Formatiro sam laptop i komp. i sad instaliro sam TP-LINK ruter i sve fino radi ali na laptopu nema konekcije kad WAN kabal od rutera nije ukljucen u njega. Na kompu ima. do cega je ovo? sve sam fino instaliro preko cd-a i reklo mmi je da ne bi trebalo bit problema.
Diskusija
POMOC sa TP-LINK ruterom
140 pregleda · 10 odgovora · otvorena 18.03.2013. u 16:48
može biti da ti kabal ne valja, ili ti žabica nije dobro stavljena
TwiGhT je napisao/la:
može biti da ti kabal ne valja, ili ti žabica nije dobro stavljena
Fraxone je napisao/la:
Nisam nista diro, ostalo mi je sve ko i prije, a prije je radilo.
Konfigurisi ga, sad u zavisnosti koji ti je provider tako ga i konfigurises.
orochi je napisao/la:
Konfigurisi ga, sad u zavisnosti koji ti je provider tako ga i konfigurises.
Ugl. kad sam ga prije instaliro samo sam otvorio setup radio sta kaze i kad se zavrsilo samo kabal iskljucio iz laptopa i vratio u komp. I radilo. Sad ne kontam sto nece. Skidam ovaj driver sto je twight rekao pa ako proradi javicu vam
EDIT: Nije radilo sa drajverima, kaze da nemam nesto intel blablablabla, ne kontam stvarno.
Samo je crveni iks preko onoga
ako ti je windows 7, ideš start kucaš u pretragu "run" klikneš na run kad ti ga izbaci u pretrazi i kad izadje prozor kucaj "devmgmt.msc" i provjeri jesu li ti svi drajveri instalirani, ako nisu biće žuti uzvičnik nacrtan
TwiGhT je napisao/la:
ako ti je windows 7, ideš start kucaš u pretragu "run" klikneš na run kad ti ga izbaci u pretrazi i kad izadje prozor kucaj "devmgmt.msc" i provjeri jesu li ti svi drajveri instalirani, ako nisu biće žuti uzvičnik nacrtan
Hocu li koristit drivermax da ih updateujem? ili?
radije skini s drugog kompa hwinfo32, nadji koja ti je matična ploča i skini drajver sa support stranice
Fraxone je napisao/la:
E jesi mi objasnio.
Ugl. kad sam ga prije instaliro samo sam otvorio setup radio sta kaze i kad se zavrsilo samo kabal iskljucio iz laptopa i vratio u komp. I radilo. Sad ne kontam sto nece. Skidam ovaj driver sto je twight rekao pa ako proradi javicu vam
EDIT: Nije radilo sa drajverima, kaze da nemam nesto intel blablablabla, ne kontam stvarno.
TUT
/edit Kad doticni napise koji mu je internet mozda mu se i pomogne.
orochi je napisao/la:
Jesam ti objasnio fino zato sto nisi pomenuo nigdje koji net imas. Ako imas adsl (bhtelecom), moras napravit onu ppoe konekciju.
TUT
TUT
Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.