Jezgre na Androidu itekako znače

Android jeste neoptimizovan, ali je postao 2x fluidniji sa JB(Project Butter) u odnosu na ICS. Sa Key Lime Pie bi to moglo biti dovedeno do savršenstva tj. do onoga što jedino imamo na iOS

Koliko god da taj Android bio loš - prodaje se, a da se razumijemo on je DALEKO od pojma "loš". A taj famozni WP je u Q1 2013 prodao 6 miliona uređaja, dok je sam Samsung prodao 65 miliona. Ono što je najsmješnije jeste da je WP potisnut sa 4. mjesta od strane BlackBerry-a koji je svoje modele nedavno predstavio(Z10)
Tebi je AMOLED možda loš, i vjerovatno je ekran stvar ličnog izbora. Nekome će se sviđati TFT(malo je takvih), iako je to sve stvar navikavanja. LCD IPS će se bolje pokazati na suncu(kod Nokie tome pomaže ClearBlack), a AMOLED u svim drugim uslovima.
Znam da nemaš ništa protiv Androida(čim koristiš Android telefon), ali Galaxy S Advance je daleko od top modela, tako da o "ispoliranosti" Androida kao sistema ne možeš govoriti preko toga. Opet, Android je toliko neispeglan da i S3 prilikom ulaska u imenik zalaguje i taj lag se prenio i na S4(nešto je smanjen). Kako god, Android je sistem koji ima itekako mjesta za napredovanje, i što će on siguran sam i postići.
@brick
Zato ti i kažem ovo za SGS3 i njegov lag, i znam da si koristio, ali svejedno kad se sve sabere to je daleko od "loš". Pitanje je dana kada će WP kao projekat propasti, jer oni su u minusu već dugo vremena

Elop ih uništava samo tako. Čovjek je poslan iz Microsofta da uništi Nokiu u potpunosti i za sada mu to uspijeva. Nokia mi je strašno drag brend, draži od Samsunga, ali trenutno ne bih uzeo nijedan njihov model pored Androida/iOSa