Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Misljenje o konfiguraciji?

293 pregleda · 17 odgovora · otvorena 17.06.2013. u 22:11

Dobro vece.

Zanima me misljenje o ovoj konfiguraciji :

Procesor: AMD FX-8350 8-core procesor 8X 4,0Ghz,- 4,2GHz
Ram memorija: 8GB RAM, 2X4GB NA 1600Mhz Transcend
Hard disk: 500GB HDD SATA III
Graficka: ATI RADEON ASUS HD7850 2GB GDDR5
Kuciste: THERMALTAKE COMMANDER MS-II
Maticna: Asus M5A78L-M LX V2

Da li cu moci apsolutno sve igrati na HIGH ? Ako neko ima neku slicnu konfiguraciju ili neki dio od ovoga.

Hvala. 
Apsolutno sve , naravno.
Samo mislim da ti je bolje 1 TB , ako ces vise igara . :D
Trebalo bi da guraš sve bez problema.

Btw, đe to uzimaš i koliko te košta Bgt?  
Ja ne razumijem zasto raja masovno forsira AMD procesore, kad Intel ima puno bolje pefrormanse... Uzmes i5 4670K novi Haswell CPU i imaces puno veci fps u igricama nego sa ovim AMD, i to na stock frekvenciji, ako ga klokas onda jos veci fps :/ Sto se tice graficke ona je ekstra i sa njom neces imati problema. Ali preporucujem iskljucivo Intel platformu, osim naravno ako ne mislis raditi radnje koje zahtijevaju multi-tasking i onda je 8 jezgri bolje, ali sve ostalo Intel dere guzove 
Graficka je vaznija od procesora, barem jos 2 godine (Osim Crysisa 3, koji guta jezgre ko Lisa Ann qrac)

i5 3350p
2x4gb
b75
mozda bi cak mogla i HD7870 da se ubaci

A sto se tice AMD / Intel diskusije, sve je stvar licnog izbora. Ako jedan procesor moze da izdrzi npr 80 FPSa, a drugi 120, kakve veze ima kad ti je monitor 60Hz 
Lockerz je napisao/la:
Ja ne razumijem zasto raja masovno forsira AMD procesore, kad Intel ima puno bolje pefrormanse... Uzmes i5 4670K novi Haswell CPU i imaces puno veci fps u igricama nego sa ovim AMD, i to na stock frekvenciji, ako ga klokas onda jos veci fps :/ Sto se tice graficke ona je ekstra i sa njom neces imati problema. Ali preporucujem iskljucivo Intel platformu, osim naravno ako ne mislis raditi radnje koje zahtijevaju multi-tasking i onda je 8 jezgri bolje, ali sve ostalo Intel dere guzove 
pa zato jer daju dobre perfomanse+mogu se clockat i jer je intel skup k'o djavo tako prestani h8-at AMD jer pravi sasvim solidne procove
O___________O je napisao/la:
Graficka je vaznija od procesora, barem jos 2 godine (Osim Crysisa 3, koji guta jezgre ko Lisa Ann qrac)

i5 3350p
2x4gb
b75
mozda bi cak mogla i HD7870 da se ubaci

A sto se tice AMD / Intel diskusije, sve je stvar licnog izbora. Ako jedan procesor moze da izdrzi npr 80 FPSa, a drugi 120, kakve veze ima kad ti je monitor 60Hz ;)
Buraz vidi cijene INTELA I AMD
Isti procesori,a pogledja cijene i sve ce ti biti jasno...
Aj prestanite srat vise sa jezgrama u igricama,ja imam najjaci core i5 proc koji je izaso iz prve generacije Intel Core procesora(i5 760 2.93GHz).j**o te on igro sam crysis 3 na full hd na svim detaljima zauzece je 70-80%,tako da je nebitno koji god proc uzmes od ponudjenih.

Bitna je graficka,procesor je nebitan koji god da je quad i vise iz novojih generacija...Konfa je sasvim dobra,pusti se ovih sto preseravaju. Da vidim ko ce me citirat
Hadzan je napisao/la:
Buraz vidi cijene INTELA I AMD
Isti procesori,a pogledja cijene i sve ce ti biti jasno...
Intel je dvije svjetlosne godine ispred AMD-a, stoga su i cijene veće. Naravno, sada Intel ne želi da pravi neke "wow" stvari jer u potpunosti manipulište tržištem i nema potrebe za promjenama. Sada će kroz generacije poboljšavati integrisanu grafičku, te pokušati smanjiti potrošnju(iako to nije slučaj sa Haswell-om) 

Konfiguracija je odlična. Probaj uzeti Radeon 7870, ali i bez nje je sve super.

@oma

Postoje igre koje zahtijevaju CPU snagu, iako je takvih malo.
federe je napisao/la:
pa zato jer daju dobre perfomanse+mogu se clockat i jer je intel skup k'o djavo tako prestani h8-at AMD jer pravi sasvim solidne procove
uopste ne hejtam, cak sto vise ljubitelj sam AMD-a.. ali jednu stvar morate sagledati, na ovom portalu 99% ovakvih tema se odnosi na racunar za gaming, a u takvim prilikama Intel Haswell (trenutno) na stock brzinama je jaci od Vishere OC.. Prvo to, onda drugo samo ce fanatici uzimati cpu sa K sufiksom i Z plocu, normalni korisnici ce traziti H87 plocu (210KM) i npr. i5 4570 CPU (390KM) i to je tacno 600KM, ustvari 100KM skuplje od AMD platforme  A i da bi AMD OC moras imati dobru maticnu, najmanje 100KM skuplju od ove (jer realno ova je smijesna, jedina svrha je da drzi dijelove na mjestu i to je to) koja je ovdje navedena i onda time dobijas istu cijenu kao i Intel platforme 
Lockerz je napisao/la:
uopste ne hejtam, cak sto vise ljubitelj sam AMD-a.. ali jednu stvar morate sagledati, na ovom portalu 99% ovakvih tema se odnosi na racunar za gaming, a u takvim prilikama Intel Haswell (trenutno) na stock brzinama je jaci od Vishere OC.. Prvo to, onda drugo samo ce fanatici uzimati cpu sa K sufiksom i Z plocu, normalni korisnici ce traziti H87 plocu (210KM) i npr. i5 4570 CPU (390KM) i to je tacno 600KM, ustvari 100KM skuplje od AMD platforme  A i da bi AMD OC moras imati dobru maticnu, najmanje 100KM skuplju od ove (jer realno ova je smijesna, jedina svrha je da drzi dijelove na mjestu i to je to) koja je ovdje navedena i onda time dobijas istu cijenu kao i Intel platforme 
Najvažnija stvar koju nisi pomenuo je da mi živimo u BiH i da će svako tražiti best-buy opciju. Best-buy opcija jesu AMD procesori, koji za manje para nude sasvim dovoljno za jednog prosječnog korisnika.
Opet seru 

@hadzan pa sta si ti mislio /

edit @Hadzan v2 sad ga i ti usra,prica oko Intel vs AMD je ISTA kao i suplja oko nVidia vs AMD(Ati) 
_oma_ je napisao/la:
Aj prestanite srat vise sa jezgrama u igricama,ja imam najjaci core i5 proc koji je izaso iz prve generacije Intel Core procesora(i5 760 2.93GHz).j**o te on igro sam crysis 3 na full hd na svim detaljima zauzece je 70-80%,tako da je nebitno koji god proc uzmes od ponudjenih.

Bitna je graficka,procesor je nebitan koji god da je quad i vise iz novojih generacija...Konfa je sasvim dobra,pusti se ovih sto preseravaju. Da vidim ko ce me citirat
Upravu si :)
Kada imas quad mozes pokrenuti sve na high sto se cpu tice
Ali sve se ljudi vise i vise varaju jer kod procesora samo gledaju ghz sto nije ni priblizno vazno kao sto je nekada bio.
A sto se konkretno teme tice,komp je odlican ukoliko imas pare da ga kupis :D
Samo ja nikada ne bih ATI RADEON ispred nvidie
Hadzan je napisao/la:
Upravu si 
Kada imas quad mozes pokrenuti sve na high sto se cpu tice
Ali sve se ljudi vise i vise varaju jer kod procesora samo gledaju ghz sto nije ni priblizno vazno kao sto je nekada bio.
A sto se konkretno teme tice,komp je odlican ukoliko imas pare da ga kupis 
Samo ja nikada ne bih ATI RADEON ispred nvidie
AMD je kupio ATI, tako da...

AMD ima bolje budzet kartice - nVidia ima bolje high end. za prosjecnog korisnika, AMD je best buy.
Šta vi hejtate AMD? Nemojte da započinjemo priču Apple/Samsung.
ATI-AMD je savršenstvo.
Ne sviđa mi se grafika tu. Uzmi xx70 seriju. Naravno, možeš i xx90.
Pobrini se da imaš dobro napajanje.
AMD FX serija ima 1 FPU na dvije jezgre, dok Intel ima 1 FPU za svaku jezgru, a posto igre "prate upute FPUa" nikada necete dobiti osmo jezgrene performanse.

Uzmi 8320 proc jer 8350 nedaje nesto vise perfomansa. Kuciste je katastrofa kao I maticna sa 3+1 regulacijom napona, drugim riječima krepat ce ti procesor skupa sa maticnom i nigdje ne vidim aftermarket hladnjak pa ti je to jos 50€. Koliko ces platiti tu konfu u €?

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.