Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

Poenta zivota

866 pregleda · 56 odgovora · otvorena 23.04.2013. u 22:57

Pozdrav

Cesto se zapitam zasto ljudi zive, koja je to poenta zivota? Da se skolujemo, radimo, umremo? Posto sam ja onako "miran" decko i ne izlazim puno, cesto mi dolazi u glavu nesto da razmisljam o toj poenti zivota. Da li je bolje da se provodimo dok smo mladi ili da to odgodimo za kasnije (kada zavrsimo neki dobar fakultet i nadjemo posao). Ljudi zive kako bi stekli sto vise novca i kako bi se kurcili, jest da zvuci grozno ali tako je  . Dakle poenta zivota se svodi na to ko ce imati vise novca kako bi sebi ugodio. Mozda mi je ovo u glavi jer imam previse free time ili je nesto sasvim drugo, ne znam . Ja mislim da bi svi trebali da pomazu jedni drugima, da budemo humani, predani Bogu. To su tri stvari u kojima ja vidim poentu zivota. Sto se tice provodjenja uz alkohol i razne droge, mislim da je to najveca glupost . Bolje je za onih 2-3 km (kolko je vec ta piva, nezz) uzet sebi hljeba i pastete i najest se fino. Jedna od najmrzih stvari mi je kada mi neko trazi novac za cigare ili pivo. Postavlja se pitanje zasto se ljudi opijaju? Da bi bili neke face u društvu ili ipak zbog nekog uzitka (kako bi pobjegli od problema). Odosmo malo sa teme 
Sto se tice mene:
Poenta zivota je ta da uzivamo u dobrim stvarima, da pomazemo drugim, da odvracamo ljude od losih navika/postupaka.

Zanima me sto mislite vi?
I bla bla bla bla bla
Sto puta prežvakana tema i sto puta dokazano da ne možeš o tome raspravljati sa nepismenim balavcima... Ne idu džaba ljudi na teološke fakultete da bi o tome raspravljali.

Post dobio aplauz od KilluminAti

Ako budes zivio kako treba na ovom svijetu zivit ces i na iducem, nebitno ko' koliko para ima i slicno.
Tako ja gledam na te stvari.

Zdra'o
Uživaj dok možeš, a poente nema.
vjerovatno droga, ali nisam siguran.  
Preporučujem ti da pročitaš knjigu "Moć pozitivnog mišljenja" od Norman-a Vincent-a Peale-a.

Cilj je bitan.  
Lima je napisao/la:
Ako budes zivio kako treba na ovom svijetu zivit ces i na iducem, nebitno ko' koliko para ima i slicno.
Tako ja gledam na te stvari.

Zdra'o
pa onda ces ti gorit ha ya :)
Samo ću ti reći da uživaš što više možeš prije zaposlenja, jer si mrtav čovjek kad nađeš posao.. Naravno, ako se ne baviš kriminalom, pa radiš 2h dnevno..

Svaka osoba ima drugačiji pogled na ovu temu, tako da ne vrijedi diskutovati.. Ako mene pitaš, život je kratak da ne bi probao sve što si u mogućnosti.. 
Ja svaku marku koristim za provod, cijeli dan po gradu bacat' pikado il' kafice neke. Subotom se samo opijam, treba se provoditi dok si mlad. Kasnije osnovati porodicu, radit' umrijeti.
Ovaj svijet je samo nasladjivanje. Poenta zivota je to da se treba teziti ka beskonacnosti. Valjda ce neki razumijet sta sam htio reci ::Determined::
Po meni se treba što više uživati, jer kad godina uzmu maha tek ti onda slijedi patnja, živjeti život što pravednije možeš, jer je ovo po meni jedno veliko iskušenje, a pravi život tek slijedi.  
Ko mali sam se često pitao zašto uopšte živjeti ako moramo umrijeti. "Život je dug proces umiranja."
Poenta zivota vidis ja sam ateista i nevjerujem niukakav drugi svijet to mi je u 21 vijeku ne smijesno vec glupo
zato uzivaj u zivotu brate izlazi alkohol droga probaj sve umjereno žene jednostavno uzivanje... nemoj se puno sikirat sve legne na svoje moras radit jbg da bi zivio ja sam fax zavrsio sad lagano kuliram kad god mogu izlazim vanka radim poso koji volim radim sve samo da se nedosadjuem

a te price drugi svijet itd to mozete u obdanistima pricat zivot je jedan zivi ga fikreta

radi da bi zivio a ne zivi da bi radio
Ma treba uživati dok si mlad i provoditi se, ali isto tako treba misliti o budućnosti i prihvatiti se knjige ako želimo živjeti kao ljudi a ne kao klošari. Da se nadovežem na ovo o cigaretama, dječaci hoće da glume klošare pa puše travu i cigarete iako im to ne godi, ali oni misle da su u očima starijih 'frajeri'.

Nisam očekivao ovakvu temu od spamera kao što si ti ali eto da se nadovežem kad sam već tu 
hrmpalija je napisao/la:
Poenta zivota vidis ja sam ateista i nevjerujem niukakav drugi svijet to mi je u 21 vijeku ne smijesno vec glupo
zato uzivaj u zivotu brate izlazi alkohol droga probaj sve umjereno žene jednostavno uzivanje... nemoj se puno sikirat sve legne na svoje moras radit jbg da bi zivio ja sam fax zavrsio sad lagano kuliram kad god mogu izlazim vanka radim poso koji volim radim sve samo da se nedosadjuem

a te price drugi svijet itd to mozete u obdanistima pricat zivot je jedan zivi ga fikreta

Znaci raja probajte sve i navucite se na kakvo sranje od droge i umrite k'o govna.   ::Devil::
treba svega pomalo,i izac napit se, je****t,karat itd
ali ne da to bude poenta zivota da zivim za neku subotu itd.
treba imat i vjere u zivotu
pokusat sport neki,zajebavat se sa rajom.
zaljubit se,i slomit nekom srce,i da tebi neko slomi i sva ta
sranja.kroz zivot se uci naravno i nema ti ko sta pricat,
ali svako mora naci svoj put,blago onom ko je upucen kako treba
ali uvijek covjek ima i onog zla u sebi sto ga tjera na "lose" stvari
ali hej that's life man
na kraju krajeva covjek vise zali za onim stvarima koje nije uradio u zivotu nego za onim sto je uradio ::TrueStory::
Ali kao sto sam rekao,ako te Bog uputi nema nista bolje,takvim ljudima zavidim iskreno i oni ce bit oni sto ce uzivat dok mi budemo na koljenima drhtali od straha za milost Božiju
Cuj poenta zivota. Ovdje je 95 % clanova ispod 15 godina. Odakle oni znaju sta je poenta zivota. Ne zna niko sta je poenta zivota dok ne dozivis po meni 50-u. Kad se malo smiris,djeca,porodica,kuca,posao. Tek kada to sve prodes i dobijes skontas sta je poenta zivota
hrmpalija je napisao/la:

Ja sam za da se u životu još više zareza isproba 
Poenta života je po mom mišljenju da iskoristiš sve lijepo što ti je ponuđeno a međuostalom i da odabereš da radiš nešto što ćes voliti pritom da se trudiš i da radiš preko svojih granica.
Sve religije uče da budeš pošten, marljiv i da poštuješ i druge itd.
To su ti životna uputstva kako ćeš olakšati i uljepšati samome sebi pa i drugome životno iskustvo.
Onaj za kojeg religija niti jedna nije ništa i sve to negira, pitanje je kako će se lijepo provesti u životu.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.