Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Prvi MC mod na Balkanu

313 pregleda · 16 odgovora · otvorena 02.02.2013. u 23:04

Valjda je ostala šaka normalnih ljudi, nebi ulazio da mi ne treba Vaš support. Mislim da sam dosta dao ovom forumu(fokus na ovaj podforum) tako da očekujem da mi se vrati barem malo dobrom kritikom i idejom. Naime, većina Vas zna da nakon nemilog događaja "raspadanja" bivše administracije sam pokrenuo svoj community YuCraft. Taj community je doživio veliku ekspanziju te postigao što većina balkanskih nije, tako i sada idemo stepenicu više te kodiramo svoj sopstveni i prvi na balkanu mod za Minecraft 1.4.7.

Do sada niko nije pokušao napraviti nešto slično, a mi smo radi velike zainteresiranosti ipak pustili development verziju "javno".

Potrene su nam ideje, već oko 80% su skoro pa realizovane.

Za sada, u ovoj dev verziji imamo "samo" pearl ore i pearl gem.
Čitao sam [RQ] teme na minecraftforums i naišao da čovjek traži pearl ore, tako da mi je to dalo ideju. Za sada pearl ore i pearl gem nemaju neku značajnu upotrebu ali više o tome u dijelu ispod ovog... Pečenjem(smelting) u furnaceu pearl orea dobije se jedan pearl gem, oba itema su full iskodirana i stackable (64 max.).

Ideje koje su već ušle u fazu realizacije sa postotcima izrade istih:

-Shark mob(80%)
-Pearl pickaxe (90%)
-Pearl axe (90%)
-Pearl hoe (90%)
-Pearl shovel (90%)
-Pearl sword (90%)
-Gold nugget ore (99%)
-Electric fence (60%)
-???
-???

Potrebne su nam ideje! Ljudi dajte support, ukoliko ima java kodera neka se jave:

http://www.gamers.ba/profil/ned

na pp ili gb on će meni prenijet...

Kako to sve izgleda za sad (samo pearl ore i pearl gem i smelting istih jer su oni 100% gotovi) možete vidjeti na sljedećem yt klipu:

http://www.youtube.com/watch?v=nMulzXvWEeY&feature=youtu.be

Ako nije problem tema u zanimljive, mislim da je ovo veliki korak naprijed za MC scenu na balkanu, ne protivi se pravilima... 

Također ako ima voljnih da prošire mod po želji source mogu dobiti ako se jave nedu (profil gore)....

Hvala na podršci unaprijed, Vaš YuCraft! 
Popravi engleski

- Da se prozori mogu otvarat da udje cistog zraka
- Biranje pola: muski zenski i da mogu ulaziti u relathionshipove(ja msm da bi se ovo cak i moglo izvesti)
- Platinum block
742 je napisao/la:
Popravi engleski

- Da se prozori mogu otvarat da udje cistog zraka
- Biranje pola: muski zenski i da mogu ulaziti u relathionshipove(ja msm da bi se ovo cak i moglo izvesti)
- Platinum block
Platinum block - izvodivo, prozori no sense, biranje pola, no sense takodjer, sta kad udjes u relationship? wtf? ne mozes nikako djecu pravit?
Brix je napisao/la:
Platinum block - izvodivo, prozori no sense, biranje pola, no sense takodjer, sta kad udjes u relationship? wtf? ne mozes nikako djecu pravit?
stavis prozor i on se na fazon vrata otvara
a relationship sam lupio, onako iz fazona hahah 
742 je napisao/la:
stavis prozor i on se na fazon vrata otvara
a relationship sam lupio, onako iz fazona hahah 
a sa engleskim ne shvatam šta je problem? naglasak ili gramatičke greške? ako nije problem da mi ukažeš na to jer ja očito ili nisam dovoljno samokritičan ili nisam dovoljno profesionalan da nađem grešku.
Brix je napisao/la:
a sa engleskim ne shvatam šta je problem? naglasak ili gramatičke greške? ako nije problem da mi ukažeš na to jer ja očito ili nisam dovoljno samokritičan ili nisam dovoljno profesionalan da nađem grešku.
Kako da ti objasnim, rečenice su ti previše "krute" i je li ga kodiro Zero ili je kodiran od nule?
742 je napisao/la:
Kako da ti objasnim, rečenice su ti previše "krute" i je li ga kodiro Zero ili je kodiran od nule?
Od nule, stim da moras imat ModLoader, jer je koristen taj API.
742 je napisao/la:
Koliko ja znam može se reći i coded by zero a i from zero, ali kako god, hvala na kritici 
Kolko ja znam ja sam poceo modove pravit prije 2 mjeseca i vi ste prvi ?
Gta_player je napisao/la:
Kolko ja znam ja sam poceo modove pravit prije 2 mjeseca i vi ste prvi ?
Koliko ja znam modovi sa mcreatorom nisu tvoji modovi?
Brix je napisao/la:
Koliko ja znam modovi sa mcreatorom nisu tvoji modovi?
Za tvoju informaciju koristim eclipse.
Brix ba dobar si cojk ali brate mod ovakav moze svako napraviti potrudite se imate community napravite spektakularno sta mobove biome dimensione jarane nesto sto obican moder nemoze ne pickaxe i ta cuda nesto orginalno i vrijedno vremena da se u to mozes udubiti ne samo pickaxe koji napravis 1 put i kopas
Za tvoju informaciju koristim eclipse.
Brix ba dobar si cojk ali brate mod ovakav moze svako napraviti potrudite se imate community napravite spektakularno sta mobove biome dimensione jarane nesto sto obican moder nemoze ne pickaxe i ta cuda nesto orginalno i vrijedno vremena da se u to mozes udubiti ne samo pickaxe koji napravis 1 put i kopas
A šta si ti napravio? Radim biome, ne sikiraj se, ako mi možeš poslati source na pastebin od svog moda da vidim da li su to pylovi načini kodiranja, ako jesu, džaba se prepiremo, trebao si odma priznati 
Brix je napisao/la:
A šta si ti napravio? Radim biome, ne sikiraj se, ako mi možeš poslati source na pastebin od svog moda da vidim da li su to pylovi načini kodiranja, ako jesu, džaba se prepiremo, trebao si odma priznati 
Dobices ujutro ne palim sad komp za sve pare svjeta
electric fence - shit. (iskrneo ostalo je sve uredu..)
-pearl armor
Dobices ujutro ne palim sad komp za sve pare svjeta
Nema niko online atm pa reko da tebe pitam, koji MC da skinem tj. verziju 
Nikola je napisao/la:
Nema niko online atm pa reko da tebe pitam, koji MC da skinem tj. verziju 
Trenutno je aktuelna 1.4.7 verzija 
1. nemoguce da je prvi mod na balkanu zato sto ima nasih ljudi koji vec uveliko prave modove za mc
2. ako ne mozes da smislis svoju ideju za mod ne treba ni da ga pravis, smisli nesto originalno sto jos niko nije napravio 90% modova za mc su slicni tvom 2-3 itema i neki smrdljivi gear, uglavnom moj predlog ti je ako vec kopiras da napravis nesto kao Divine Rpg ili Sim-U-Kraft
uglavnom srecno sa tim

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.