Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Paljenje/Gasenje računara

109 pregleda · 6 odgovora · otvorena 26.01.2013. u 00:43

Možete li mi reci sta je najbolje za računar, da li da bude stalno upaljenj,a kad se ne koristi u sleep ili ga gasiti kad se ne koristi .. Sta je najbolje za njega, kažu da ga ne treba gasiti ..
Moj radi 24/7 i nikad nista.
Al ako preko noci ne koristis komp ugasi ga
OK,hvala
Tako i radim, preko dana je upaljen stalno, kad niko nije na njemu predaje u sleep i tako ..
Bolje je da radi haman non stop zbog komponenata. Jer grijanjem i hladjenjem, dolazi do skupljanja i tako tih mehanickih ostecenja. Mada treba tu malo temperatura i godina koristenja 
Pa nevalja paliti i gasiti često. Ustaneš - ugasiš, sjedeš 10 minuta posle, upališ i tako. Upali neka radi, neće ništa biti ako je dobar PC sa dobrim hlađenjem nemaš brige.
Evo kakva je situacija,
Upalim ga ujutro, kad nema nikog predaje u sleep, navece gasim , sta tu treba dodati/oduzeti ?
Ja nisam računar ugasio kako treba ima minimalno 5 godina. Ugašen je ako nemam struje, ili ako sam negdje na moru pa ma nema minimalno 10 dana.

Ostalim danima je uvijek upaljen bio ili ne bio na njemu i nikada nisam imao problema što se tiče pregrijavanja, ili ako se počnu javljati, rastaviš, očistiš, promijeniš pastu, i radi k'o novo.

;D

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.