Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Žalbe na mixeve

693 pregleda · 27 odgovora · otvorena 20.04.2013. u 13:51

Ja ne znam koliko neko mora biti ograničen, ali eto došlo je i do toga da se mora ova tema dić'.
Nakon što sam je simba opet omogućio da igrate mixeve i da uživate kao što je nekad bilo, jok. Moraju pojedinci da zloupotrijebe nečiji rad i trud.
Naime, evo otkako su počeli ti mixevi da se igraju, ja sam bio prisutan na bar 50% istih, i nijedan mix nije prošao bez problema.
Neću nikoga da imenujem, pronaći će se svi sami ja mislim. Dakem, problemi su sljedeći:
Na TSu i na serveru u mix i team sobe ulazi kako ko hoće, izlazi kako ko hoće, move-aju se likovi u i iz sobe kako je kome banani ćejf, permisije se daju isto tako.
Dalje, teme za mixeve diže kako ko hoće, sa naslovima koji nemaju veze ni sa čim, teme ostaju otključane, statusa nigdje.

Dalje, niti administracija na serverima traži da se demo snima, niti se demoi snimaju, i onda kad se traže demoi od nekoga, svi se samo brane na to kako niko nije tražio da se snima, i tako dobar broj njih igra (preočito) sa wallhackom, znači neporecivo ofirno je koliko su neki očiti.
Psovanje, prijetnje i ostale stvari po chatu na serveru i po TSu ne znam je li vrijedno spominjati, toga je bilo i biće, ali eto iznenađuju me pojedini članovi iste te administracije, koja treba jednim dijelom da se toga čuva, a drugim dijelom da sankcioniše to isto psovanje koliko je u mogućnosti.

Sažetak: administracija radi šta hoće, igrači vide pa rade isto i gore, i niko ništa po tom pitanju ne poduzima.

Zaključak: ili da se malo svi uozbiljimo i da napravimo ono što je zamišljeno na samom početku gba mixeva, a neki se dobro sjećaju te vizije od 6 cw servera i najmanje na 5 je u toku mix igra;
ili jednostavno prekinite sve, nek smbin (i čiji već ne, ali ponajviše njegov) trud padne u vodu, i onda plačite opet godinu što nema mixeva a sve je bilo ok.

Ja sam danas u 13:30 završio svoj zadnji mix, dok se neke stvari ne poprave. I mislim da nisam zadnji koji je digao ruke od toga. Dosta mi je da administracija namješta sebi ekipe kako im banani ćejf, da wh pali kako ko hoće, da mi majku psuje neko koga mogu napraviti, al' bukvalno, i tako... Nisam nikog imenovao jer neću da ispadnem pakaš, ali, kao što već rekoh na početku, pronaći će se svi u ovome.

Moram odmah da se javim i složim sa svime što si napisao. Sve je istina. Treba se popraviti odnos administracije i igrača, kao i međusobni odnos igrača. Ne znam zašto ali mi je danas ping bio 30. Inače je 60 i drago mi je da sam eto ko' mogao igrati.
Uglavnom pronašao sam se u još jednom dijelu, a to je za demo. WallHack nikada nisam upalio na ClanWaru ili mixu. Kada sam tek počinjao igrati CS, upalio sam na JKJ #2 jednom WH dok me drug iz razreda (emuLate) nije banovao i rekao da to ne radim. Od tada nikad bilo kakvo pomagalo (aim, wh, speedhack) nisam u životu upalio. Ipak, danas se desila jedna ružna situacija. Tražili su mi demo, a ja nisam snimao. Naravno odmah sam dobio optužbe WH. Ipak, ja ću napisati kako se desilo da zaboravim snimati demo, a ko ne vjeruje, ja mu ne mogu pomoći. Inače nikad prije nisam ostao dužan demo. I mogu dati svaki sljedeći nije mi problem upload ~30MB, svakako je HS povećao brzine.
Ušao sam na server, bilo nas je 3-4 i bleky (admin gba mix) kaže da server ne valja, FPS (rcon stats) 300. Ja se javljam i govorim da imam KGB premium server, da možemo igrati. On i ja prelazimo na taj moj server, međutim on neće da igramo tu jer ja imam samo AMX admina, nemam rcon, pa se vraćamo na Gba mix #1 server. U tom razdoblju sam nekad zaboravio record demo, a na skripti (ono LIVE LIVE LIVE itd.) nije nigdje spominjalo 'start your demos' ili nešto u tom fazonu, i stvarno zaboravim record. Na kraju CWa, zadnje 2-3 runde mi SkitleS i ti, ZeS, tražite demo koji ja nemam jer nisam record.
Ovo malo izgleda glupo, off topic je post, ali ponavljam, nisam cheater i nikada neću biti, ne želim da neko misli drugačije. Mogu upload svaki demo kad god upalim CS, kome god treba, samo nemojte da stvarate pogrešno mišljenje o meni i mom 'znanju' iz CSa koje je sada ravno nuli, s obzirom da smo i ja i moj klan bili neaktivni nepunih 8 mjeseci. Unaprijed hvala na razumjevanju !

Sada bih samo da dodam da na neki način rješite pitanje snimanja demoa. Ili uvesti HLTV, ili pokretati AMX skriptu. Ako vam se ne sviđaju ove dvije opcije, onda treba admin preko rcon say da zaspama 'RECORD DEMOS - SNIMAJ DEMOE' prije samog LIVEa, kad niko nije AFK kako se ne bi i nekome drugome desilo ovo što je meni danas, pa da neko to shvati pogrešno.
Mixovi su tek krenuli i poradit ce se na tome!
Treba ove admine malo opomenut, jer psuju i vrijeđaju.

Imam SS na kojem admin psuje majku igraču, dok simba ne reaguje.
jedino brick ravnopravno podijeli ekipe ,ne "namješta" sebi ekipu ,i ostalo.hvala!
p.s vezano za demo-e , gba mix administraciji nija valjda tesko kupiti vip na hltv.org ,pa da HLTV bude danima na serverima ...
FritzzYYYY je napisao/la:
Moram odmah da se javim i složim sa svime što si napisao. Sve je istina. Treba se popraviti odnos administracije i igrača, kao i međusobni odnos igrača. Ne znam zašto ali mi je danas ping bio 30. Inače je 60 i drago mi je da sam eto ko' mogao igrati.
Uglavnom pronašao sam se u još jednom dijelu, a to je za demo. WallHack nikada nisam upalio na ClanWaru ili mixu. Kada sam tek počinjao igrati CS, upalio sam na JKJ #2 jednom WH dok me drug iz razreda (emuLate) nije banovao i rekao da to ne radim. Od tada nikad bilo kakvo pomagalo (aim, wh, speedhack) nisam u životu upalio. Ipak, danas se desila jedna ružna situacija. Tražili su mi demo, a ja nisam snimao. Naravno odmah sam dobio optužbe WH. Ipak, ja ću napisati kako se desilo da zaboravim snimati demo, a ko ne vjeruje, ja mu ne mogu pomoći. Inače nikad prije nisam ostao dužan demo. I mogu dati svaki sljedeći nije mi problem upload ~30MB, svakako je HS povećao brzine.
Ušao sam na server, bilo nas je 3-4 i bleky (admin gba mix) kaže da server ne valja, FPS (rcon stats) 300. Ja se javljam i govorim da imam KGB premium server, da možemo igrati. On i ja prelazimo na taj moj server, međutim on neće da igramo tu jer ja imam samo AMX admina, nemam rcon, pa se vraćamo na Gba mix #1 server. U tom razdoblju sam nekad zaboravio record demo, a na skripti (ono LIVE LIVE LIVE itd.) nije nigdje spominjalo 'start your demos' ili nešto u tom fazonu, i stvarno zaboravim record. Na kraju CWa, zadnje 2-3 runde mi SkitleS i ti, ZeS, tražite demo koji ja nemam jer nisam record.
Ovo malo izgleda glupo, off topic je post, ali ponavljam, nisam cheater i nikada neću biti, ne želim da neko misli drugačije. Mogu upload svaki demo kad god upalim CS, kome god treba, samo nemojte da stvarate pogrešno mišljenje o meni i mom 'znanju' iz CSa koje je sada ravno nuli, s obzirom da smo i ja i moj klan bili neaktivni nepunih 8 mjeseci. Unaprijed hvala na razumjevanju !

Sada bih samo da dodam da na neki način rješite pitanje snimanja demoa. Ili uvesti HLTV, ili pokretati AMX skriptu. Ako vam se ne sviđaju ove dvije opcije, onda treba admin preko rcon say da zaspama 'RECORD DEMOS - SNIMAJ DEMOE' prije samog LIVEa, kad niko nije AFK kako se ne bi i nekome drugome desilo ovo što je meni danas, pa da neko to shvati pogrešno.
cheateru, ne možeš nikoga da raniš na mrežama 
Sve što kažeš to je tačno.

Samo da se nadovežem u vezi psovke, ja recimo opsujem iz razloga jer me igrač kada mu kažem stavi full rejtove on stavi, sljedeća runda on ih vrati i ja mu kažem stavi full rate on stavi, i tako ih konstatno mijenja.
Sinoć sam reko nenoff da moj MIX nikada neće poigrati jer me lik koji je '97.g. neće nervirati oko glupih stvari, neće rejtove da fixa, svi igramo na full rate jedino on se pravi pametan, i fino mu kazem stavi full rate nista..... 13244513x stavi full rate nista, i reko sam mu "Mix koji ja dignem nećeš poigrati garantujem ti", kaže on šta ćeš ti dići, sve nebil ja puko pa mu reko mater ću ti dići koja te okotila. BEZOBRAZLUK na nivou, a oko rejtova planem u sekundi  .

A BOG dao server je tako dobar da bi se musliman prekrstio.
Brate nema onih mixeva dok smo admini bili ti, ja, edvin, customz itd. 24 sata su se igrali mixevi. 
LubluOtdihat je napisao/la:
Brate nema onih mixeva dok smo admini bili ti, ja, edvin, customz itd. 24 sata su se igrali mixevi. 
kad je sazicni bio admin sve je bilo kako treba 
ZES slažem se sa svakom tvojom konstatacijom.Sad sam igrao mix, kaže admin "BLEKY" : "Ajde vas 2 ćete sa mnom igrat." I postavi sebi ekipu jaču od naše 5 puta.

Drugo, igrač iz njegove ekipe, koji je sasvim slučajno njegov dobar prijatelj, meni psuje, a on se ne obazire. Kada mu igrač iz moje ekipe, SkittleS zatraži demo Blekyju, ovaj mu zaprijeti da nece igrat nikad više mix.

Treće, zar i dalje ne vrijedi pravilo ko je banovan sa g.ba da je banovan i sa mixeva? Ipak, Bleky, koji je banovan sa gba, šalje nekog fusion_ da digne mix u njegovo ime i bez statusa i locka on postavlja temu.

I ja sam zadnji mix sa zesom odigrao, i ne želim igrati dok stvari ne krenu na bolje.

/CHEERS
brick je napisao/la:
Sve što kažeš to je tačno.

Samo da se nadovežem u vezi psovke, ja recimo opsujem iz razloga jer me igrač kada mu kažem stavi full rejtove on stavi, sljedeća runda on ih vrati i ja mu kažem stavi full rate on stavi, i tako ih konstatno mijenja.
Sinoć sam reko nenoff da moj MIX nikada neće poigrati jer me lik koji je '97.g. neće nervirati oko glupih stvari, neće rejtove da fixa, svi igramo na full rate jedino on se pravi pametan, i fino mu kazem stavi full rate nista..... 13244513x stavi full rate nista, i reko sam mu "Mix koji ja dignem nećeš poigrati garantujem ti", kaže on šta ćeš ti dići, sve nebil ja puko pa mu reko mater ću ti dići koja te okotila. BEZOBRAZLUK na nivou, a oko rejtova planem u sekundi  .

A BOG dao server je tako dobar da bi se musliman prekrstio.
"Samo da se nadovežem u vezi psovke, ja recimo opsujem iz razloga jer me igrač kada mu kažem stavi full rejtove on stavi, sljedeća runda on ih vrati i ja mu kažem stavi full rate on stavi, i tako ih konstatno mijenja."

Citirao si mene ja sam svaku rundu stavljao ali opet mi se rejtovi vrate na 15k pa sam izasao izbrisao config i sve normala bilo 

Tek sam bio skinuo steam i cs , ali ok .

Server su stvarno losi ne moze se igrati 81-90 ping , od ovih premiuma se moze izdvojiti 11e pa uplatiti kgb servercic 
Akali je napisao/la:
"Samo da se nadovežem u vezi psovke, ja recimo opsujem iz razloga jer me igrač kada mu kažem stavi full rejtove on stavi, sljedeća runda on ih vrati i ja mu kažem stavi full rate on stavi, i tako ih konstatno mijenja."

Citirao si mene ja sam svaku rundu stavljao ali opet mi se rejtovi vrate na 15k pa sam izasao izbrisao config i sve normala bilo 

Tek sam bio skinuo steam i cs , ali ok .

Server su stvarno losi ne moze se igrati 81-90 ping , od ovih premiuma se moze izdvojiti 11e pa uplatiti kgb servercic 
Nisam tebe citirao stare mi tvoje  . Ne zelim reci koje ali ti nisi  .

A za servere zidovima pričaš ne registruje to niko živ, ja vLexu kažem da ne valjaju serveri, hoćel se šta riješavati u vezi toga, on ladno ignorira. (Sad će se javiti i reći kako ima posla preko glave  ) .
ARTEN je napisao/la:
ZES slažem se sa svakom tvojom konstatacijom.Sad sam igrao mix, kaže admin "BLEKY" : "Ajde vas 2 ćete sa mnom igrat." I postavi sebi ekipu jaču od naše 5 puta.

Drugo, igrač iz njegove ekipe, koji je sasvim slučajno njegov dobar prijatelj, meni psuje, a on se ne obazire. Kada mu igrač iz moje ekipe, SkittleS zatraži demo Blekyju, ovaj mu zaprijeti da nece igrat nikad više mix.

Treće, zar i dalje ne vrijedi pravilo ko je banovan sa g.ba da je banovan i sa mixeva? Ipak, Bleky, koji je banovan sa gba, šalje nekog fusion_ da digne mix u njegovo ime i bez statusa i locka on postavlja temu.

I ja sam zadnji mix sa zesom odigrao, i ne želim igrati dok stvari ne krenu na bolje.

/CHEERS
Bolan sta se ti javljas krivo ti sto ne mozes ranit nikog pa?? niko t nista nije psovao i ako jeste ja to nisam vidio inace bi ga opomenuo a skittlessu nisam rekao da cu ga odstranit za to sto me proziva nego zato sto stavlja neke nickove na moj racun glupira se pise po chatu, proziva konstantno iako sam rekao tsay 20 puta, a ja cu njemu da ti demo sto se nije javio niko nije trazio demo tako da neznas ni lagat :D pa sta ako sam rekao ova 2 samnom da ne bi tebe stavio u ekipu mozda??
BLEKY je napisao/la:
Bolan sta se ti javljas krivo ti sto ne mozes ranit nikog pa?? niko t nista nije psovao i ako jeste ja to nisam vidio inace bi ga opomenuo a skittlessu nisam rekao da cu ga odstranit za to sto me proziva nego zato sto stavlja neke nickove na moj racun glupira se pise po chatu, proziva konstantno iako sam rekao tsay 20 puta, a ja cu njemu da ti demo sto se nije javio niko nije trazio demo tako da neznas ni lagat  pa sta ako sam rekao ova 2 samnom da ne bi tebe stavio u ekipu mozda??
Nisi napiso record na početku, ulaziš nam u sobu kad pogineš i ometaš svojom pričom nonsteameri a da ti nije Adisa ne bi ni ti steam imao. Prozivaš avella može te momak naučit igrat.

Pa zna se kako se ekipe raspoređuju, ne možeš ti sebi sve heatone stavit u ekipu da te izvlače.SkittleS je stavio tvoj nik nakon što si mu psovo i zaprijetio da neće mix zaigrat nikad samo što ti je rekao "Bleky daj demo" ili "znaš ti bleky"

A za to raniti ne mozes i te furke, vidjeli smo na mixu ko vas je ejs awp 

i nemoj me smarat, biti ćeš prijavljen za multi acc
A ti zese pricas gluposti, fusion je digao jer sam mu ja rekao da digne status je stavio na 1 mecu a na drugom je zaboravio pa sta jel tolika frka ako ne stavi status? krivo ti je sto izgubis mix neko te sabije pa onda trazis neke razloge?? hhh.. Kad 10 ljudi meni pisi na private de digni mix, a ja ne mogu i onda kazem fusionu da digne bolje budi zahvalan sto su se igrali mixevi jer 20 vas u sobi niko da digne mix jer ovih nekih "pro admina" nikad nema kad treba ;) tako da pricas gluposti isto tako uvijek kazem da se recorda demo mozda nekad zaboravim ali podrazumijeva se da se recorda. Ekipe cesto dijelim prvi post A drugi B i tako nekad ubacim nekog sebi u ekipu al nastojim napravit da ekipe budu ravnopravne ali sta me briga ;)
Nemate sta vi ostali koji niste ni admini niti se vasa rijec broji komentarisati. Treba sacekati simbu da ostavi komentar na ovo i ne sumnjam da ce kazniti svakoga ko krsi pravila. Uostalom ne sjedi on za racunarom 24/7 da prati hoce sta ko krivo reci na teamspeaku, hoce li se ko zakasljat bez maramice i sl. ohladite malo..
FritzzYYYY je napisao/la:

Ja znam da nisi citer ;) a pusti zesa i skitless kao i vecinu kad ih ubijes oni odma demo boze sacuvaj, i pitao me je neko iz sobe treba li snimat rekao sam da treba, tako da ne pravi se znao si da treba snimat al nema veze ;)
BLEKY je napisao/la:
Ja znam da nisi citer  a pusti zesa i skitless kao i vecinu kad ih ubijes oni odma demo boze sacuvaj, i pitao me je neko iz sobe treba li snimat rekao sam da treba, tako da ne pravi se znao si da treba snimat al nema veze 
Ma znam da je i SkitleS napisao da treba record, znam i ja sam da treba record, al' poslije switchanja servera sam fkt. zaboravio i ispalo je kako je ispalo.
ARTEN je napisao/la:
Nisi napiso record na početku, ulaziš nam u sobu kad pogineš i ometaš svojom pričom nonsteameri a da ti nije Adisa ne bi ni ti steam imao. Prozivaš avella može te momak naučit igrat.

Pa zna se kako se ekipe raspoređuju, ne možeš ti sebi sve heatone stavit u ekipu da te izvlače.SkittleS je stavio tvoj nik nakon što si mu psovo i zaprijetio da neće mix zaigrat nikad samo što ti je rekao "Bleky daj demo" ili "znaš ti bleky"

A za to raniti ne mozes i te furke, vidjeli smo na mixu ko vas je ejs awp :)

i nemoj me smarat, biti ćeš prijavljen za multi acc
mozda nisam logicno da ces recordat ne pravi se pametan kad to nisi ;) nisam vam ulazio u sobu usao jednom bzv pricas a naravno da cu ometati skitless non steamer 10godina i jos nesto dole pise smara bgm ja evo imam steam kakav adis ? ko je taj avell nikad cuo izvini? Kakvi heatoni izvini? Ne ne skitless svaki mix smara za rejtove,proziva, i nick je stavio prije ali nema veze, i preporucio bi ti da odes igrat DM-a jer hodat neznas ;) ejso awpom? mozda si ejso al zato 5 15 u tt i u ct nisi bio bolji a ja znam koliko je tebi krivo sto si bot :i bot :P
BLEKY je napisao/la:
mozda nisam logicno da ces recordat ne pravi se pametan kad to nisi  nisam vam ulazio u sobu usao jednom bzv pricas a naravno da cu ometati skitless non steamer 10godina i jos nesto dole pise smara bgm ja evo imam steam kakav adis ? ko je taj avell nikad cuo izvini? Kakvi heatoni izvini? Ne ne skitless svaki mix smara za rejtove,proziva, i nick je stavio prije ali nema veze, i preporucio bi ti da odes igrat DM-a jer hodat neznas  ejso awpom? mozda si ejso al zato 5 15 u tt i u ct nisi bio bolji a ja znam koliko je tebi krivo sto si bot :i bot 
Nemoj me citirat više, jer mrzim kad neko laže.
Tražili smo demo kareN_-u ima 5 dana, momak je rekao upload ću i izgubio se, valjda je očekivao da ćemo zaboraviti i nije upload demo, bar ga nema na demolist.

I rekao sam ti to, prijavio ali kasno, to je moja greška jer si ekipe rasporedio.

Ali prijedlog jedan admin nek napiše na temu demolist demo tražen od windstar i ja imam 24h da ga citiram i postavim demo.

Uglavnom smaraš, da je tako bajno i sjajno kao što ti kažeš ne bi ti se 10 ljudi žalilo

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.