Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Koliki bi imao FPS ako bi kupio...

275 pregleda · 20 odgovora · otvorena 30.03.2013. u 23:18

Pozz

Imam racunar sledecih performansi:

Core 2 Duo - 2.66 GHz
4GB DDR2 ram
trenutno imam ATI Radeon 5450 HD DDR3 - 1GB, ali planiram kupiti
ili PowerColor Radeon 7770 - 1GB
ili Nvidia GeForce GTX650 OC Edition - 1GB
ili MSI Nvidia GTX460 SE Cyclone OC - 1GB

Koja od te 3 graficke karte je bolja, i mozete li mi preporuciti bolju kartu za slicne pare, i koliki bi mi bio otprilike FPS u Battlefield 3 ( ili bilo kojoj novijoj igrici ) sa nekom od ovih navedenih kartica i sa navedenim performansama?  :)
Bezveze daješ pare kad će ti taj procesor bottleneckat grafu  
Sa tim cemernim procesorom da bocnes GTX TITAN nista postici neces da bi bilo isplativo uloziti novce...
Svjestan sam toga, i ne mogu uzimati bolji procesor jer imam "oldtajmersku" maticnu plocu. A da i nju uzimam to se ne isplati. Koliko bi vrijedio ovakav komp. da se proda, pa da uzimam novi, jer je to jedino rjesenje.
Kupi novi procesor,nek ti to bude prioritet.recimo Phenom 2 x4 ili i5.

A onda poslije toga uzmi radeon 7790 ili gtx 680.
ryacya je napisao/la:
Kupi novi procesor,nek ti to bude prioritet.recimo Phenom 2 x4 ili i5.

A onda poslije toga uzmi radeon 7790 ili gtx 680.
Pa nemoze kupiti bolji procesor jer mu je starija maticna ploca, predpostavljam da mu je socket 775, a jesi li uopste svjestan kolko kosta gtx 680  moze sastavit solidan komp za tu cijenu i moze svaku igricu pokrenut.

@SavrseniKod mogao bi tu konfiguraciju prodati za 200 maximalno 300KM jer je to vise OUT DATE Jedino kad bi prodavao malo bolji monitor mogao bi malo vise dobit.
Mirsadd je napisao/la:
Pa nemoze kupiti bolji procesor jer mu je starija maticna ploca, predpostavljam da mu je socket 775, a jesi li uopste svjestan kolko kosta gtx 680 :o moze sastavit solidan komp za tu cijenu i moze svaku igricu pokrenut.

@SavrseniKod mogao bi tu konfiguraciju prodati za 200 maximalno 300KM jer je to vise OUT DATE Jedino kad bi prodavao malo bolji monitor mogao bi malo vise dobit.
Svjesna*
Znam ali nece morat da ju mjenja bar 3-4 godine.
Upravo, i ja bih onda kupovao novu graficku u vrijednosti citavog racunara... Kakav bi se onda mogao komp. kupiti do 500KM, ali sa jacim AMD procesorom? A graficka nije bitna, jer bih je poslije nadogradjivao.
Ja ti preporucujem da do 2014 se jos malo strpis sa svojom konfiguracijom, jer ti svako malo novi kompovi izlaze, sad ti ovi novi podrzavaju po 4 graficke, 64-128gb RAM, necu ni da govorim o HDD-u u ovih godinu dana se to sve toliko razvilo da nemozes nista upratit vise 
Eto poslusacu te :P Rodjendan mi je taman pred kraj 2013., pa eto mozda tad i uzmem. Ali ovaj komp. mi vise ide preko zadnje granice zivaca :D
šesetXD
Uzasan bottleneck bi imao, max 20% iskoristenosti graficke karte u sva tri slucaja. Ako hoces novije igre igrati, uz to i Battlefield, nista nema bez quad core-a  
SavrseniKod je napisao/la:
Eto poslusacu te  Rodjendan mi je taman pred kraj 2013., pa eto mozda tad i uzmem. Ali ovaj komp. mi vise ide preko zadnje granice zivaca 
znm druze kako ti je ja imam jos vecu kantu slabiji proc 1GB rama ali 430GT grafu koja je jaca od tvoje al strpi se i ko gospodin uzmi
proc tipa Athlon X4 740 ili malo jace Fx 6300 i onda neku finu grafu i koji ti je HDD Sata ili ATA
http://www.pik.ba/artikal/6260641/amd-fx-6100-asus-m5a78l-m-lx-v2-4gb-combo-kit/
uzmi gtx 460 i igraj se batlfilda, btw koji je tacno model procesora ?
Ovo izgleda povoljno za 365KM i procesor i maticna i ram...

Procesor mi je Core 2 Duo 2.66 - E7300, a maticna G31M-S2C
R0x0r je napisao/la:
Bolje bi mu bilo da uzme i5 za te pare  
i5 sam kosta 330KM -.-
federe je napisao/la:
i5 sam kosta 330KM -.-
Ops, sorry, nisam od brzine vidio da su tu maticna i ram  
R0x0r je napisao/la:
Ops, sorry, nisam od brzine vidio da su tu maticna i ram  
i5 najjeftiniji je msm 330KM a tu cijenu ima i fx 8230 koji ga podere al naravno ako se uzima fx mora se i fina ploca uzet

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.