Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Preporuka [LOL]

275 pregleda · 20 odgovora · otvorena 03.05.2013. u 11:47

Znam da postavljam stvarno glupu temu, ali stvarno ne mogu da se odlucim... Odlucio sam da skupljam ip do 6300 i za 2 dana sam skupio 1900 

Pa me sad zanima kojeg champa da uzmem od ovih u anketi?
Lose igram support i jungle, adc sam poprilicno dobar ali mi dobro takodje idu i champovi poput [Katarine, Dariusa itd..]

Znaci volio bi uzeti nekog AD-a.. I sad ne mogu da se odlucim.. Ali takodje su mi i ostali dobri..

A tek sad vidim ne mozes staviti beskonacno u anketu -.-
Nista napisati cu vam

Xin Zhao znao sam ga pravo dobro igrati na topu..
Kha'Zix (igrao sam ga, zabavan na topu sam ga.. nije los za mene)
Volibear dobro igram s njim ali late game nije best ne svidja mi se nesto puno
Katarina, dobra pravo ali dosadna malo
Darius nisam nikad probao ali cuo sam da je dobar
Draven predobar ali malo tezak za mene..
Quinn Dobra ali malo dosadna

... Bujrum ako imate neke svoje preporuke..

Ps. jos jednom, znam da mi je glupa tema ali stvarno mi treba pomoc da odaberem

Hvala svima unaprijed 
Kha zix - dobar je pravo, kao sto si rekao zabavan, on ti je vecinom jungle/mid, ali mozes i top.

Draven - po meni najbolji adc, jest da je malo tezak, ali kupis ga i igras custom i ucis se..

Ostali, mozda jos samo Volibear, dobar je u jungle, iako meni se ne svidja, Katarina jaka kad se nafida pravo, Darius sada po meni nije nesto, Quinn, nisam je ni probo, jer i po meni je pravo dosadna

ovo je po meni....
Volibear late game nije best, haahhahaah sto me nasmija, ja s njim kad derem derem ko veliki, cak sam i sam ubio Barona s njim, znaci lategame nafidan nema counter za njega, a i jedan je od najboljih teamplay champova :)
Ti sve pogrešno jarane

Kha'Zix ti nije nešto na topu,mid je najbolji lane za njega
Volibear medo je dobar late game
Katarina ona i nije čemu,al dosadna nije to je sigurno
Darius,pogrešno si čuo,nije baš dobar,nije loš,al daleko od dobrog
Draven nije predobar,osrednji AD,al težak malo jest
Quinn nije loša,al bogami nije dosadna

Uzmi zeda,dianu ili ovog novog sad heroja,em dobri ,em zanimljivi za igrat

Post dobio aplauz od amsi

Darius ftw. Kad se nalozis sa njim nema zastavljanja  
Pa eto ako sam pogrijesio nadam se da cete me vi nauciti  

Hvala svima unaprijed i jos, zaboravio sam Xin Zhao-a, sta mislite o njemu? 

Ps. Ovo sto sam gore pisao su moji utisci, nadam se da grijesim 
Dariusa nemoj djaba :D Posve je los jos pogotovo ako naidjes na Jax-a.

Quin je extra samo trebas ga dobro nafidat i ima da rasturas.

Xin je isto tako dobar,nikad nisam sa njim igrao,ali vako gledajuci enemy,dobar je ali ako si noob nemoj djabe :D
Kha'Zix top/jungle/mid OP je kako god ..
Draven strasan dmg na pocetku , rastavi svakog carrya u 2-3 hita samo treba stun/slow 
Volibear strasan na topu i jungli , predobar za gankanje zbog svog Q i E 

ovi ostali nisu nesto 
J**o ti i Xina,Kha'zixa, Volibeara, Dravena, Dariusa, Katarina i ostale ako neznas igrati sa njima.

Moj savjet ti je da kupis prvo Kha'zixa, jer je pravo mocan. Igra se jungle/mid/top, moze lahko pobjeci sa E, dobar damage pravi. Kad se nafidas, niko ti ništa ne moze.

Iako se ne nafidas, o5 je strasan.

Moj ti je savjet da njega kupis, a ti kako hoces :)
A opet mozda da odes na custom game,pa isprobas neke od chapova, opet djabe ti mi govorimo,jer svakom lezi drugacije osobine :D
XinZhao - jungle/top s tim sto je dosta bolji jungle, po meni ima dobar gank e+q=dead
Kha'zix - meni najdrazi champ, na midu je najbolji, veliki op
Volibear - jungle..
Katarina - jako dobra na midu i meni jako brzo dosadi ne znam za ostale
Darius - po meni solidan za topa, prejak ulti, nema cooldowna ako ubijes s ultijem..
Draven - los za teamfighta, meni najdrazi adc je miss fortune
Quinn - ne svidja mi se champ nikako..
eto neko moje misljenje, jesi li probao rumblea, pravo dobar za topa, zanimljiv..
Xin Zhao - većinom se igra jungler sa njim jer tu od njega možeš najbolje iskoristiti njegove spelove, nije loš, lagan za igru al' slabo ko preferira sa njim igrati solo top
Kha'Zix - jungle/mid, prejak heroj, pravi lijep dmg, slabo kad može dosaditi
Volibear - kao i na topu tako je i kao support prejak heroj, nije nešto težak za igru, stvarno od boljih tenkova
Katarina - i nema baš neke koristi na midu od nje (ranked games), lagana za igru, zabavna mada kao što sam rekao nema koristi za tim.
Darius - nije loš slabo se uzima jer je ima puno countera, za normal game je fin
Draven - težak adc za igru, jedan od jačih kada se upraksaš sa njim dobar je
Quinn - mislio sam da će ovaj heroj biti malo jači, realno bi trebao da košta 3150 jer je loš.

Preporučio bih ti Zeda, GPa, Jayce (prejak heroj) etc 
Xin Zhao - prije bio op na topu, poslije nerfa samo ga jungle mozes kako treba igrati
Kha'Zix - los u early gameu, ako ne startas early game sa njim kako treba citav late game ces gubiti, inace dobar top i mid
Volibear - support, top - nabijes mu hp-a i armora i ne moze ti niko nista.
Katarina - odlicna na midu, isto kao kha ako ne uzmes kilova u early gameu, gubis late game 90%
Darius - darius early game sabija na topu, late game je los drama, lahko ga mozes counterati
Draven - best adc, samo ga par champova moze counterati, u late gameu sabijas, sve u svemu nema boljeg adc.
Quinn - igrao sam je samo nekoliko puta, lahko je mozes counterati na bot laneu, los champ totalno, jedino sto mozes dobar farm uzeti sa passiveom.
slusaj sad... ja sam odigrao preko 2000 ranked gameova, a po prirodi tvog posta zakljucujem da ti nisi ni 30ka, stoga ti je najbolje kupiti

1. malphite - vjerovatno najveci OP a jednostavan za igrat ( mozes ga igrat i mid ap, jungler tank, top tank/bruiser) banan u 90% gameova u ranked - a nije preskup

2. jax - top / jungler, ima stun ima leap i svoj attackspeed pasivni stoga ga ides malo dmga i durability i vjerovatno je najjaci 1v1 ako se imalo razvijes

a sad cu malo prokomentirat te tvoje :

xin - jedan od najvećih OP-va , top/jugler

jako jednostavan za igrat a nije preskup

poslje ove dvojice gore prvi izbor

katarina - uz dariusa i njegov usrani ulti vjerovato najveći OP jer ima pasive od kojeg se refresaju svi spelovi na champio assist/kill pa je gotovo nemoguce umrjti sa njom. ona je čisti solo mid ap , jer imas mogucnost za gankove

volibear - super tank jungler/top ( malo armora i helatha i nemoš umrjet doslovno) jako dobar lategame

darius - vjerovatno najomraženiji zbog nereale ulte koja radi TRUEDMG(uvjek oduzima kolko pise) a i refresha se i reuseable je ako sa njom dovrsis nekoga(iako nerfana-sad mozes reuse u sljedecih 12 sek ako si nekog dovrsio sa njom) - malo hpa i slowa i gg

draven - najveci dmg od svih adc - ali nemas nekih opcija za bjezanje stoga moras biti skillfull da pohvatas sjekire koje trigeraju njegov pasive na hit - jako vazno dobro se nafeedat prije 20te minute i vjerovatno si dobio game - ali opet te upozoravam da je dosta tezi za igrat od ostalih adc jer nemas mnogo opcija za runforyourlife ( bolje uzmi tristanu)

quinn - nista posebno, očekuje se nerf na sljedecm pachu, tj. bit ce slabija nego do sad, preskoci...

kha - isto banned u dosta gaemova, lagan za igrat, / top/mid/jungler - ad build

nadam se da sam pomogao, preporucam ti da uzmes ova dva sa pocetka, tj. malph - jax i neces puno gubit u normalima.

so long
Ma najbolje ti je skines PBE i kupis champove i skinove i probas tamo. Jes da malo laga, al' bar tamo probas kakvi su. A ne ovdje ti na EUW ili Eune, ti kupis champa a nemas pojma sa njim...

Najbolje ti je skines PBE i kupis champove koji ti se svidjaju...

:)
od ovih sto si naveo posto si pocetnik, xin.
Xin ti je najbolji, lagan a i jak.
Xin Zhao Xin ti je dobar damage heroj, ali isto je tanky. Pokušavao sam ići AP xin, i predobar je bio, ali nemoj to pokušavati ako nemaš dosta skilla.
Kha'Zix Kha'zix je jedan od mojih najdražih top heroja, evoluiraš mu prvo dvicu, pa tricu pa ulti. Pre OP je.
Volibear Voli je jedan od najjačih tank heroja. Nabiješ mu armora i HŠ-a, ne mogu ti prići.
Katarina Kata je jedan od jačih AP heroja, ali je nerfana, pa nije nešto
Darius Pale se svi na njega, nemoj ti
DravenAD carry , predobar, teško igrati sa njim
Quinn Dobar je heroj, ali je nerfan na zadnjem patchu.

Kha'zix-a kupi, najbolje ti je.
Hvala svima, ali nisam noob u lolu 

Lvl sam 27, uskoro 28.. Jedino sam neodlucan 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.