Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

xperia p baterija

154 pregleda · 15 odgovora · otvorena 19.04.2013. u 20:15

Pozdrav, jucer sam kupio Sony Xperia P i rekao bih da imam problem sa trajanjem baterije. Dakle, telefon se brzo prazni, npr. dok sam na facebooku, svakih 3-4 minute smanjuje se trajanje baterija za 1% i vidim na internetu da je dosta raje imalo problem sa baterijom na xperia p ali nisam nasao nikakvo konkretno rjesenje.
Iskljucio sam sve aplikacije, uljucio onu opciju da optimizira trajanje baterije itd... ali i dalje se baterija brzo trosi.

Ako je neko imao iskustva sa ovim neka odgovori. Hvala unaprijed
Ako si kupio nov valjda treba da se puni 12 sati ili nešto tako da bi se baterija 'skroz' napunila ...

@ Violen , tad sam ja svoj kupio  
sh0ck je napisao/la:
Ako si kupio nov valjda treba da se puni 12 sati ili nešto tako da bi se baterija 'skroz' napunila ...

@ Violen , tad sam ja svoj kupio  
To je bilo prije 10 godina tako.

3-4 minute za 1% je čak dobro . To je 300-400 minuta, 5-6 sati, većina telefona ne može ni 3 sata screen-on time-a da izdrži.

Post dobio aplauz od brick

sh0ck je napisao/la:

@ Violen , tad sam ja svoj kupio  :D
momak u radnji mi je govorio da se to odavno ne koristi, nisam ni ja znao vala, i ja sam mislio to uraditi
VioleN je napisao/la:
To je bilo prije 10 godina tako.

3-4 minute za 1% je čak dobro . To je 300-400 minuta, 5-6 sati, većina telefona ne može ni 3 sata screen-on time-a da izdrži.
A ne znam zašto onda na svakoj uputi kod novijih smartphone-a stoji da se moraju puniti 12 sati, tačnije proizvođači preporučuju ? I ja sam mislio da ne treba puniti, pa sam prvih par dana sa Arc S imao problema sa baterijom(nisam mogao ni dva sata koristiti mobitel). Onda sam odlučio da ga ispraznim do kraja i da stavim da se puni 10-12 sati i nakon toga sve je bilo normalno.

Svejedno dok si na facebook-u i ovako surfaš netom baterija se jako brzo troši, prvenstveno zbog velikog displaya koji troši 80% baterije  Ono što sam primijetio jeste da se najmanje troši na slušanje muzike. Da bi smanjio to trošenje isključiš 3G i WiFi, tako produžiš autonomiju.
Mission je napisao/la:
momak u radnji mi je govorio da se to odavno ne koristi, nisam ni ja znao vala, i ja sam mislio to uraditi
Nista buraz stavi da se puni 12 sati i ja sam svoj morao tako, znaci nista ne radi ostavi ga nako da se puni  !
1.Isprazni do kraja
2.Stavi je 12 H da se puni
3.Baterija je "formirana" i trebalo bi normalno radit.
Emrah99 je napisao/la:
1.Isprazni do kraja
2.Stavi je 12 H da se puni
3.Baterija je "formirana" i trebalo bi normalno radit.
To na 3310 tako išlo ...

Don’t charge over 12 hours for the first time. When we purchase electronic devices powered by battery, sellers will usually tell us lithium battery charge time must up to 12 hours in the first time. Actually, this idea is wrong. Unlike common Ni-CD or Ni-MH battery, lithium ion batteries have been activated before left factory, otherwise its low self-discharge, so it’s unnecessary to charge lithium ion battery for such a long time in the first time. Lithium ion battery is ready after recharged, it will reach to best status after 3 or 5 cycles.

Post dobio aplauz od brick

Meni se to desilo da mi baterija na mobitelu se isprazni za jedan dan bez obzira da li sam ga korisio. Udji u recovery mode i wipe data/factory reset i wipe cache partition. To bi trebalo pomoci. Ako imas custom recovery obrisi i Dalvik cache.
Sjedneš kući, uključiš adapter i surfaš koliko hoćeš.  Ma probaj ga isprazniti pa ga puni 10ak sata, vrijedi pokušati, ništa ne gubiš. 
hahah.pa xperia pravi lose baterije da ih moras kupovati.neka se puni cijelu noc bez obzira sto je pun 100% i onda odi na
settings-sound and display-brightnes i smanji skroz stavi na minimum i klikni ok

to ti je problem.to nisi uradio 

javi ako bude radilo
Kao što ti VIOLEN kaže, baterija će se vremenom formirati kako treba.

Mada se nemoj nadati necem posebnom sa 1300mAh baterijom sa tim performansama, jer telefon je potrošać u odnosu na taj kapacitet.
evo ovo je smanjeno sto ste govorili, i prije sam to vec smanjivao ali nisam do kraja... a evo, ostavicu da se isprazni pa onda puniti cijelu noc, valjda ce biti ok
Ukoliko koristis samo wifi, onda ugasi 3g (stavi na GSM tj. 2g), ugasi automatic sync (google racuni, email itd), smanji brightness ekrana. Ne ocekuj neku ogromnu promjenu, ali meni je pomoglo kolko-tolko  
Ja koliko znam kad se nov telefon kupi, u papirima pise da se puni 30 minuta.
Ali posto xperia p nema izmjenjivu bateriju, sacekaj pa vidi kako ce se ponasat 2-3 dana ako se bude praznila prebrzo odnesi na servis nek ti zamjenu ili doplati malo pa nek ubace jacu bateriju :))
Evo da ti ja kazem, posto je nov ..
Pukni hard reset onaj tvorniciki i to je to, nemoj da ukljucujes te energy saver ili slicne programe, upravo ti oni trose bateriju a nista ne pomazu .. Bateria se ne mora i ne treba formirati ..

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.