Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

podesavanje XAMPP

52 pregleda · 8 odgovora · otvorena 26.05.2013. u 11:25

Trazim po google i yutube kako da podesim XAMPP ne kontam nista moze mi neko od vas objaasniti...
Lakse malo sa temama, otvorio si ih 5 u 10 minuta.
Cekaj javice ti se neko :S
Bas nesmijem...

Ma poceo sad da radim u ovom XAMPP al nista nemogu da skontam... pa moram pitati...

Odg neko...
Smaraš dečko, google je tvoj najbolji prijatelj. Dosta tutorijala imas na youtubeu.
[youtube]k6ZiPqsBvEQ[/youtube]
[youtube]F0epWxZDlOk[/youtube]
[youtube]7NuTyB8Ypxc[/youtube]
St0rM1234 je napisao/la:
Bas nesmijem...

Ma poceo sad da radim u ovom XAMPP al nista nemogu da skontam... pa moram pitati...

Odg neko...
Ne smijes. Debudi malo strpljiv, ne cekaju ovdje svi samo da ti nesto napises. Ne znam sta iams puno podesavat u XAMPP, instaliras ga, aktiviras servise koji ti trebaju i svje projekte ubacuj u htdocs. PHPmyAdmin ako ti treba aktiviras i otvaras ga desni klik na XAMPP ikonu -> enter PHPmyAdmin
Cekaj sta to treba podesavati u XAMPP-u kao sto ti je receno u prethodnom postu pokreni sta ti je potrebno i radi,evo da ti plaksam potrebno ti je stikliras:
-Apache
-MySQL

:)
Al meni treba phpMyAdmin to neznam da podesim ,,,
Kada kucam localhost/phpmyadmin izbaci da ne postoji stranice i nikako da mi otvori bazu podataka...
St0rM1234 je napisao/la:
Al meni treba phpMyAdmin to neznam da podesim ,,,
Kada kucam localhost/phpmyadmin izbaci da ne postoji stranice i nikako da mi otvori bazu podataka...
Zasto uopste za testiranje projekata koristis localhost kad se znaju cesto desiti pogreske. Brate napravi acc na 000webhost, svejedno je free. Zarovis se u scriptmafia i naucit ces polako sve 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.