Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Oblivion PC vs PS3 Comparsion

896 pregleda · 21 odgovor · otvorena 29.04.2007. u 18:38

Dugo očekivani Play Station 3 je već neko vrijeme na tržištu,obećavali su puno,ispunili malo,govorili su da će zasjeniti PC(naravno,u to su vjerovali samo veliki fanovi Sony-a i PlayStation-a koji su bili zaslijepljeni lažnim prerendiranim slikama koje su nazivali "ingame" i ostalim marketinškim trikovima)...

Vjerovatno svi znate da je izašla PlayStation 3 verzija Obliviona,i ovdje možete pogledati poređenje između Obliviona za PC i PS3.

Razlike:

PS3 verzija nema skoro nikakav a-filtering,što možemo primijetiti kod ceste koja u daljini izgleda kao neka bijela mrlja,dok kod PC verzije i dalje možemo jasno vidjeti izbočine,kamenčiće i sl.

PS3 verzija ima mnogo manje detalja poput trave,texture su puno lošije u odnosu na PC verziju(za poređenje pogledajte texture drveća)

Texture kamenja su lošije nego na PC verziji.Isto važi i za ostale texture.

PS3 verzija ima smanjen "vidik",tj. predmeti se učitavaju na manjim distancama nego na PC verziji,to možemo primijetiti kod kamene ograde na drugoj slici,na PC verzijji se vidi čitava ograda,dok se na PS3 verziji ne učitava na toj udaljenosti.Morali bi ste da priđete ako je želite vidjeti.

PS3 verzija nema Self Shadowing.

PS3 verzija je lošija u osvjetljenju,te su boje neprirodne i sve je previše svijetlo.PC verzija ima više boja,prirodnija je.

PS3 verzija pored spomenutih nedostataka(ima ih još ali zasada samo ovo) ima nizak Framerate.

Pa nekome se svidja PS3 a nekome PC.. Da bi racunar mogao pokretati sadasnje i naredne igrice moras ga stalno dogradjivati i zadjete ko nekolka PS3. Dok sa PS3 si miran nekoliko godina i igras sa rajom i tako to.. Trenutno PS3 ima Home-net koji je nesto do sada najbolji ikada napravljeno i besplatno je. Mozes li reci na kojem je to TV-u igrato sto se tice PS3 samo na najboljim TV-ovima pokaze svoje mogucnosti... ovakva nabrajanja sto ti pises a prepisao sa nekog drugog foruma ili sta vec su gluposti svi to znaju.. PC je i skuplji sa full opremom i sve ono sto je najbolje a trenutno najbolji PS3 je 600€ pa molim za te pare uzmi racunar sa svim dijelovima i onda poredi...
Kakve veze šta se kome sviđa?I meni se sviđa Sega-mega,Mislim da si fulio topic ali ovdje se ne govori o tome šta se kome sviđa,ovdje se govori o Oblivion PC vs PS3 i naravno PS3 je poražen od mog middle-range PC-ja,

što se tiče cijene PC-ja PS3 košta 1700 km,PC sa kojeg su uzimani screenshoti košta oko 2000.(naravno uvijek možemo odbiti monitor od 500 km i igrati na TV-u kao i trica)
nabacis rama na PC i bolje je
icyrap je napisao/la:
Pa nekome se svidja PS3 a nekome PC.. Da bi racunar mogao pokretati sadasnje i naredne igrice moras ga stalno dogradjivati i zadjete ko nekolka PS3. Dok sa PS3 si miran nekoliko godina i igras sa rajom i tako to.. Trenutno PS3 ima Home-net koji je nesto do sada najbolji ikada napravljeno i besplatno je. Mozes li reci na kojem je to TV-u igrato sto se tice PS3 samo na najboljim TV-ovima pokaze svoje mogucnosti... ovakva nabrajanja sto ti pises a prepisao sa nekog drugog foruma ili sta vec su gluposti svi to znaju.. PC je i skuplji sa full opremom i sve ono sto je najbolje a trenutno najbolji PS3 je 600€ pa molim za te pare uzmi racunar sa svim dijelovima i onda poredi...

Ahh što se tiče na kojem je TV-u igrano,to na PS3 je igrano na Widescreen TV-u od par hiljada km,taj screenshoot sa Playstationa3 je uzet iz HD trailera sa stranice gametrailers,a taj screenshoot sa PC-ja je uzet s mog monitora,Samsung SyncMaster 753s,maksimalna rezolucija 1280x1024
flame[seeker je napisao/la:
Ahh što se tiče na kojem je TV-u igrano,to na PS3 je igrano na Widescreen TV-u od par hiljada km,taj screenshoot sa Playstationa3 je uzet iz HD trailera sa stranice gametrailers,a taj screenshoot sa PC-ja je uzet s mog monitora,Samsung SyncMaster 753s,maksimalna rezolucija 1280x1024

Nema sanse da je ono igrano na tom TV-u jer je slika bagava do bola, a i onaj ko je ono sliko nije ga ba B0g dao za slikanja i ko zna s cim je sliko...

I jos u tvojim slikama sa PC-i lik ti stoji dok se na ovim sa PS3 lik krece...
ja ne kontam svrhu poredjenja konzole, koja je namjenjena iskljucivo za igranje i gledanje filmova, i racunara koji ima ogroman broj primjena medju kojima je i igranje ... normalno da se za 600€ ne moze uzeti "dobar" racunar za igranje, ali ako se vec kupuje racunar a planira se na njemu igrati onda je pametnije uloziti malo vise pa imati mashinu koja moze "vrtiti" sve danasnje igre, nego uzeti loshiji racunar + konzolu ili samo konzolu ... po mom misljenju kupovina konzole je cisto bacanje para jer postoji nesht sto se zove emulator, kupish josh kakav fin joystick i eto ga
squeeze je napisao/la:
Puno bolji PC !!

aaa koja razlikaaaaa

slazem se
dell xps , jbg 10000 KM
, nije isto igrati ps3 na plazmi od 5000 ili na tv-u od 500 km

Zadnji edit: 29.04.07 u 20:46:58

PC ? NAPRAVIO PS I XBOX I SVE OSTALO ??
NARAVNO DA JE BOLJI
ma bolji je PC meni.
Ali neko ima da voli ps
ali meni je PC bolji
@B.I.G.PimP

Nije puno važno da li lik stoji ili se kreće.Može on i d aleti,ali će grafika i dalje ostati ista,tj. texture su i dalje iste,opcije i sl.

Možda je malo došlo do promjene rezolucije,ali to i dalje ne čini veliku razliku...
Molim te gdje si naso ove slike?? Totalni fake ova slika sa trice jer sam gledo trailer comparision u HD kvaliteti i igre su gotovo identicne. Na PC jeste bolje al Oblivion je port na PS3. Ne mozes ocekivat kvalitetu kao sto ce da bude u MGS i ostalim igrama koje izvlace svu moc iz konzole.

"PS3 verzija ima smanjen "vidik",tj. predmeti se učitavaju na manjim distancama nego na PC verziji"

HAHA, PS3 ima Cell koji mu omogucava procesiranje svega!

BTW, evo nadjoh trailer... Nemoj vise MOLIM TE ljudima pokazivat fejkova i srat po trici.

http://www.gametrailers.com/gamepage.php?id=3450

Sad fino uzmi trailere pogledaj, i ako je uporedba sa x360, lijepo se vidi da su tvoje slike fejk teski.
Igrao sam PS3 i mogu reci da je veliko smeće. Nema ni anti-aliasing ni nista
To za manjak tekstura, jel ti znas uopste da se izdvojilo dodatno vremena da se odrade texture na PS3 verziji bolje nego na PC?

I opet, hocu da postas link sa koje si stranice to sranje uzeo i koji je fanboy to radio.
DirectXP je napisao/la:
Igrao sam PS3 i mogu reci da je veliko smeće. Nema ni anti-aliasing ni nista

Pa jesi ti normalan?? Koji je ovo muski spolni organ sa svima? Ovo neki anti-PS3 thread? Pa ti nisi vidio "trice"! Cuj nema AA Hajd fino, ako si iz Tuzle dodji kod mene da poigramo Resistance ili Motorstorm, da vidimo hoces li poslije govoriti da je sranje. Ako si igro na nekom TV-u sa boze sacuvaj rezolucijom, nemoj da blatis konzolu!
dell xps , jbg 10000 KM
, nije isto igrati ps3 na plazmi od 5000 ili na tv-u od 500 km

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.