Pod broj 1. nisi naveo koji Ikari, imaš optical i laser. Od ta dva mouse-a, laser je malo skuplji, te po meni puno bolji. Posebna stvar koju bih izdvojio kod Ikaria je njegova ergonomika, mislim da trenutno nema ergonomičnijeg miša u tom, pa možda čak i u većem cijenovnom rangu. Miš je odličan posebno za FPS igre, a i ako igraš često LAN/LAN turnire ovo je pravi mouse za tebe, nisu potrebni nikakvi driveri, a miš ima čvrst kabal. Po najvećim svijetskim gamerskim web-sajtovima koji rade review-e gamer opreme tipa "PC Gamer", "DRIVERHEAVEN", "TRUSTED REVIEWS" ovaj mouse je dobio gotovo najveće moguće ocjene. Druga opcija ti je Steelseries Ikari Optical, i on je gotovo isti mouse, samo što radi na optiku a ne na laser, neki kažu da je čak i precizniji od laserskog, lično ne znam, jer ga nisam koristio.
Što se tiče Sensei-a, taj miš me je razočarao, s obzirom dok sam gledao Steelseries-ove najave, vijesti etc. o njemu, kada sam prvi put rukovao sa njim, mislio sam da je to šala. Miš je čisto napravljen za onoga koji želi da ima šminka opremu, ja ne shvatam kakva je to furka ako ti miš ima mogućnost da svijetli u XX boja. Također, onaj mikro procesor za brži rad, čista glupost, samo da mogu tražiti veći novac. Tako da definitivno moj glas ide Steelseries Ikari, i to po mogućnosti Laser.
Kažem ti, tastatura nije previše važna za gaming(a kamoli za nešto drugo). Imam Steelseries Shift, zadovoljan sam, odlično funkcioniše, naravno ima neke napredne stvari koje ostale tastature nemaju, ali na kraju sam shvatio da je ovo čisto bacanje veoma važnog novca, pogotovo u ovakvim vremenima.. Tastatura je odlična, ali moj prijedlog ti je da fino kupiš neku A4Tech gamersku tastaturu od 20-30 KM, i da za ostali novac kupiš sebi nešto drugo, ili jednostavno štedi. A što se tiče Steelseries, Razer tastarura, po meni Shift je vrh.
Eh, ne shvaatm kakva je razlika između Na' Vi i fnatic podloge, samo su drugačije boje, iste su dimenzije i debljina podloge. Prvo da kažem, najveća razlika između Heavy podloge i ostalih QcK podloga je u debljini, obične QcK podloge su debele 2mm, dok je Heavy 3 puta deblja, znači 6 milimetara, što ti daje odlične performanse za igranje. Donja strana podloge je napravljena od gumenog materijala da se podloga što bolje prilijepi za stol(što je jako važno, naravno). Također, podloga je izrađena od visoko kvalitetnog materijala platine, te ona omogućuje veoma brzo klizanje mouse-a. I što je jako bitno, podloga je kvalitetna za glajdove(hoću da kažem ako koristio svoj mouse, u ovom slučaju Steelseries Ikari laser/optical glajdovi će ti mnogo duže trajati nego na običnoj podlozi).
Toliko od mene, ako nešto nije jasno upitaj.