Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Zaključana Riješeno 20 bodova

Slabija konfa fps

158 pregleda · 10 odgovora · otvorena 08.05.2013. u 19:52

Evo ubrzo zavrsavam osmi razred, potrudio se da prodjem cvrkom, stari kompjuter isfuro svoje, iako sam igrao samo cs1.6 :) eh sada imam jedno pitanje, MOLIM ADMINA DA NE KANTIRA TEMU, AKO NEKO POSTAVI SYSTEM REQUIREMENTS TO I JA ZNAM NACI ALI MENI TREBAJU PODATCI JELI IGRIVO NA SLJEDECEM KOMPJUTERU (sry za caps lock) eh ovako..

za 5/10 dana mislim uzeti kompjuter, nesto ovako

Dual Core 2.5do 2.8 eto kontajte 2.5 najmanje
Ram 2gb
Graficka: 512 neka npr nvidia, znam da vam trebaju tacni podatci modela, al tu je to.
HDD(ovo ne treba ali eto): jedno 250gb

eh sada bili mogao igrati dota2? LoL bi mogo i bili bilo igrivo na LoLu, Dota2 jace zahtjeva, kako bi islo na LoLu kako bi islo na Dota2??

ili ovako

Dual core 2.5 do 2.8
Ram 4gb
Graficka: Asus x1350 (256mb)
HDD ima gore

Kako bi na ovoj konfi isao lol i dota2..
Ako predstavlja problem xp/win7, mogu ja i na xpu, jer meni se vise svidja..
Eto sta je odvojit 1minut za 20boba
Rješenje
Uzmi tu grafu od prve konfe tu 512 mb neku nvidinu nek je zilava i uzmi ostatak druge konfe i mozes onda igrati i lol i dotu bez problema

Post dobio aplauz od skile

nan0 je napisao/la:
Uzmi tu grafu od prve konfe tu 512 mb neku nvidinu nek je zilava i uzmi ostatak druge konfe i mozes onda igrati i lol i dotu bez problema
slazem se ,uzmi nvidiu ovu sa 512mb,a dole ovu konfu sa 4gb rama..
Naravno da ce ti te igre ici i to bez ikakvih problema , ja na losijoj konfi igram lola sa 30-40 fps ne pada nikad na mediumu  Moze to sve i to bez ikakvih belOja 

Btw. Na drugoj dole koristi 64bitnu sedmicu  a gore ti preporucujem xp
Meku najbolje ti je da kažeš koliko para imaš i da ti neko sastavi konfu.

]ontopic Može dota,komotno. :3
Što ne napišeš koliko bi para halalio? Ove ti gore konfiguracije vrijede oko 200 KM možda 250...i sa njima možeš komotno igrati dote2 i lol-a, al ne kontam što bi u 2013 dav'o pare na nešto iz 2007
Ako ces novo G2020 / Celeron 1610 + HD6670 / 5670 / 7750.

Gurace i LOL i Dotu 2 bez problema na manjim rezolucijama (manjim od 1920x1080).

Ako ces polovno, E8400 MINIMUM + mozda 9600GT ili 9800GTX ako nadjes, a moze i bilo koji Core 2 Quad + mozda 6850?

A ako ces SAMO igrat Dote 2 i LOLa, moze bilo koji Core 2 Duo.

Koliko para dajes i nabroji sve igre koje ces igrat.
O___________O je napisao/la:
Ako ces novo G2020 / Celeron 1610 + HD6670 / 5670 / 7750.

Gurace i LOL i Dotu 2 bez problema na manjim rezolucijama (manjim od 1920x1080).

Ako ces polovno, E8400 MINIMUM + mozda 9600GT ili 9800GTX ako nadjes, a moze i bilo koji Core 2 Quad + mozda 6850?

A ako ces SAMO igrat Dote 2 i LOLa, moze bilo koji Core 2 Duo.

Koliko para dajes i nabroji sve igre koje ces igrat.
Ma jarane nema se za bacanje, dosta mi lol i dota2 jedino to, i cs naravno..
Imam 100km za monitor, 300 za komp trazio polovno, ne zelim novo znaci nit moze izaci za 300km, na piku i ovakve konfiguracije imaju :)

@nan0 ja msm da cu te poslusat, a i ako ne poslusam eto ti bodovi, vidjecu jos u ovih 5/10 dana
SsKull je napisao/la:
Ma jarane nema se za bacanje, dosta mi lol i dota2 jedino to, i cs naravno..
Imam 100km za monitor, 300 za komp trazio polovno, ne zelim novo znaci nit moze izaci za 300km, na piku i ovakve konfiguracije imaju 

@nan0 ja msm da cu te poslusat, a i ako ne poslusam eto ti bodovi, vidjecu jos u ovih 5/10 dana
Ali znaci, brate, sestro, uzimas DUAL CORE?
Pa budi malo normalniji pa uzmi c2d i neku solidnu graficku, ostatak 2GB rama i dobar si.
Moze za 300KM izaci.
Imer je napisao/la:
Ali znaci, brate, sestro, uzimas DUAL CORE?
Pa budi malo normalniji pa uzmi c2d i neku solidnu graficku, ostatak 2GB rama i dobar si.
Moze za 300KM izaci.
Ma evo u gestbuku :D ponudio mi je brick dobar kompjuter, core2duo i graficka 1gb, nadam se da nece biti prodan za jedno 5/10 dana..

Hvala svima

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.