Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Početak rada

157 pregleda · 1 odgovor · otvorena 23.05.2013. u 17:50

E ljudi hocu da počnem jedan sajt za GIFOVE VIDEO NOVOSTI itd.

Imam i domen. Sad koji mi je 1 korak evo naprimjer nešta bi slićno ovom sajtu pravio:

http://pogledajovo.com/

Znaći da mi objasnite korake kako da počnem kako a završim kako da napravim da objavljujem vijesti i tako to.

Poz
Kazes da imas domenu, ok.

Ako ce stranica biti visoko-prometna onda kupi VPS ako ce biti prometna onda mozes i neki standardni paid hosting a ako je nisko-prometna onda napravi account na nekom free hostingu. Preporucujem 000webhost ili binhoster.

Nakon sto napravis account, podesi dns-ove na hostingu.

Za ovakvu stranicu po meni je najjednostavni wordpress ili ako iams novca nadji nekog da ti napravi tvoju vlastitu skriptu.

Sto se tice wordpressa, jako je jednostavan za instalaciju. Orebacis sve fajlove na hosting, napravis bazu i korisnika, otvoris install.php i instaliras ga vrlo jednostavno.

Da bi stranica izgledala da je potpuno namjenjana za gifove, slike, video itd. trebas naci dobru temu koja sluzi za to. Meni 2 najbolje za tako nesto su: Me Gusta i Serpent

Kada instaliras temu podesis dizajn da tebi odgovara, uploadujes logo i ides na kontrolnu plocu tj. dashboard i odatle pises postove. Ukoliko zelis neke izmjene u temi, obe teme imaju svoj vlastiti framework u kojem moes podesiti sve i svasta od oglasa, analytics-a, dodatne meta tagove itd.

Ukratko to je to  

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.