Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Mančester UTD vs Liverpool

436 pregleda · 40 odgovora · otvorena 12.01.2013. u 20:57

Dobra večer, dragi moji i drage moje  . Sutra se, kao što znamo, igra najveći derbi na Otoku, a vjerovatno i najveći derbi na svijetu (izuzevši River vs Boka i Barca vs Real).Duel iz prvog dijela sezone je završio pobjedom Mančestera više sretno nego spretno. Očekivanja oba tima, pred prvi ovogodišnji derbi, su velika, svi žele pobjedu jer je ovo duel najvećih i najljućih rivala u Engleskoj.Ulaznice su već davno rasprodate, a tenzija među navijačama raste iz časa u čas, a već je velika. Čak neki "navijači" ovih klubova sa ovih prostora mogu osjetiti neku vrstu euforije ( konkretno ja ). Sastavi će vjerovatno biti sljedeći :

Za MANČESTER će nastupiti:
GK De Gea
RB Rafael; CB Evans,CB Ferdinand; LB Evra
RM Valencia; CM Carrick, CM Scholes; LM Young
CF Van Persie, CF Chicharito

Za LIVERPOOL će nastupiti:
GK Reina
RB Wisdom; CB Škrtel, CB Agger; LB Johnson
CM Gerrard, CM Lucas, CM/AM Allen
RW Downing; CF Suarez; LW Sterling

SUDIJA Howard Webb
Početak 14:30 (Sportklub)
Ja zaista gotivim Liverpool i vjerujem da će Redsi pobjediti sutra, iako će to biti zaista teško, pošto Mančo igra u dobroj formi ove sezone. Očekujem puno od pojačanja Staridza i očekujem Suarezov gol.

Kakva su vaša očekivanja, gdje ćete pratiti utakmicu, za koga navijate?
Slike iz prošlih derbija

ps. nemojte se ljutiti ako budu pogrešni sastavi, ovakvu sam informaciju dobio na uk eurosport stranici.

Igrac koji ce presuditi utakmicu
Bit će vjerovatno izmjena malih u sastavima.

Nisam fan nijednih tako da mi je svejedno ko će pobijediti , samo da je zanimljiva utakmica. Liverpool je dosta drugačiji od onog kad su igrali prvu utakmicu sa Unitedom , malo se posložila ekipa i uigraniji su, što će otežati posao domaćinima.

TIP : X
Rezultat : 2 :2
SaltCityBoy je napisao/la:

Igrac koji ce presuditi utakmicu
Nemoj tako, ipak ima i Liverpool svog aduta, po Fergiu, a to je Suarezova "fair-play" igra
upravo sam krenuo pisati ovakvu temu .

ugl. moje misljenje .

Ja ne navijam , ja volim Liverpool. Znaci od malih nogu navijam za njega, jos kako sam sa tatom gledao utakmice kad sam krenuo u osnovnu .
Obozavao sam Stevena Gerrarda od pocetka pracenja Liverpoola , prvi put zaplakao zbog njih 2005 od srece . pogledao toliko derbija izmedju Gaychester Uniteda i Liverpoola .
Navijao za Liverpool dok su bili na vrhu europe i svijeta, a navijam i sad jednako tako, a mozda cak i vise sad kada i nisu nesto, i ne opravdavaju historiju stecenu .
Velika su ocekivanja od Rodgersa i navijaci nemaju razumjevanja neki, jer je tek dosao i odma ocekuju opovratak u top4 .

Ipak ova 2 kluba su dva najveca kluba u historiji engleskog nogometa, i to ce ostati jos dugo, jer novac ne moze kupiti historiju i ljubav navijaca .

Naravno kao i svaki navijac ocekujem pobjedu svojih Redsa, ali to ce biti tesko jer je sudija Howard Webb.

Uglavnom, svu srecu ovog svijeta zelim Liverpoolu sutra , i naravno pratit cu utakmicu od pocetka do kraja .

LFC ♥
YNWA ♥ ♥

Post dobio aplauz od miire

Iskreno Liverpool u posljednjih nekoliko godina nije nikakva ekipa, da li je to do trenera ili nečeg drugog, ne znam.
Ali oni nekako znaju igrati protiv velikih klubova, kao što je ovaj put Manchester United.

Inače, Glory Glory Man UTD! ♥
Liverpool veoma loše igra ove sezone dok je United u dobroj formi tako da lagano uzimamo
Od kako Liverpool ima onog pišljivog rasistu suareza ne mogu ih komplet očima gledat

ggmu
Lagano 3:0, 2x RVP i Chicha :D

Samo da odbrana bude na nivou.
kalalaza je napisao/la:
Liverpool veoma loše igra ove sezone dok je United u dobroj formi tako da lagano uzimamo ;D
Od kako Liverpool ima onog pišljivog rasistu suareza ne mogu ih komplet očima gledat :D

ggmu
suarez rasista /

bravo majmune evo ti banana ;* .1.
navijam za Liverpool naravno ocekujem nekakvu Suarezovu majstoriju ili od Stevia nadam se pobjedi ali i 1 bod ne zvuci lose
Bit ce teska utakmica jer Liverpool zna igrati protiv jakih klubova a United je trenutno u extra formi ja bih reko 1X :D
R0bii je napisao/la:
suarez rasista /

pored toga što je rasista, on je poznat i po tome što pravi sudare i udese po terenu

medium1337 je napisao/la:
pored toga što je rasista, on je poznat i po tome što pravi sudare i udese po terenu :D

oj brate hvalaa za sliku, svaka ti dalaa :D
R0bii je napisao/la:
oj brate hvalaa za sliku, svaka ti dalaa :D
Ali ipak od toga nemate nista, tu je pobjeda iz prosle utakmice, 21 bod prednosti 19:18, uskoro 20:18, tako da...

Jos kod kuce imamo 5 pobjeda zaredom, dok Looserpool u gostima ima 1 remi, 2 pobjede i 2 poraza ;)
Posto ne mogu ocima smisliti niti Liverpool niti United sa jedne strane mi je svejedno, ali sa druge bih nekako volio da Liverpool pobijedi zbog bodovne razlike izmedju Chelsea i Uniteda.
R0bii je napisao/la:
suarez rasista /

odvratan je ko i tvoj komentar
Liverpool će vjerovatno igrat 4-5-1, a ne 4-3-3 (4-2-3-1, 4-3-1-2 preciznije). Neće se toliko otvorit. Imaju Suareza, jest da je prgav, al' je igračina i to mu nitko ne može osporit. Imaju neuništivog Gerrarda (poslije Tottija i Vučinića najdraži mi igrač), imaju tradiciju, uspon u formi...

Manchester bez Rooneya, jaka odbrana čak i uz kiksera Evansa. Vezni red manje pokretljiv al' opet jak. Tu je i Van Persie, kojem neće trebat puno da zabije... Forma konstanto dobra, kao i uvijek.

Prognoza X2.
g0ran je napisao/la:
Liverpool će vjerovatno igrat 4-5-1, a ne 4-3-3 (4-2-3-1, 4-3-1-2 preciznije). Neće se toliko otvorit. Imaju Suareza, jest da je prgav, al' je igračina i to mu nitko ne može osporit. Imaju neuništivog Gerrarda (poslije Tottija i Vučinića najdraži mi igrač), imaju tradiciju, uspon u formi...

Manchester bez Rooneya, jaka odbrana čak i uz kiksera Evansa. Vezni red manje pokretljiv al' opet jak. Tu je i Van Persie, kojem neće trebat puno da zabije... Forma konstanto dobra, kao i uvijek.

Prognoza X2.
Ne vjerujem da će Liverpool igrati 451 zbog toga što Rodžers uvijek tjera svoje kako je u Liverpoolu, nez dal je u nekom navratu promijenio postavu, možda će samo tražiti više trka Stjuarta i Rahima,ali eto, još ovo nisu oficijelni sastavi

Vjerovatno će tražiti šansu u tome što Evra često ode u napad i ostane gore, pa će biti prostora da se napravi nešto a Evans i Ferdinand kiksaju u posljednje vrijeme, Rafael nije nikad konstantan, tako da Liverpool ima dosta šanse da postigne pogodak samo je pitanje kakav će im dan biti sutra. Po njihovom ide sistem vruće-hladno, prošle sedmice u kupu bilo hladno sad se očekuje dobra partija

Sa druge strane Mančester ima veliku psihološku prednost što će možda ( nadam se da neće ) biti presudni faktor za utakmicu sutra, pošto su navikli na pobjede, no vidjet ćemo
Ma United dobija tekmu , Antonio Valencia glavni igrac probija po strani ubaci i gol haha..
Sramota je porediti ovaj najveći derby svijeta sa nekim pederskim el classicom

Navijam za Liverpool, nadam se pobjedi.. United je u boljoj formi trenutno, mada ne bi imali pola bodova da nema RVP-a i da se ne igra preko 90 min.. Sastave si failao, jer se još ne zna ko će igrati

YNWA

Da ga hoće rukom Suarez zabiti u 93. minuti za pobjedu, cigani mrtvi crveni..

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.