Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[rq]cs go,grafa i proc..

204 pregleda · 13 odgovora · otvorena 17.05.2013. u 00:03

eo ovako imao sma cs go na straom steamu(hakanom sada:///) i imao sam jako low fps i sda kada je dsoao free vikend zeli osam provjeriit jesu li mozda sta optimizirali i viidm da nisu :/ prosjek fps mi je od 8-14 :( (640,sve very low/low) znam da mi je komp jako jako slab..
SS: http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=145436072

e sda me zanima dali posotji neki fps cfg kao za 1.6 i source?!

i zanimame dali bi se moglo naci neka grafa ili procesor da teraju cs go sve na low ali barem s 50fps-a..

ako b mi netkomogao pronaci neku jeftinu grafu i pocesorr na njuskalo.hr :)
cijena:sto manja a da moze pogurati cs go na 50 pfs(da bude igrivo)

trenutne speciifikacije: amd sempron 3000+
nvidia 6100 n405,2.5gb rama i maticna : gigabyte GA-M61SME-S2
Druže jesi li ti normalan? Gdje ćeš sa 9 fps. Nisu ništa optimizovali niti postoji kakav cfg. Sa 50 fps ništa ne možeš. Bez bar 80 fps da stoji nemaš ništa, ali da ne dropa već da stoji.
Brate što će optimizovati igru za Sempron  Nema logike.

Novi PC, ne preostaje ti ništa drugo.
Imaš sreće što ti matična podržaje ove novije procesore. Uzmi nešto tipa:

http://www.njuskalo.hr/procesori/amd-athlon-ii-x3-450-oglas-7995990

I grafu nabaci nešto tipa:

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/ati-radeon-hd-6570.2-gb-ddr3-pcie-128bit-dx11-moguca-zamjena-razno-oglas-8143229

I možeš lagano i BF3 igrat ::EWBTE::
hahhah kako si majke ti ubio ovoga sa 9fps, sto se tice igre nije se nista optimizirala. Kupi grafu i procesor sto ti je stavio nestabilni i tjeraj cs go sa 120+fps
Da ti odmah kazem, da ako planiras kupovati nesto bolje da bi imao "50fps" uzalud bacas pare! Sve ispod 60fps osjecas lag tako da je beskorisno plus sto neces moci ubiti nijednog malo boljeg igraca sa 100+ fpsom. Ostavi pare, skupljaj za neki racunar koji ce gurati na 100+ fps, recimo core2duo, core2quad, i3 i td. Licno, imam 60-70 fps i nema sanse napraviti kill protiv boljih igraca.
noisewave je napisao/la:
hahhah kako si majke ti ubio ovoga sa 9fps, sto se tice igre nije se nista optimizirala. Kupi grafu i procesor sto ti je stavio nestabilni i tjeraj cs go sa 120+fps
hehe..stvarno ni ja nezz :-) samo sam i puknio i eto kill ;)

znaci treba mi minimalno x3 proc i neka grafa tipa hd5670 ? znaci treba mi minimalno 80-100 fpsa za normalnu igru?!
ispod 150-120 fpsa nije ni zanimljivo igrati a kakvih 20 
har0vski je napisao/la:
ispod 150-120 fpsa nije ni zanimljivo igrati a kakvih 20 
cs go i sa 150 je katastrofa igrati, vjeruj mi. Dođe lik sa 300-400 fps i naravno da će te prije ubiti, lakše se igra i svašta nešto... Ispod nekih 200 fps ne možeš igrati igricu sa nekim zadovoljstvom. Ja imam 150fps i jako je teško igrati, tačno vidiš razliku.
Elysium je napisao/la:
cs go i sa 150 je katastrofa igrati, vjeruj mi. Dođe lik sa 300-400 fps i naravno da će te prije ubiti, lakše se igra i svašta nešto... Ispod nekih 200 fps ne možeš igrati igricu sa nekim zadovoljstvom. Ja imam 150fps i jako je teško igrati, tačno vidiš razliku.
pa jeste i to sto si rekao al najmanje 150 fpsa da bi se "nekako" moglo igrati
ma glupo sto nije lockan fps ...
Elysium je napisao/la:
Nije tacno.

S obzirom da je server tickrate 128, znaci da bi najbolje bilo da ti je i fps iznad 128 odnosno lockan na fps_max 128, razlike izmedju 200 i 400 nema, samo placebo efekt. A takodje max fps u igri je 300 samo sto je to sors endzin pa mozes staviti fps_max 999 nema razlike. I zasto bi te neko sa 300 fps ubio prije ako ti imas 150? sve iznad 60 fps je ok naravno bez dropova. Ocito se vidi da nisi upoznat sa CS:GO endzinom ili nisi nikad igrao CSGO. Kazes "cs go i sa 150 je katastrofa igrati, vjeruj mi." vece gluposti nisam procitao odavno.

#no hate.
Elysium je napisao/la:
Nije istina. Ja igram na 150 otprilike i nikad nisam osjetio da neko ima mogućnost da me prije ubije jer on ima 300+ fps. To je nebuloza. Zna mi dropat na 100-110, pa ne osjetim neku razliku, ali ako ode ispod 100 već krene lagat.

Znači sve preko 100 je igrivo.
Gledam i cudim se.

Prvo ovaj jedan kaze 60 FPS dosta, sljedeci post kaze nek bude 100 zakucan, onda drugi kaze 150, pa 300, pa 400...

De ba dogovorite se :S

Prodaj to, i kad vidis koliko imas para digni temu pa cemo ti pomoci.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.