bilo koji drugi suplement, tj. može ali će onda za jako kratko vrijeme dosta da ispuše odnosno izgubi mase što svakako nije zdravo. Upravo taj kontinuitet ispijanja suplemenata povlači dosta novca sa sobom pa ako nije spreman izdvajati dosta novca na suplementaciju onda bolje neka ih ne koristi.

Btw. ja se idem suplementirati jajima sad, ogladnio sam od pisanja posta  
Ne koristim nista od suplemenata za sada ali su mi prijatelji rekli da je kreatin bez wheya proteina bezveze i da najbolje ide zajedno... Imas kreatina od ON-a,Dymatize,Olimp,Nanox,Activlab,Musclepharm i najbolji je monohidratni
Kreatin, ako kontas uzimati, uzmi kratin 100% monohidrat. Prvu sedmicu uzimas 4 puta dnevno (20 grama). Ujutro, prije treninga, poslije treninga i pred spavanje po 5 grama. Poslije sedmog dana uzimas 5 grama prije i 5 grama poslije treninga. Efekat je odlican, daje ti snagu, izdrzljivost i misicnu masu. Da bi efekat bio jos bolji uz kreatin bi dobro dosao whey protein. Uz konzumiranje kreatina potrebno je dnevno popiti dosta vode. Sto se tice nus pojava ne vjerujem da ima nesto ozbiljnije, ako uzimas pravilno (ako uzimas kada ti se cefne i u velikim kolicinama, odu ti bubrezi), jedino ces ici u wc 3-4 puta dnevno da pisas 

Zaboravih napisati da ako prestanes koristiti kreatin i prestanes ici u teretanu neces ispuhat kako zna raja reci. Imam ja jarana koristio kreatin isao u teretanu pola godine. Izgradio se fino, skoro pa odlicno. Stao momak sa teretanom, prestao piti kreatin, evo vec 7 mjeseci ne ide u teretanu, haman isti ko prije 7 mjeseci. Normalno da je malo opo, ali opo bi i da nista nije uzimao, jer ne mozes biti isti ko prije 7 mjeseci dok si trenirao, al opet momak izgleda drama.
Uzmi iglu i rokaj se u ganglije, kaki stjeroidi, KRHATIN MAMA!
Un4giveN je napisao/la:
Da te posavjetujem ako ćeš to već koristiti ne idi ispod 100 km kad ih budeš kupovao.Sve ostalo ispod suplemenata što kontaš unositi u sebe su smeće iako sam ja protiv bilo kakvih suplemenata 
ovaj sto je on kupio je 30km

mislim da je ovakav

lofara1 je napisao/la:
ovaj sto je on kupio je 30km

mislim da je ovakav

ON je jako kvalitetan jedan od top proizvodaca nije pogrijesio sto je ovaj kupio 
Un4giveN je napisao/la:
Sta bolan 100 KM  
Najskuplji kreatin 40 KM.
Ovako drug imao sam iskustva s tim, kako su gore rekli imas znaci prvu sedmicu " punjenja " uzimas 5g prije i poslije treninga. druga sedmica uzimas 4x5g. I kad popijes kretain koji si uzeo recimo 300g onda odmaras neki vremenski period 15- 20 dana. mozes a i ne moras. To ti je dobra stvarcica, ali brate ako mislis to uzet i prestat trenirati, recimo "napuses se " i kazes eh dosta je sad, onda nemoj ni uzimat ja sam tako.. Prestao uzimat kreatin i prestao trenirati za 2 mjeseca se vratio na isto mjesto ko' da nisam ni bio u teretani. Znaci kad zavrsis s kreatinom nastavi trenirati odrzavaj sebe. toliko o kreatinu . I samo cu ti reci, kakve god suplemente uzima ili se roko s bilo cim' SAMO ISHRANA TI JE BITNA I TO JE TO !

I jos nesto kreatin ti veze vodu ispod misica, tako da lahko to mozes ispišati ako ne nastavis s treninzima- vec sam ti to rekao gore.

pozdrav

EDIT : Ako ces uzimat kreatin uzmi OLYMP-ov kreatin, a taj Creatin Powder u zadnje vrijeme ti je smece, zet mi je bodybuilder prvak BIH, ujedno trener .. tako da uzimam sve preporuke od njeg .. ako te sta zanima pitaj slobodno :)
za 4-5 dana tesko da moze osjetiti, samo dobijes snage. Misici ti se pune vodom, al' zato pisas k'o lud ode bubreg u tacku.
SpeC je napisao/la:
Ovako drug imao sam iskustva s tim, kako su gore rekli imas znaci prvu sedmicu " punjenja " uzimas 5g prije i poslije treninga. druga sedmica uzimas 4x5g. I kad popijes kretain koji si uzeo recimo 300g onda odmaras neki vremenski period 15- 20 dana. mozes a i ne moras. To ti je dobra stvarcica, ali brate ako mislis to uzet i prestat trenirati, recimo "napuses se " i kazes eh dosta je sad, onda nemoj ni uzimat ja sam tako.. Prestao uzimat kreatin i prestao trenirati za 2 mjeseca se vratio na isto mjesto ko' da nisam ni bio u teretani. Znaci kad zavrsis s kreatinom nastavi trenirati odrzavaj sebe. toliko o kreatinu . I samo cu ti reci, kakve god suplemente uzima ili se roko s bilo cim' SAMO ISHRANA TI JE BITNA I TO JE TO !

I jos nesto kreatin ti veze vodu ispod misica, tako da lahko to mozes ispišati ako ne nastavis s treninzima- vec sam ti to rekao gore.

pozdrav

EDIT : Ako ces uzimat kreatin uzmi OLYMP-ov kreatin, a taj Creatin Powder u zadnje vrijeme ti je smece, zet mi je bodybuilder prvak BIH, ujedno trener .. tako da uzimam sve preporuke od njeg .. ako te sta zanima pitaj slobodno 
aha hvala, evo jedno glupo pitanje, a kako bi npr. bilo da ja to sad uzmem i pijem mjesec i nastavim recimo trenirat jos pola godina, znaci bil onda opo ? mislim ja nemam namjeru prekidat imam volje..
lofara1 je napisao/la:
aha hvala, evo jedno glupo pitanje, a kako bi npr. bilo da ja to sad uzmem i pijem mjesec i nastavim recimo trenirat jos pola godina, znaci bil onda opo ? mislim ja nemam namjeru prekidat imam volje..
E onda nemas kontraefekata, znaci ti samo treniraj nemoj stajati, pojacaj ishranu zbog sebe a ne zbog kreatina i to je to drug :)
Koliko ja znam kreatin ti utice na energiju misica ,cuj ovo gore nabubrile mu grudi nidje veze lol.
.Najprostije rečeno, kreatin će povećati količinu energije u mišićima. Što više energije vaši mišići imaju, više će posla moći obaviti. Razlika nije ogromna, nećete baš sa 45 kilograma koje ste dizali danas, sutra preći na 90 kilograma, samo zato jer ste uzimali kreatin. Razlika je najviše u tome što ste, recimo, danas dizali 45 kilograma u 6 ponavljanja, a kreatin će vam omogućiti da tu težinu naredni put dižete u 8 ponavljanja. Razlika je mala, ali čim shvatite princip i važnost postepenog povećavanja opterećenja bit će vam jasno kako vam kreatin može pomoći u izgradnji mišićne mase.
hotaa je napisao/la:
Sta bolan 100 KM  
Najskuplji kreatin 40 KM.
Pitanje je koliko uzimas grama
35Km weider creatine od 250gr
SpeC je napisao/la:
E onda nemas kontraefekata, znaci ti samo treniraj nemoj stajati, pojacaj ishranu zbog sebe a ne zbog kreatina i to je to drug 
Ma vi ljudi ne znate sta pricate, pojma o tijelu nemate... AKo momka zanima ja cu mu sve objasniti na PM, do njega je..

A sto se tebe tice, ime i prezime zeta, molim te ?
insejn je napisao/la:
Ma vi ljudi ne znate sta pricate, pojma o tijelu nemate... AKo momka zanima ja cu mu sve objasniti na PM, do njega je..

A sto se tebe tice, ime i prezime zeta, molim te ?
Mirza Muratovic :)

Apsolutni prvak BiH 2010, a ovaj put prvak u svojoj kategoriji, nazalost apsolutno nije uzeo zbog toga sto nije imao prijavljen klub, pa ga je terzo malo sjebo ..

i jbg nemam pojma..

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.