Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[G] +1 - Glasanje na forumu

1.976 pregleda · 74 odgovora · otvorena 13.04.2013. u 22:17

Glasanje na forumu je pusteno u rad. Glasanje na stare teme i komentare je onemoguceno. Da nebi doslo do udruzenog glasanja, bodove za glasove ne dobivate za svaki glas vec za svaki 5. i to 5 bodova. Broj glasova mozete pregledati u headeru svakog posta/teme. Ako se ostali admini sloze sa mnom uvodimo i boost za premiume tj za svaki 5. glas autor ce dobivati 10 bodova.

Ukoliko bude problema -> kontakt forma ili meni privatna poruka 

Toliko za sad ::CleanFuckYea::

@

Zaboravio sam reci da ste ograniceni na 5 glasova dnevno.
Xillen je napisao/la:
A skontao sam 2 buga

1. autoru teme ne možeš dati +1
2. možeš sam sebi dati +1
To nisu bugovi. Citaj malo gore sta ti govore na to.
Samo nekako istaknite to, ubacite dole u cosak gdje idu aplauzi, ovdje se ne vidi gdje je sad 
Super. Drama !  Sad se ne mora spamati ono +1  GJ Glasajte za Asylaha ! 
Kaze nove notifikacije reko dobio samar il mi netko kaze da sam glup -.- 

Kad ono glas 
unreal je napisao/la:
Ne kontam kakvo glasanje mozes li mi objasniti nisam u toku

Edit : skonto sam sad xD samo napravi da ne mozemo na svoje postove davat +1
Pa ako si pomogao nekome recimo, on ti dadne jedan glas, i kada sakupiš pet glasova dobiješ pet bodova.
Dobro je ovo,koliko se secam i ranije je bilo predloga da se uvede nesto slicno,ali je bilo dosta komentara da se moze zloupotrebiti.

btw:Gde su nestali oni zecici smajliji?
Vidim da su zamenjeni sa ovim drugim ::Concentrated::
posto sam bio gaggovan nisam uspio komentarisati ovo odmah. Da ne bih ponovo pametovao napisat cu isto sto i safetu u prajvet.
"ovo je smjesno. Mislim nemoj-te pogresno shvatiti ali ja sam ovaj prijedlog u vezi thumbs-upova davao u 3 teme "GBA PRIJEDLOZI" i bilo je ne valja, bit ce zloupotrebe glasanja i sl. a sada ste uveli to kao "na svoju ruku". Onda bar stavite i button [G] - pa da oduzme bodove i smanjite kriterij za 10glasova 5 bodova "

i btw. random 5 ima + od mene, nadam se da cu i ja dobiti koji hahah 
Samo kada kliknem na +1 , napravi jacu signalizaciju da je to uradjeno... et poz
Malo je diskutabilno ovo davanje glasa samom sebi jer ce neki to iskoristiti u vidu "nabijananja" svoje pozicije na Top 10. Primjer, ja danas mogu napisati 5 postova i na svih 5 dati sebi +1 i lagano nabijati statistiku, a zbog toga sto sam vec dostigao limit onaj koji zasluzi +1 ga nece dobiti jer sam ispao *upak pa sam sebi nabijao poene . 5 po 5 i skupi se, pa makar i za onog zadnjeg mjesta u rubrici .
Ovo iz prve ne zvuci toliko diskutabilno, ali kada uzmes u obzir cinjenicu sta bi pojedini dali za 1 visit profila, sve ce ti biti jasno .
Meni je glupo što postoje dva sistema za bodovanje. Aplauzi i šamari, te sad ovo +1, eventualno kasnije -1. Ja bih ovo razdvojio, dakle administraciji ostaje aplauz/šamar, a običnim članovima neki vid reputacije/karma kako bi se već to zvalo. Primjer je http://www.sk-gaming.com ; gdje imate broj datih +1/-1; broj dobijenih +1/-1. Jednostavno nekako mi je glupo da se poveže i ovo sa bodovima, jer će vremenom biti očita zloupotreba, a uz to će i administratori/moderatori manje gledati aplauze/šamare, jer će praktično dobar/loš post sigurno dobiti dovoljno dobrih/loših glasova i onda se nekako istiskuje prvobitni sistem bodovanja, što mi se nikako ne sviđa, jer je to nešto zbog čega je G.ba unikatan !
Odlična ideja. Još više motivacije svim članovima da pišu što bolje i pametnije postove . Evo ja prvi, čim vidim neki dobar post gdje se netko potrudio da fino napiše ima +1 od mene 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.