Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

G.ba E-zine

1.143 pregleda · 32 odgovora · otvorena 18.04.2013. u 22:20

Dobro veče, dečki i djevojke. Znači, kratko ću.

U planu je ponovno pokretanje g.ba elektronskog magazina, sa malim izmjenama funkcionalnog karaktera, među kojima bih izdvojio onu da će magazin izlaziti svako 3 mjeseca. Većina ekipe koja je radila na prethodnim brojevima spremna je nastaviti i u budućnosti, od dizajnera do pisaca.

Interesuje nas postoji li još uvijek interesovanje za ovim projektom, kako za čitanje, tako i pisanje. U prevodu, otvoreno je par mjesta za nove saradnike za rad na magazinu. Što se kompenzacije tiče, većinski je predviđena bodovna, mada mogućnost novčane nije isključena, ukoliko se dođe u posjed takvih sredstava.

Volio bih da vidim komentare, prijedloge, kritike, poneku prijavu, da vidimo kol'ko je isplativo ponovno pokretanje ovoga projekta.

Temu odobrio g'din skile. Hvala, prijatno.
Mislim da ovaj do sada g.ba e-zine dobar bio, odlican. Trebalo bi se vise gledat da se ubacuju neke teme kao sto su npr "programiranje" , " rad u javi " ne znam slicno na taj fazon da ne bude samo o igricama... Bilo bi fino da kao i nekada ono u pcplayu ( ako se ko sjeca ovoga ) na kraju doda po koja interesanta/smijesna/zanimljiva slika i da ponudi na kraju neke downloade ( manje igrice , zanimljive stvarcice )

Evo sto se tice ovih igrica i zezancija , moze nesto na ovaj fazon :

http://www.youtube.com/watch?v=isEwaLUiLP4
Ako treba pisati tu sam 
Malo smjesnih stvari, dobrih slika al' vecinom o igricama.

To je sve sto zelim! 
Ja stvarno ne shvatam vas sa misljenjem "vise smijesnih slika"?

Molim vas odgovorite mi, jel` vam potreban e-zine i da okrenete, eto zadnju stranicu i vidite 2-3 smijesne slike?

Zar te smijesne slike ne mozete sami naci na netu? Svejedno bi vecina odgovorila "glupost, vec vidjena"?!

Mislim, ljudi, saberite se...

E-zine treba da bude jedinstven. Shvatite to da je to smisao svih ovih pokusaja. Jedinstven, a ne neka kopija pcplaya ili kako li se vec zovi svi magazini.

@Offtopic:

Sta znam, e-zine je od pocetka fino zamisljen. Od nekih recenzija, preko onih intervjua pa do hardware zone. Mozda jedino to dici na neki veci nivo, ako me kontate. Jednostavno, pokusati e-zine -u povecati kvalitet. O tom - po tom...

Prijedlog svakako podrzavam!
Slažem se sa Nanijem, nešto vezano za programiranje, dizajniranje, a bilo bi fino da uvedete nešto tipa funny zone, ako je ikako moguće. Nešto vezano za nekakve gaming anegdote ili štaveć...
Lijepo što imate želju da vratite E-zine, pokušajte o svemu ponešto reći, gamingu, hardware-u, software-u, programiranju, i možda poneku zanimljivost iz svijeta, na zadnjim stranama pod "funny zone", možete napraviti i neki mail kao prošli put, pa da vam šalju napisane vijesti, estetski lijepo urediti magazin, da bude pregledan, lijepo izdizajniran .. što se tiče vremenskog roka 3 mjeseca, nekako previše, 1 ili 2 mjeseca, ako će baš da bude full sve urađeno  

Mogle bi se možda i neke mini novine napraviti koje će izlaziti sedmično, ako još neko ima volje za rad što se tiče tog dijela, jer bi bilo lijepo napraviti neke gaming online novine, koje će sadržavati "udarne" vijesti kako iz gaming područja, tako i što se tiče hardware i software stvari, i opet kažem, ako ima dovoljno kvalifikovanih ljudi za ovakvo nešto.
Ima smisla jedino ako ce materijal/text/slike biti vaš/e autorski/e, ako ćete vi raditi neka istraživanja ili već šta...

Što se mene tiče, volio bih čitati o nekoj historiji gamersa, kako je sve počelo, prvim adminima... (ove moje želje iziskuju schulzovske tekstove).

Intervjui ne bi škodili.
Ja sam već bio u timu, nešto malo se je i radilo, ali sam bio izbačen zbog neaktivnosti valjda.. Tada, fakat, nije bilo vremena sekunde da bih mogao nešto napisati jer je škola bila prepreteška, ono, borilo se za veću ocjenu, za prolaz i sve to.. Ja se ovim putem prijavljujem da pišem tekstove iz software kategorije. Mislim da se to mora pojavljivati u tim e-novinama. Sada će biti više slobodnog vremena pa će se moći napisati ponešto jer, još mjesec i po' škole i gotovo.. Raspust. Onda neću znati šta ću od sebe..

Eto pozdrav svima, nadam se da ćemo zajedničkim snagama uspijeti osposobiti ovaj e-zine.
Kao što sam već nekoliko puta naveo, u starom magazinu je manje-više sve bilo ok, jedino je mene malo iritiralo (to mi je i profesionalna deformacija donekle) ona vaša gramatika, pravopis. Fino je kad se neko potrudi pa napiše kolumnu čitko, ali kad se neko trudi pa napiše nešto loše, i onda kako se više trudi onda još više zajebe, ja to čitam kao "E JA BIO IŠO ORO NJIVU TAM GOR ZA BRDOM".
Pa eto, ovom prilikom nudim vam svoje znanje lekture i korekture for free.

Druga stvar koja mi se trenutno ne sviđa je da izlazi na kvartalu. Mislim da je to baš previše rijetko. Uz dobar rad i organizaciju, svakih maksimalno mjesec dana mogli bi izbacivati kvalitetan sadržaj, naravno uz pravu ekipu ljudi koja je koliko-toliko edukovana o onome što piše, a ne da samo prepisuju/prevode (i to loše) sa drugih sajtova.

I treća stvar su teme. Morate imati širok dijapazon tema. Iako je ovo gaming sajt, dosta ljudi se bavi i nekim sportovima, ima haj'mo reći sređen društveni život, rijetki i posao, većina školu, zanimacije, hobije pored kantera, lola gamersa i ostalih gluposti. IMO, trebalo bi biti odvojeno nešto mjesta za svakoga od nas.

I na kraju jedan prijedlog. Kako se sajt bude razvijao sa ovim novinama, a mislim da će ići na bolje, izdvojiti ljude koji su zaslužni za nešto određene teme što su postigli (naravno opet primarno gaming i it svijet, ali i ostale ne treba zanemariti) i s njima napraviti intervjue. Bilo je nešto slično ako se ne varam u vijestima, ali nije držalo vode.

Toliko od mene, cheers.
::LikeaSir::
Sve što izdate u periodu nakon 3 mjeseca će već biti stara informacija, pogotovo za gamere koji sigurno znaju sve o igri čim ona izađe .. Morate to pisati u kraćem roku, mjesec dana - 10 strana, to je bolje nego 3 mjeseca - 100 strana, jer će tada kvalitet biti ispred kvantiteta i informacije će biti koliko toliko svježe ..
U svkaom slučaju, želim vam sve najbolje u radu na magazinu (e-zinu). Znate da sam ja pokušao pisati tek kada je počinjao magazin, prvo izdanje ali sam ubrzo uvidio da to nije nešto što ja mogu raditi pa sam odustao. Tako da, ne želim da pametujem jer znam koliko je težak posao napraviti i napisati sve to, al' 3 mjeseca mi je nekako previše.
Problem je naci te osobe jer nije svako pouzdan preko tastature.
Bolje i jedan broj godisnje ali da je kvalitetno uradjen da zadovolji ukuse svih citatelja.
Lima je napisao/la:
Problem je naci te osobe jer nije svako pouzdan preko tastature.
Bolje i jedan broj godisnje ali da je kvalitetno uradjen da zadovolji ukuse svih citatelja.
A brate moj ako se na gejmersu nemoze naci 10 normalnih od 100k registrovanih onda ne znam gdje moze.I uopste ne treba teziti prema tome da se zadovolji ukus svih citatelja , jer ukusi su veoma razliciti , bit ce isto kao i sa slikom dana , nekom je smijesna , nekome je glupa , nekome tuzna itd. itd... Ubaciti vise sadrzaja tj. da ne bude samo o igricama , nego par clanaka o ps-u , par clanaka o programiranju i inace da taj magazin bude opredjeljen opcenito na racunare a ne samo na igrice , jer ja iskreno nikad ne bih kupio (namjerno kazem kupio) magazin koji je opredjeljen samo na igre , ipak bih trazio magazin u kojem bih mogao da procitam nesto zanimljivo o nadolazecim programima , hardware-ima i eto tim nekim glupostima koje bi mi mozda bile zanimljive ... I za sve je to dovoljno mjesec dana . Ja bih licno volio da ucestvujem u ovom projektu ali nazalost nisam nikad radio nesto slicno , pa ako ima neko ko bi me malo uputio , pa bih se i ja aktivirao i doprinjeo bar nesto takozvanom E-zine-u , ionako imam slobodnog vremena na pretek jer ovdje u BiH je lakse naci zakopan cup sa zlatom nego posao  Je***i ga pretjerah ja sa ovim kilometarskim postom XD
Tu sam ukoliko treba pisati, i moje mišljenje je da su 4 E-Zine-a godišnje nedovoljna. Opet, ako treba neko za pisanje recenzija/vijesti/tekstova/review kontaktirajte me. 
Volio bih pisati vijesti i recenzije za GbaEzine ,u biti ja sam bio pisac al sam napustio nakon nekog vremena zbog nekih problema.
U glavnom sretno sa re-aktivacijom tog dijela, jako bitno po gamers.
FosiL_ je napisao/la:
Ima smisla jedino ako ce materijal/text/slike biti vaš/e autorski/e, ako ćete vi raditi neka istraživanja ili već šta...

Što se mene tiče, volio bih čitati o nekoj historiji gamersa, kako je sve počelo, prvim adminima... (ove moje želje iziskuju schulzovske tekstove).

Intervjui ne bi škodili.
Da se nebi ponavljao i jedno te isto pisao , slazem se u potpunosti sa tobom.
podrzavam u svakom slucaju, lijepo je da jaka mreza kao gamers.ba ima magazin i nastavi sa objavljivanjem svih novosti, recenzija itd.
Imam potrebu da napišem neko obrazloženje.

Vi govorite svako mjesec dana tj. što kraće vrijeme izdavanja. Slažem se, ali ima par caka oko toga.

Svaki broj do sada koji je izašao, kasnio je min. 10 dana. U prosjeku po 15 dana. Čak smo zbog tih problema morali napraviti ljetno izdanje.

Dakle, teško je naći 20tak momaka da napišu kvalitetna 2 rada i da to bude u nekih 20 dana. Bilo je nekih 7-8 osoba koji su to ispoštovali, ali to je bilo premalo.
Isto tako i dizajner koji je radio imao je svoje privatne obaveze. Dakle, sa svih strana je "curilo". Bolje, kao što je neko rekao, da imamo godišnje jedan broj, ali da on bude kvalitno urađen. Isto tako ovaj rok od mjesec dana što je bio, uticao je na razne greške, jer su bila razna moljakanja, pa se to radilo da što prije izađe iz ruku.

U tom trenutku nismo imali dovoljan broj dobrih novinara, niti vremena da to sve bude kako treba. Nekoliko momaka je davalo 200% od sebe, a neki 20%.

Vidjećemo sve kako će to izgledati. Za sada to je 3 mjeseca. Ipak ovo je sve volonterski, nema nikakve ni virtuelne ni novčane zarade.
ma svako tromjesece nek izadje i gotovo ha ja !

pomogao bih vam , al sam ne pismen ! ^^
skile je napisao/la:
Imam potrebu da napišem neko obrazloženje.

Vi govorite svako mjesec dana tj. što kraće vrijeme izdavanja. Slažem se, ali ima par caka oko toga.

Svaki broj do sada koji je izašao, kasnio je min. 10 dana. U prosjeku po 15 dana. Čak smo zbog tih problema morali napraviti ljetno izdanje.

Dakle, teško je naći 20tak momaka da napišu kvalitetna 2 rada i da to bude u nekih 20 dana. Bilo je nekih 7-8 osoba koji su to ispoštovali, ali to je bilo premalo.
Isto tako i dizajner koji je radio imao je svoje privatne obaveze. Dakle, sa svih strana je "curilo". Bolje, kao što je neko rekao, da imamo godišnje jedan broj, ali da on bude kvalitno urađen. Isto tako ovaj rok od mjesec dana što je bio, uticao je na razne greške, jer su bila razna moljakanja, pa se to radilo da što prije izađe iz ruku.

U tom trenutku nismo imali dovoljan broj dobrih novinara, niti vremena da to sve bude kako treba. Nekoliko momaka je davalo 200% od sebe, a neki 20%.

Vidjećemo sve kako će to izgledati. Za sada to je 3 mjeseca. Ipak ovo je sve volonterski, nema nikakve ni virtuelne ni novčane zarade.
Pa mogo bih ja pisati, samo kažeš šta treba i gotovo. I onako budem svaki božji dan po tri četri sata na gamersu i ne radim ništa, bolje uraditi nešto korisno nego ne uraditi ništa.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.