Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

credit card paypal ???

95 pregleda · 5 odgovora · otvorena 28.01.2013. u 20:24

Vozdrica...

Znaci hocu karticu koju mogu povezat sa paypalom....onu visa....punoljetan sam, sad pitanje je sta mi treba? koja banka je najbolja...itdtd...zbunjen sam malo trazim po webovima banki tamo pise da treba imat neki tekuci racun...pa malo pojasnite (to sam gledo nan unicredit web stranici)

Admini neka teme, hitno je...
Ima jedno 100 temi o ovome..

Jednostavno otiđi u najbližu banku i tamo snjima popričaj.. moraš imat uglavnom 18+ za svoju karticu i eto.
1.) Odes u neku banku (Preporucujem UniCredit) i podneses zahtjev za otvaranjem tekuceg racuna i debitne kartice.
1.2) Moraš ponijeti kopiju lične karte i CIPS ( naravo moras biti punoljetan)

2) Kada dobijes karticu jednostavno ides na paypal.com i otvoris svoj račun, sve ide korak po korak i prelako je namjestiti. Kad otvoriš račun potrebno ga je verifikovati.

2.1) Verifikacija Paypala, kada registrujes se pokrenes postupak verifikacije. Jedan dan nakon toga moraš otići do banke i uzeti izvod sa kartice (mozes to odraditi i na prvom bankomatu). Na izvodu ce ti pisati nesto od prilike ovako: *PPL*1342*XXXXXXXXXXX. Potrebno je da uzmes taj kod od 4 broja (1342). Na paypal.com kad se logujes imaces sa strane da dovršiš verifikaciju, jednostavno uneses ta 4 broja i to je to.

3) Otvori sebi profil na ebay.co.uk i zapocni kupovinom i prodajom.

Vazne sitnice:

1. Pazi kad kupujes kakav feedback ima prodavaš da utvrdiš pouzdanost artikla.
2. Paypal ne naplacuje proviziju kad kupujes preko ebaya sto je jako dobro, ali ako nešto prodaš i podižeš pare paypal za BiH uzima 5dolara provizije.
3. Vodi računa kad kupujes sa dalekog istoka, npr. kine.. u kineza je vecinom Free Postage ali je i nesigurna pošta jos pored toga jako jako spora.
4. Airmail su najbrzi i najsigurniji, jeste da su skupi ali ipak siguran si da ce posiljka doci za 7-10 dana.

nije moj tekst kopiran je :)

Post dobio aplauz od miire

Odes u raiffeisen banku i tamo otvoris debitnu karticu. Stavi na nju odredjenu sumu novca i prije otvaranja paypal-a kupi nesto sa njom ali gledaj da ti na racunu ostane vise od 5 km. Onda odes na paypal-ovu stranicu i napravis akaunt sa tom karticom debitnom karticom. Paypal ce ti odbiti 2 dolara mislim i kasnije vratiti radi provjere. Ako te jos nesto zanima PM.
Najbolja ti je Raiffaisen banka, ja je koristim..  Sve uredno radi paypal. 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.