Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

windows 7

74 pregleda · 4 odgovora · otvorena 21.03.2013. u 19:26

¸pozz

eh ovako, radio sam sistem na laptopu koji nema cd rom, pokusavao sam preko USB-a, pravio bootabilan USB, ma nema šsta sve nisam probao, sve moguce opcije... vidio sam da od toga nema ništa pa sam HDD izvadio iz laptopa , ubacio u svoj računar i pokušao da ubacim xp na taj HDD, sve uredno završi, stavim u laptop nece, ne daje nikakve znakove da ce se upaliti... onda sam ubacio windows 7 ubacio ponovo u laptop i radi, počne se paliti, dodje do nekog problema , onda trazi taj problem, sta li vec, nesto nadje piše dole "attemping repairs" i tako nekih 15-20 minuta, pustim da završi, ali opet isto...

ako neko zna u cemu je problem nek' pise nemam vise zivaca, cijeli dan pokusavam nesto napraviti :)

hvala
ne mozes staviti hdd u jedan komp instalirati i vratiti u drugi..nije isti bios, mozes jedino ako imas dva potpuno ista racunara ili laptopa..guglaj malo nadji program preko kojeg skines win 7 na usb..licno sam se peglao mnogo oko toga, potraziti cu sada kako se zove program(ako nadjem edit cu post)
dino_ je napisao/la:
ne mozes staviti hdd u jedan komp instalirati i vratiti u drugi..nije isti bios, mozes jedino ako imas dva potpuno ista racunara ili laptopa..guglaj malo nadji program preko kojeg skines win 7 na usb..licno sam se peglao mnogo oko toga, potraziti cu sada kako se zove program(ako nadjem edit cu post)
evo to sam sad napravio, sad sam instalirao windows 7 preko USB-a, ali me sad zeza kad zavrsi instalaciju i restartuje se, i ponovo počinje isti proces odradjivat... :S a trebalo bi da nastavi instalaciju tj da se upali , podesi rezoluciju i to je to... hhm
bavrk2 je napisao/la:
evo to sam sad napravio, sad sam instalirao windows 7 preko USB-a, ali me sad zeza kad zavrsi instalaciju i restartuje se, i ponovo počinje isti proces odradjivat... :S a trebalo bi da nastavi instalaciju tj da se upali , podesi rezoluciju i to je to... hhm
Kad zavrsi instalaciju, tj. ono pita da uneses key, slobodno istekaj usb i onda bi trebalo bootat normala.

Post dobio aplauz od NightWalker

orochi je napisao/la:
Kad zavrsi instalaciju, tj. ono pita da uneses key, slobodno istekaj usb i onda bi trebalo bootat normala.
hvala druze puno, evo ide sad :)
nisam znao da smijem iskljucit usb

hvala jos jednom

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.