Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

lucid dreaming.

519 pregleda · 44 odgovora · otvorena 28.04.2013. u 17:18

Dobar dan ljudi, kako ste, šta se radi :D
evo nešto gledam po ovome internetu, i na 9gagu naletim na post koji opisuje kako postići lucidni san, malo sam googlao i ispostavi se da je to kada smo svjesni da sanjamo, i da u tom snu možemo raditi šta hoćemo, a i znavstveno je dokazano to.
Pa evo digao sam ovu diskusiju da vidim ima li ko ovdje od članova da ima te lucidne snove, možda da nam otkriju i svoju tehniku kako postižu lucidnost.

Koga više interesuje o lucidnim snovima:
http://www.sanovnik.org/lucidni-snovi.html
http://hr.wikipedia.org/wiki/Lucidni_snovi

Nemojte spamati. :]
i da, nemojte mi slati linkove od starih tema jer sam već to vidio.
ja tako sanjao, skinula se meni crnka i da ga ubodem a ono se probudi, valjda od uzbuđenja se probudio hahahahah
Pusti se toga qme, bezveze ce te infarkt lupit, pa onda belaj, ni ziv, ni mrtav.  
odo baš ovaj WILD probati, baš me zanima kakve će mi aždahe izletiti kad otvorim oči :D
rentalz je napisao/la:
odo baš ovaj WILD probati, baš me zanima kakve će mi aždahe izletiti kad otvorim oči 
što reče onaj dole objašnjavao sebi matematiku hahahahahahahahaha
cito sam o tome i tamo pisalo kao da pogledamo na sat (u snu) i za par sekundi opet i postanemo svjesni jer se vrijeme promjeni i tako sam imao san i pogledao na sat ,na satu pola 3 i opet pogleda ,onda 5 i postao svjestan.I onda sam samo rekao hocu da budem 2m visok i narasto ja iste sekunde i onda izasao napolje imam kos i taman da zakucam probudi se  :(
roshe je napisao/la:
cito sam o tome i tamo pisalo kao da pogledamo na sat (u snu) i za par sekundi opet i postanemo svjesni jer se vrijeme promjeni i tako sam imao san i pogledao na sat ,na satu pola 3 i opet pogleda ,onda 5 i postao svjestan.I onda sam samo rekao hocu da budem 2m visok i narasto ja iste sekunde i onda izasao napolje imam kos i taman da zakucam probudi se  :(
ali brate što je najgore, moze iza mene u snu biti sat od tri metra, ali nema šanse da ja njega pogledam namjerno :)
to i ja radim samo kad dodjem mrtav pijan iz grada ili mrtav umoran s posla pa legnem u krevet :D
Bio je jednom momak neki koji je istrazivao ove lucidne snove. I iskreno to radi samo petak i subotu, jer ako pocnes sajnati lucidne snove radnim danima i nedjeljom(prije ponedjeljka) mmoze ti se desiti da ako se probudis van svoje volje(probudi te alarm, budilnik, stara za skolu, sestra koja vristi ili slicno) mozes ostati paralizovan duze vremena ili samim tim dugo vremena posle toga ti se mogu pricinjavati stvari, halucinacije. Ja sam sanjao jedno vrijeme lucidne snove, samo sto je uber glupo bilo, u fazonu skacem sa litice visoke 500metara dole se normala docekam na nogama, onda sanjao da fatam jelene itd itd )
Ja kad god vako sanjam, il roknem sa kreveta il slomim pola kuce....
abblle je napisao/la:
Bio je jednom momak neki koji je istrazivao ove lucidne snove. I iskreno to radi samo petak i subotu, jer ako pocnes sajnati lucidne snove radnim danima i nedjeljom(prije ponedjeljka) mmoze ti se desiti da ako se probudis van svoje volje(probudi te alarm, budilnik, stara za skolu, sestra koja vristi ili slicno) mozes ostati paralizovan duze vremena ili samim tim dugo vremena posle toga ti se mogu pricinjavati stvari, halucinacije. Ja sam sanjao jedno vrijeme lucidne snove, samo sto je uber glupo bilo, u fazonu skacem sa litice visoke 500metara dole se normala docekam na nogama, onda sanjao da fatam jelene itd itd )
Hahahaha, ja isto tako k'o ti xD
Ne događa mi se ovo, ali bi volio da se dogodi. 
evo ljudi naišao sam na nešto VRLO zanimljivo.
http://sleepwithremee.com/
"Remee (The REM Enhancing Eyemask) is a specialized sleep mask designed to help increase the frequency of your Lucid Dreams.

The key to Lucid Dreaming is for the dreamer to recognize when they're dreaming. That's where Remee can help. Inside what looks like a normal sleep mask is a microcontroller. Towards the end of your sleep cycles, when your REM sleep is longest and dreams are most vivid, Remee flashes a series of customizable, recognizable light patterns via six rear facing LEDs. The lights can be customized by pattern, intensity, and duration. When these customized patterns play during a dream, they can appear as visual anomalies in your dream, helping the dreamer recognize the fact that they are dreaming, and become lucid. Once lucid, you can begin controlling the world around you."

al' 95$ :(
j**o to,sranje je ono kad svrsis u snu i probudis se u lokvi svoje sperme
tako su mi pricali neki jarani kojima se to desavalo ::PokerFace::
zajebi ti to ja sam jednom sanjao da imam moci od petar pana.. ono kada kao mislis dobro mozes letit i letim ja letim samo me zaganjase neki likovi- kad sam ga mljekno dol' o' pod hahahaha
brick je napisao/la:
Pa tako je i bilo, svjestan sam bio svega , j**o majku  šteta se probuditi.
Isto tako , budim se mokrih gaća 
bilo je situcija kod mene,naime,sada sve vise.
bio sam lud za bmx-om,ja i drug smo skupili para i kupili on sebi jedan ja sebi jedan(wethepeople trust sam uzeo,ako ima netko ko se bavi bmx-om nek se javi  :D )
vozio sam nekoliko mjeseci skoro godina,morao sam ga prodati,sve vise koje sam trikove ozljede su bile ozbiljnije.
nakon prodaje,nekoliko dana kasnije,u snovima sam konstantno vozio bicikl i radio sve sta hocu,u jutro bi se probuđivao kao da se nisam probudio i dalje mastao o tom snu,bilo mi je cudno...
pitao sam druga jel mu se to dogada on je rekao da ne,normalno spava i sve,nisam ikada imao namjeru izazvati lucidan san jer me to nije privlacilo,fora mi je bilo nekada ocekivati ono "sta cu danas sanjati",no prije nekoliko dana snovi su poceli nestajati i prelaziti u normalne,jucer sam pokusao govoriti i cim sam izgovorio rijec probudih se,prije sam govorio i nista.Cudno je za reci,ali ih ocekujem ponovo  :D

(vratio sam se biciklizmu i lucidni snovi su totalno nestali)
Imao sam ja ovakve snove dok sam još bio osnovac.
U snu si svjesan da sanjaš i šta god poželiš dobiješ, nema boljeg osjećaja. Sjećam se tih dana.. tad sam bio PIMP.

A sad sanjam samo neke gluposti i nemogu ih kontrolisati.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.