Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 30 bodova

WOW - kako poceti?

207 pregleda · 12 odgovora · otvorena 04.01.2013. u 20:04

Eh konto sam da pocnem igrat WoW-a, razlog je sto hocu da igram neki MMORPG, skinuo bio Aion, ali mi nije neka masina pa nije bas ugodno igranje (low settings, 30 fps u wild, 15 max u gradovima :S) pa vidim online svi predlazu ako je los komp da igram WoW-a. Eh ja nit imam zelju niti nacin da placam 13€ mjesecno, ocu ako moze kako besplatno (cuo sam za neke private servere?). Znaci ukratko kako/sta se skida, vidim da ima nekih ekspanzija milion, da mi objasnite sta je za sta, sta meni treba itd. Eo boba nije problem 
Registrujes se na molten-wow.com i imas Download u uglu, izaberes, WotLK ili Cata, skines i igras. Ne trebas nista patchati sve je uradjeno.
Beslaga007 je napisao/la:
Registrujes se na molten-wow.com i imas Download u uglu, izaberes, WotLK ili Cata, skines i igras. Ne trebas nista patchati sve je uradjeno.
WotLK ili Cata - Kakva je razlika?
O___________O je napisao/la:
To su dvije razlicite expanzije i većina kaže da je WotLK puno bolji. I ja njega skidam, ocu da krenem igrat 
Meni je iskreno Cataclysm bila bolja, vjerojatno jer sam je igrao competitive.

A što se tiče tvog fps, mislim da Aion System Requirements je prilično sličan WoW-u, tako da nisam siguran da možeš očekivati mnogo veću razliku.

Ali ono probaj pa ćeš skontati, ovde možeš skinuti wotlk ili catu.
Odluči sam koju ekspanziju hoćeš da igraš jer je igrica prilično velika pa loše bi bilo da skidaš dva puta 

A usput da ti ja preporučim jedan MMORPG, Vindictus-Europe pogledaj gameplay na internetu možda ti se svidi.
I da zaboravio sam reći free2play je 

btw. ekspanzije su išle ovako
World of Warcraft: The Burning Crusade
World of Warcraft: Wrath of the Lich King
World of Warcraft: Cataclysm
World of Warcraft: Mists of Pandaria (teško ćeš naći stabilan privateserver)

ako te šta zanima, poštalji mi private ili citaj 

lol nije mmorpg liquid
Ako se odlucis za Burning Crusade ili Vanilu (Prvi wow) imas ovaj private server

https://www.wow-one.com/

Tutorial kako trebas install ovdje : http://www.youtube.com/watch?v=r_GCBwMttBM

Ja sam igrao na oba i serveri su sasvim ok populacija dobra, sve fixano, ping oko 40-50 (hostan u holandiji)

Za wotlk i catu imas molten, molten je sada jako los, dosta donora djece koja doniraju gear jer im starci imaju malo veci novcanik  Tako da ako kanis igrat na molten ganjaj vise PvE 
Nikola je napisao/la:
Meni je iskreno Cataclysm bila bolja, vjerojatno jer sam je igrao competitive.

A što se tiče tvog fps, mislim da Aion System Requirements je prilično sličan WoW-u, tako da nisam siguran da možeš očekivati mnogo veću razliku.

Ali ono probaj pa ćeš skontati, ovde možeš skinuti wotlk ili catu.
Odluči sam koju ekspanziju hoćeš da igraš jer je igrica prilično velika pa loše bi bilo da skidaš dva puta 

A usput da ti ja preporučim jedan MMORPG, Vindictus-Europe pogledaj gameplay na internetu možda ti se svidi.
I da zaboravio sam reći free2play je 

btw. ekspanzije su išle ovako
World of Warcraft: The Burning Crusade
World of Warcraft: Wrath of the Lich King
World of Warcraft: Cataclysm
World of Warcraft: Mists of Pandaria (teško ćeš naći stabilan privateserver)

ako te šta zanima, poštalji mi private ili citaj 

lol nije mmorpg liquid
Odmah da ti kazem, Aion system requirements je jedna velika gomila k****a. Imao sam malo manje od recommended, i na low nisam mogao igrati, tako da... vidjecemo, evo skidam Wotlk.

@liquidlol: League of Legends (ako si na to mislio) je MOBA (multiplayer online battle arena) 
Odmah da ti kazem, Aion system requirements je jedna velika gomila k****a. Imao sam malo manje od recommended, i na low nisam mogao igrati, tako da... vidjecemo, evo skidam Wotlk.

@liquidlol: League of Legends (ako si na to mislio) je MOBA (multiplayer online battle arena) 
Pa ono pazi, pogledao sam na više foruma i kao što sam rekao prilično su slični.
Ma kažem ti opet, bolje da si skinuo cataclysm možda je čak lakša za početnike (leveling) ali opet tvoj izbor 

mTw_Zeberdee_
Igrao sam na molten kada je cataclysm izašla, čisto da uzmem par realmfirst sa Trinity.
I da imao sam donor gear, ali to što sam kupovao coints sa golds  tako da your argument is invalid
Nikola je napisao/la:
Pa ono pazi, pogledao sam na više foruma i kao što sam rekao prilično su slični.
Ma kažem ti opet, bolje da si skinuo cataclysm možda je čak lakša za početnike (leveling) ali opet tvoj izbor 

mTw_Zeberdee_
Igrao sam na molten kada je cataclysm izašla, čisto da uzmem par realmfirst sa Trinity.
I da imao sam donor gear, ali to što sam kupovao coints sa golds  tako da your argument is invalid
Minimum System Requirements

Connectivity: Broadband Internet connection
DirectX: DirectX? 9.0c
Hard Drive Space : 15GB hard disk space
Operating System : Windows XP SP2/ Vista/ Windows 7
Processor : 2.8GHz CPU or equivalent
RAM : 1GB RAM
Video Card : NVIDIA 5900 Ultra with 128MB RAM / ATI Radeon x700 with 128MB RAM or higher

Recommended System Requirements

Connectivity : Broadband Internet connection
DirectX : DirectX? 9.0c
Processor : Dual Core CPU 2.0GHz or equivalent
RAM : 2GB RAM
Video Card : NVIDIA 6800 with 256MB RAM / ATI Radeon x800 with 256MB or higher

Ako si ovo gledao, ovo je sys req za stari Aion, Aion:Ascension se sada igra i sys req nisu ni blizu ovome.

btw. Vidim da ima mnogo vrsta charova na wowu, ako moze par uputa, koji je lagan, sta koj radi i tako to, ako nije problem?
Rješenje
Minimum System Requirements

Connectivity: Broadband Internet connection
DirectX: DirectX? 9.0c
Processor : 2.8GHz CPU or equivalent
RAM : 1GB RAM
Video Card : NVIDIA 5900 Ultra with 128MB RAM / ATI Radeon x700 with 128MB RAM or higher

Recommended System Requirements

Connectivity : Broadband Internet connection
DirectX : DirectX? 9.0c
Processor : Dual Core CPU 2.0GHz or equivalent
RAM : 2GB RAM
Video Card : NVIDIA 6800 with 256MB RAM / ATI Radeon x800 with 256MB or higher

Ako si ovo gledao, ovo je sys req za stari Aion, Aion:Ascension se sada igra i sys req nisu ni blizu ovome.

btw. Vidim da ima mnogo vrsta charova na wowu, ako moze par uputa, koji je lagan, sta koj radi i tako to, ako nije problem?
Na početku igre možeš birati između horde ili alliance.

Horde: Blood Elf ·Orc · Troll · Undead · Tauren · Goblin (Cataclysm)
Alliance: Draenei · Dwarf · Gnome · Human · Night elf · Worgen (Cataclysm)

Više o svakoj Race možeš naći na sledećem link-u
- http://us.battle.net/wow/en/game/race/

Što se tiče Class-a možeš da budeš:
Warrior · Paladin · Hunter · Rogue · Priest · Death Knight · Shaman · Mage · Warlock · Druid
Većina se svrstavaju u range (neko ko sa distance prave damage ili slično) i melee (konta znači iz blizine)
Melee:
Warrior · Paladin · Rogue · Death Knight · Druid · Shaman
Range:
Hunter · Priest · Shaman · Mage · Warlock · Druid

Više o svakoj Class-i možeš naći ovde
- http://us.battle.net/wow/en/game/class/
Uglavnom tu ti sve piše, koji roll može da bude i slično. Ako te bude nešto još zanimalo javi 

btw.
tank
- neko ko prima udarce, i drži "aggro" da bi ostali mogli da ga udaraju slobodno

healer
- održava grupu živu uglavnom, baca magije da bi ti napunio HP

damage dealer
- logično 
pocni ti da igras TBC - the burning crusade brze ces naucit igrat po meni zanimljivije

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.