Nije to kako vi zamišljate odite, upišite, kupite, probajte, položite pa pričajte. Sigurno da nije pretjerano teško, al' se isto gradivo uči tamo kao i na svakom drugom fakultetu, samo do tebe je da li ćeš to znanje usvojiti ili ne. Možeš imati 6,7 ali za veće ocjene trebaš ipak nešto znati i puno izlistati knjige. Normalno da će biti velika prolaznost jer fakultet je nedavno osnovan, možete li zamisliti koliki bi bio MINUS kada bi se pročulo da ne možeš položiti ispita bez dobro zagrijane stolice.
Pa tamo su skoro najbolje opremljeni fakulteti. Saobraćajni fakultet (avio) ima školski primjer letjelice, te ljudi odmah mogu steći neku sliku a ne zamišljati kao u Sarajevu (tek na masteru mislim da imaju praktično u Butmiru).
Ni sa državnim nije ti zagarantovan posao, a itekako ima korupcije. Svakako da je upitna ta diploma ali otom potom. Čudna vremena dolaze.
Još jedna prednost ljudi te drže kao malo vode na dlanu.
Al' što se mene tiče kada bi već išao na privatni i keširao lovu, lagano bih se zaputio na Burch ili Ganićev ( ako kontaš dat 4,5 milja možeš naći i te 2,3 koliko ti fali za ova dva navedena ).
Koji te interesuje fakultet imam nekoliko prijatelja koji su tamo, pa mogu te uputiti.