Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Minecraft lag

86 pregleda · 7 odgovora · otvorena 24.02.2013. u 12:36

Pozdrav raja,

Skinuo sam minecraft, pa mi pocelo malo lagat....Neznam zasto...Podesim najbolje opcije opet nece....

Imam 3 gb rama, 2.0 Intel dual core, i 128 graficka.....Na laptop to igram....

Minecraft mi je 1.8.1 verzija...

HVALA
Najvjerovatnije zbog graficke.Ako bi mi rekao koja je tacno mogao bih mozda i pomoci.
Najvjerovatnije da nije do pinga nego do fps, grafa ti je 128, probaj ga povecati, skines nanovije drivere, ocistis komp od prasine, procesljas ka ccleanerom ..
Ghhost123 je napisao/la:
Najvjerovatnije zbog graficke.Ako bi mi rekao koja je tacno mogao bih mozda i pomoci.
Mobile Intel(R) 965 Express Chipset Family
tako pise..
Onda je do grafe jer je integrisana,ali za nju ima dosta stvari koje povecavaju performanse.Malo googlaj ili potrazi na YT neke tutoriale jer ih ima mnogo.Ja sam sa nekoliko tweak-ova i tutorial-a na slabijoj grafickoj imao dosta dobar FPS.
Step 1 Open your Java Options

Open CONTROL PANEL.
Type 'Java' inside the 'Search Control Panel' box.
Click the Java icon that pops up.
Click the Java tab.
Click View...

Step 2 Change the Amount of Ram

Here is where you are going to change the amount of ram that java has access to. Under "Java Runtime Parameters" you are going to want to type in -Xmx**** and replace the **** with the amount of ram you want to add. This is going to be in Megabytes so if you want to add (for example) 2 Gigabytes of Memory you are going to want to type -Xmx2048. If you want to find the number for you just search up a Mb to Gb converter.
Step 3 Finish Up

Click "Ok" and then "Ok" again. This may require a computer restart to take effect.

Ovo ce ti dodati vise rama minecraftu i minecraft ce ti brze raditi 

Googlaj malo
Si probao sa optifenom?

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.