Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Imali rjesenja?

263 pregleda · 12 odgovora · otvorena 19.02.2013. u 20:22

Od jutors pokusavam da namjestim al dzaba nista ne uspjeva. Kratak mi je kabal od slusalica pa hocu da ih ubacim sa prednje strane, na zadnjoj rade sve ok, al kad ubacim s prednje nista se ne desava ..
Pokusao sam sve od biosa do contorl panela, speakers na dektopu al nista se ne desava ..

Zvuk:
High Definition Audio Device
Pokusavao sam i ja isto namjestiti. Pregledao i kablove, i drivere ma sve sto se moze, al' izgleda da samo kao ukras sluzi 

I mislim da nisam do sada primjetio da to kod nekoga radi 
odeš u neki PC shop i kupis produžni odgovarajući kabal za tvoje slušalice i to je to.
koja ti je zvucna?
Ja sam to riješavo na win7 realtek(driveri) sa ovom komandom:

A isto sa xp-om na sljedećim

Kliknete na "Device settings" ili "Device advanced settings"

Ova opcija bi trebala biti na svim audio driverima, REALTEK, C-MEDIA, SOUNDMAX etc..
Rjesenje 1: Odes kupis produzno kablo i rijesio si.

Rjesenje 2: Ukljucis odnosno omogucis "front input" ili tako nesto u drajveru.

Rjesenje 3: ako prva dva ne odgovaraju i ne pomazu onda nije port spojen sa maticnom, spojis taj ulaz sa maticnom (jer vjerovatno ako ima a ne radi onda nije spojen sa maticnom, tako je kod mene bilo)
Imas kablove unutra koji nisu spojeni.Otvoris kuciste i nadjes kablove te koji vode odatle.Na samom uglu maticne imas par utora vrlo malih i moras pazit kako ukljucijes, moras biti oprezan jer utora ima puno i kablova ima puno(slusalice,mikrofon,restart dugme,dugme za panjenje pc-a.) fino nadjes koje je od utora za slusalice u pratis i nadjes koji je, ukljucis ga u port u koji moze, cini mi se da ima sa 4 i 6 "iglica". Ukljucis i uzivas ;D
milan je napisao/la:
koja ti je zvucna?
Ovako pise:
High Definition Audio Device
nije ono Realtek

@FZL

Naracio sam preko neta kabal al koce ceakti mejsec dana, nemogu ce na reade mora biti neka fora

@N3sTabilaN

Nije taj Realtek, da je on lako bi ja
SaltCityBoy je napisao/la:
Pokusavao sam i ja isto namjestiti. Pregledao i kablove, i drivere ma sve sto se moze, al' izgleda da samo kao ukras sluzi 

I mislim da nisam do sada primjetio da to kod nekoga radi 
Nije za ukrasa. Meni radi, samo moraš i nazad nešto uključit (slušalice/zvučnike). Meni su nazad sluše, a kad mi trebaju zvučnici samo ih uštekam naprijed i rade (Ne moram sluše nazad vadit).
tiok je napisao/la:
Rjesenje 1: Odes kupis produzno kablo i rijesio si.

Rjesenje 2: Ukljucis odnosno omogucis "front input" ili tako nesto u drajveru.

Rjesenje 3: ako prva dva ne odgovaraju i ne pomazu onda nije port spojen sa maticnom, spojis taj ulaz sa maticnom (jer vjerovatno ako ima a ne radi onda nije spojen sa maticnom, tako je kod mene bilo)
Imas kablove unutra koji nisu spojeni.Otvoris kuciste i nadjes kablove te koji vode odatle.Na samom uglu maticne imas par utora vrlo malih i moras pazit kako ukljucijes, moras biti oprezan jer utora ima puno i kablova ima puno(slusalice,mikrofon,restart dugme,dugme za panjenje pc-a.) fino nadjes koje je od utora za slusalice u pratis i nadjes koji je, ukljucis ga u port u koji moze, cini mi se da ima sa 4 i 6 "iglica". Ukljucis i uzivas ;D
Nema mi druge nego to trece pokusati, tj zaviriti ispoda haube kakvo je stanje ..
Asmoday je napisao/la:
Nema mi druge nego to trece pokusati, tj zaviriti ispoda haube kakvo je stanje ..
Probaj, tako je kod mene bilo nakon sto mi je lik u servisu mijenjo maticnu, valjda zaboravio spojit.

Ti utori na maticnoj su ti odma pored onog gdje je za HDD i CD rom...
ma kaki

Post dobio šamar od DZAVID

S prednje strane kucista iliti centralne, cesto se desava da se kvari mehanizam za usb/slusalice/mikrofon.
Kvaka ti je ta da unutra ima mali mehanizam koji je spojen sa malim tankim kablicima, koji su eventualno vremenom izgubili kontakt sa maticnom plocom.

Kupi slusalice sa sto duzim kablom i problem rijesen. :)
dzon_obraz je napisao/la:
S prednje strane kucista iliti centralne, cesto se desava da se kvari mehanizam za usb/slusalice/mikrofon.
Kvaka ti je ta da unutra ima mali mehanizam koji je spojen sa malim tankim kablicima, koji su eventualno vremenom izgubili kontakt sa maticnom plocom.

Kupi slusalice sa sto duzim kablom i problem rijesen. :)
Komp jenov i sve je u redu sa mehanizmom ..
Kupio sam nove slusalice i nemislim mjenjati slusalice zbog kabla-.- , Kupicu produzni i stvar rjesena, a prije tog cu probati sa driverima na maticnoj ..

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.