Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Problem sa PIK.ba

159 pregleda · 6 odgovora · otvorena 13.05.2013. u 03:33

Veče , jutro ...

Izvinjavam se na drugoj temi u 2 dana ,ali morao sam
da li neko zna u čemu je problem, hvala unaprijed ♥

Da napomenem da mi takodjer i GBA cijeli dan nije radio ovako mi izbacivalo , pa sam nesto kontao da li moze biti to telekoma da oni nesto seru jer su mi nesto modem dirali jučer

Citiram :
Poštovani,

Na Vašem DSLAM portu je postavljen korektivni linijski profil i modem je sinhronizovan na ispravnu brzinu. Ukoliko i dalje imate problema sa internet konekcijom potrebno je da nam pošaljete kontakt telefon, kako bismo prijavili smetnju nadležnoj Službi.

Danas se još neki momak koji ima ADSL žalio na ping i konekciju. Prije par dana je bila tema oko toga, da ADSL zeza .. Na FB imam par drugova koji takoše imaju ADSL i zeza ih download, 1Mbps umjesto 8-12 koliko im je već paket i već su zvali HS da im priključe jer im ovi nisu 'mogli naći lijek' iz BH Telecoma ..
Samo da vam kažem da i HS sada zeza pravo, konekcija loša, ping povećan, skače, ali mislim da je opravdano jer će od 17. maja biti opet povećanje brzina, odnosno postojeće će biti dostupno svima i konekcija bi trebala biti stabilna ..
Što se tiče HSa, evo šta se desilo pa konekcija zeza 
http://www.hs-hkb.ba/2013/05/10/obavjestenje-za-korisnike-na-podrucju-opstine-ilidza-i-novi-grad/
FritzzYYYY je napisao/la:
Danas se još neki momak koji ima ADSL žalio na ping i konekciju. Prije par dana je bila tema oko toga, da ADSL zeza .. Na FB imam par drugova koji takoše imaju ADSL i zeza ih download, 1Mbps umjesto 8-12 koliko im je već paket i već su zvali HS da im priključe jer im ovi nisu 'mogli naći lijek' iz BH Telecoma ..
Samo da vam kažem da i HS sada zeza pravo, konekcija loša, ping povećan, skače, ali mislim da je opravdano jer će od 17. maja biti opet povećanje brzina, odnosno postojeće će biti dostupno svima i konekcija bi trebala biti stabilna ..
Što se tiče HSa, evo šta se desilo pa konekcija zeza 
http://www.hs-hkb.ba/2013/05/10/obavjestenje-za-korisnike-na-podrucju-opstine-ilidza-i-novi-grad/
Da kucnem od drvo, zadnjih mjesec dana nisam imao problema sa konekcijom ni sa pingom niti sa dl/ul brzinom.HS mi je.Nego volti ako imas mogucnost i ti se prebaci na HS jer je trenutno najbolji ISP u BIH #SeneMi
Imam isti problem sa PIK.ba , takodje BHTelecom ADSL u pitanju.

Stvarno ne znam sta je vise sa svim ovim...
742 je napisao/la:
Da kucnem od drvo, zadnjih mjesec dana nisam imao problema sa konekcijom ni sa pingom niti sa dl/ul brzinom.HS mi je.Nego volti ako imas mogucnost i ti se prebaci na HS jer je trenutno najbolji ISP u BIH #SeneMi
Vjerovatno si u starom gradu, jer imam 2 druga kojima je ping 20ak, dok je nama ostalima 30-40, a upravo zbog problema sa paljenjem optičkih kablova u jednom od šahtova ... HS je odličan ISP, i ja ih hvalim, ali nekada se desi neki problem kao ovaj i jednostavno konekcija je loša. Znam da nije do njih, ali ne želim drugima lagati i pisati da je uvijek sve u redu kad se zna desiti da konekcija ne valja.
Problem bio sa hostom bh telekoma.

Lock

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.