Poz, nisam bio kuci par dana i od tada sestra kaze da nema konekcije.kad sam dosao vidio sam da ne gori lampica adsl i ppp koji inace gore na ruteru adsl modema bh telecoma (paradigm ruter).provjerio sam sve kablove,sve je spojeno kako treba.zvao sam podrsku medutim znate kako to ide,ostavite kontakt telefon a onda ne nazovu ili nazovu poslje pola godine,jos sad ide nova god. znaci nista od poziva a kamoli montera koji ako se nakanu doci al da bog da. da nije sta dirala oko reset ruter ,kaze da nije.a i ako jest trebala bi da gori adsl lampa.potreban mi je net sta da radim.
Diskusija
Adsl lampica ne gori?
114 pregleda · 6 odgovora · otvorena 29.12.2012. u 09:28
U kompu disconnectuj se s adsla (i ako ima onaj local area network) i cekaj 2-3minute i ponovo se konektuj .
Ako to ne upali imas dugme sazada ja mislim iskljuci router sacekaj par sekundi i ponovo ukljuci ,pokusaj par puta .Meni je tako upalilo
Ako to ne upali imas dugme sazada ja mislim iskljuci router sacekaj par sekundi i ponovo ukljuci ,pokusaj par puta .Meni je tako upalilo
Disable LAN i diskonektuješ se ostavi ga malo i opet uđi.
Nije na taj fazon,znam za te manje prekide.lampica ne gori ima 5 dana
Eh ovako, nazovi 1444 i reci da ti daju IP adresu za promjenu pw-a od modema ili routera. oni ce ti sve objasniti sta trebas uraditi. Ugl. neko ti je promjenio pw od locar arena ali stari pw je ostao u modemu. moras samo to promjeniti.
Ištekaj modem iz struje par minuta, priključi ponovno, ako je ponovo isti problem, idi direktno njima i ponesi modem, nek ti ga zamjene, najlakši način.
problem rjesen pozivom. lock
Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.