Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Rune na lol-u

166 pregleda · 7 odgovora · otvorena 06.01.2013. u 17:50

Moželi mi ko objasniti zašta služe rune u lol-u i utičul one šta na nekog championa ? Detaljno.
Evo ovako , pa rune to su ti isto ko Masteries , uglavnom dobijas AP,AD,ATS,Armor...

Kupujes ih i sad imas AP i AD i Tank chapove i sad imas rune za njih za AP chapove logicno uzimas AP rune + magicr + armor , AD uzimas AD rune + magic + armor + armorP itd. ..

Uglavnom to ti pomaze early game , ali zavisi ako uzmem rune per level onda postepeno ti daje =) ako ti sta jos nije jasno pm ili citiraj
Povećavaju ti stats; vrlo bitne.
Najvaznija stvar: nemoj ih kupovati pre 20 levela zato sto tada otkljucavas tier 3 runove( veruj mi igram 2 godine i 1500 sam elo :)
Brate rune, dodaci. Tvoj recimo heroj - Ashe ima početnih 56ad po defaultu, ako imas dobre rune mozes taj ad povecati na 75, a uz to i armor sto ti dodje odlicno u teamfightovima. Tako za svakog heroja, znači povećava Attack damage, ability power, magic res, armor pen, movement, attack speed, life steal, health itd itd.
Uticu i te kako, i to ne samo early game nego kroz citavu igru... ovaj kolega sto rece na primjeru za ashe da nabijes do 75 AD to je overkill i onda nemas armora, niti mr-a... mogu te istjerati iz lane-a ako te znaju poke ili ako dobro trejdaju. Vidi malo na gugletu rune zavisi kojeg heroja igras i na kojoj poziciji...

TLDR veoma bitne, kupuj tek nakon 20 lvl
TheFinestCheese je napisao/la:
Najvaznija stvar: nemoj ih kupovati pre 20 levela zato sto tada otkljucavas tier 3 runove( veruj mi igram 2 godine i 1500 sam elo 
Kakve veze tvoj elo ima s tim da ti vjeruje, to je činjenica.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.