Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Ranked - Tips

438 pregleda · 20 odgovora · otvorena 19.03.2013. u 15:42

Pozdrav svima. Kada je ovaj novi ranked sistem uspostavljen, nisam odigrao just par gejmova. I ovih dana, želim do silver I barem doći, iako sam bronze sad, sadly but true.

Igram gejm sa Ahri, 16/0/10, al' stalno defeat... Šta da radim po tom pitanju, ne mogu više sa njubovima, izgleda da sam baš zaglavio. I ako ko ima eune bronze da je, nek' piše nik da ga dodam!

Znači, pišite koje champove igrate na rankedu, koji role, sve sve da vidim vaša mišljenja 
Igraj dianu,TF,akali,zed na midu i lagano carry,sa njima je laganini,a i za team fighta su dobri.Twisted je najjači heroj za solo q ubjedljivo
Ma najbolje igrat duo. Iz mog iskustva jungle-mid ili jungle-top, a može i support-adc, iako uvijek dobijemo bot, nađu se mid ili top koji su stvarno... stvarno.

Jednostavno kupuj sebi wardove, igraj najbolje što možeš i eto. Nema neke posebne priče. Igraj main champione, probaj counterati i.. to je praktički to.
Evo ti prvi tip: score nista ne znaci.
Mozes imati i 100/0 sve zavisi kako igras i kako si dosao do tih killova. Netko uleti na kraju team fighta, pokupi killove, a netko omogucava te killove pa ima 1/3/25 i svi njega okrivljuju za izgubljenu match, zalosno ali istinito.
Ljudi nikako da shvate da su igre kao LoL timske igre, nije vazan score nego doprinos timu.
Pitanje je kako ti tako nafidan nisi nista mogao uraditi.
Nemoj okrivljivati druge nego gledaj gdje ti grijesis.
Zapitaj se nakon svakog matcha sta si ti mogao bolje uraditi i s takvim stavom ti nitko ne treba da se dignes na veci rank.
GuLLe je napisao/la:
Igraj dianu,TF,akali,zed na midu i lagano carry,sa njima je laganini,a i za team fighta su dobri.Twisted je najjači heroj za solo q ubjedljivo
uzmem lee sina, znači ginem da ih spasim al baš brt

pokušat ću njih ty
Kao sto je gulex rekao,ti heroji su najbolji za carry soloQ,pogotovo na tom elou,btw AKo aniviu uvjezbas dobro karanje !! : D .Pokusaj naci nekog za duoq za kog si siguran da ne faila cesto : p ,I ako je moguce rasporedite se na 2 lane(veca mogucnost da cete dobit mec) znaci mid/top , mid / jungle ..
internaal je napisao/la:
Kao sto je gulex rekao,ti heroji su najbolji za carry soloQ,pogotovo na tom elou,btw AKo aniviu uvjezbas dobro karanje !! : D .Pokusaj naci nekog za duoq za kog si siguran da ne faila cesto : p ,I ako je moguce rasporedite se na 2 lane(veca mogucnost da cete dobit mec) znaci mid/top , mid / jungle ..
ma znm da nije do mene, rijetko kad fejlam..

igram stalno sa aniviom op sa blue..
Ja sam za 7 dana prešao sa bronze III na silver III igrajući Taric support(prije neki dan sam uveo i Leonu ). Imao sam i premade-a(odnosno dvojicu njih), gdje sam sa jednim igrao support-mid, a sa drugim support-adc  Najbolje ti je da igraš svoj main role i teško ćeš izgubiti. Evo u mom slučaju šta se znalo desiti. Dođe mi neki adc koji je igrom slučaja morao igrati taj role. Prije toga je odigrao max. 5x taj role u rankedu i normalna stvar je da on i nije toliko dobar u lasthit-u. Ali svejedno kada imamo fight ja ga spasim, izvučem i kad se on nafida to je to. Postoje i slučajevi kad ti adc-u ne možeš pomoći, koliko god ti bio dobar support  

Igraj champione sa kojima možeš lagano carry game. Za Twisted Fate-a su ti već rekli. Probaj i Ryze, Akali, Wukong, a od adc Caitlyn/Miss Fortune 
si ist il vest ?
Trenutno sam Silver II, nisam igrao par dana.
Najcesce igramsupporta. Ne pamtim kad su nas zadnji put na botu dobili. Jedino sto skoro uvijek fail-aju na top-u i mid-u i to nam onda sjebe match 
amsi je napisao/la:
Ja sam za 7 dana prešao sa bronze III na silver III igrajući Taric support(prije neki dan sam uveo i Leonu ). Imao sam i premade-a(odnosno dvojicu njih), gdje sam sa jednim igrao support-mid, a sa drugim support-adc  Najbolje ti je da igraš svoj main role i teško ćeš izgubiti. Evo u mom slučaju šta se znalo desiti. Dođe mi neki adc koji je igrom slučaja morao igrati taj role. Prije toga je odigrao max. 5x taj role u rankedu i normalna stvar je da on i nije toliko dobar u lasthit-u. Ali svejedno kada imamo fight ja ga spasim, izvučem i kad se on nafida to je to. Postoje i slučajevi kad ti adc-u ne možeš pomoći, koliko god ti bio dobar support  

Igraj champione sa kojima možeš lagano carry game. Za Twisted Fate-a su ti već rekli. Probaj i Ryze, Akali, Wukong, a od adc Caitlyn/Miss Fortune 
Bas, uzmes support tarica lagano prelazis divizije
Nauci igrati sve roles. Igraj champione koji mogu stompati i snowballati game. Akali perfektan primjer. Roamaj pomozi drugim laneovima, ne svadjaj se sa ljudima, ne gledaj njih nego sebe. To ako imas dobar score i izgubis ne znaci nista. Ako imas ikakvu prednost moras je iskoristiti na najbolji nacin, forsaj fajtove, rusi turrete, uzmi drake, wardaj cijeli njihov jungle, pogotovo ako imate losiji late game tim. Zavrsi game sto prije.

Pokusaj ove champione igrati jer su lagani a high reward imaju i odlican scaling.

Top - Akali, Zix, Rumble, Nidalee, Yorick, Wukong (nisam naveo ocite primjere poput shena i malphite jer su vjerujem banani 100% vremena na bronze/silver/gold)

Jungle - Volibear, Xin, Nasus, Hecarim, Vi, Jarvan (retardirano jak jungler)

Mid - Izbjegavaj klasicne ap carries, Ryze, Kassadin, Diana, TF (moras gankati svaki put kad ult imas inace nista od tog), Lux mogu proci. Igraj assasine, Zed, Khazix, Akali, Talon

Support - Taric (op), Tresh, Leona (ako moras carry lane), Lulu (OP), Janna ako znas igrati je medju najjacim supportovima

AD - Miss Fortune (najjaci early game ima i najbolji snowball, rushas BT i BC), Cait i Trist trenutno su medju najjacim. Izbjegavaj vayne ako ne znas igrati.

Post dobio aplauz od amsi

tharoX je napisao/la:
Nauci igrati sve roles. Igraj champione koji mogu stompati i snowballati game. Akali perfektan primjer. Roamaj pomozi drugim laneovima, ne svadjaj se sa ljudima, ne gledaj njih nego sebe. To ako imas dobar score i izgubis ne znaci nista. Ako imas ikakvu prednost moras je iskoristiti na najbolji nacin, forsaj fajtove, rusi turrete, uzmi drake, wardaj cijeli njihov jungle, pogotovo ako imate losiji late game tim. Zavrsi game sto prije.

Pokusaj ove champione igrati jer su lagani a high reward imaju i odlican scaling.

Top - Akali, Zix, Rumble, Nidalee, Yorick, Wukong (nisam naveo ocite primjere poput shena i malphite jer su vjerujem banani 100% vremena na bronze/silver/gold)

Mid - Izbjegavaj klasicne ap carries, Ryze, Kassadin, Diana, TF (moras gankati svaki put kad ult imas inace nista od tog), Lux mogu proci. Igraj assasine, Zed, Khazix, Akali, Talon

Support - Taric (op), Tresh, Leona (ako moras carry lane), Lulu (OP), Janna ako znas igrati je medju najjacim supportovima

AD - Miss Fortune (najjaci early game ima i najbolji snowball, rushas BT i BC), Cait i Trist trenutno su medju najjacim. Izbjegavaj vayne ako ne znas igrati.
Ye, Jarvan trenutno najjači champ, sigurno. Ako možeš igrat vayne kako treba, dobijaš game uz još jedan dobijen lane (lategame so fucking op).
GuLLe je napisao/la:
100% samo pure treba za TF, isto ko i za Fizza i Shacu. Koliko TF je dobar solo toliko je još bolji za timsku igru   Prijeti im da ćeš ih reportat ak se ne uozbilje 
Ebu_ je napisao/la:
100% samo pure treba za TF, isto ko i za Fizza i Shacu. Koliko TF je dobar solo toliko je još bolji za timsku igru  :) Prijeti im da ćeš ih reportat ak se ne uozbilje :D
Fizz je lagan za igrat..
g0ran je napisao/la:
Fizz je lagan za igrat..
Super.
tharoX je napisao/la:

+1 Ja isto uvijek dobijem noobove, a rijetko kad uspijem carry-at game. Silver V sam  
Igraj top sa Wukongom, ili mid sa Malzaharom rjesavas sam match.
g0ran je napisao/la:
Ye, Jarvan trenutno najjači champ, sigurno. Ako možeš igrat vayne kako treba, dobijaš game uz još jedan dobijen lane (lategame so fucking op).
Nerfan je Jarvan danas. Kolko sam ih ja skonto, ona mu zastavica više ne daje armor saigračima. ::help::
Hvala svima na savjetima.

Na EUNE sam i odigrao sam do sad jedan gejm sa Rene, i pobijedili smo. Hvala !  

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.