Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

BOOTMGR missing

128 pregleda · 8 odgovora · otvorena 19.12.2012. u 21:45

Malo objasnjenje:

Mislio sam sebi snimit win7 i u setupu sam formatirao disk i sve je bilo normalno...u pola instalacije je javilo neki error i prekinuo sam instalaciju. pokusao sam ponovo snimiti xp , ali kada stavim cd , pise mi bootmgr is missing. press ctrl+alt+del to restart...aj pomoc neko.
Probaj update BIOS.
Ta poruka o pogrešci ukazuje da je sektor za pokretanje oštećen ili da nedostaje.

Sve ukazuje na neispravan disk, tačnije na CDu sa kojeg si podizao nedostaje file koji boota.

Solucija: Nabavi novi CD i podigni sistem.
BRUTAL je napisao/la:
Ta poruka o pogrešci ukazuje da je sektor za pokretanje oštećen ili da nedostaje.

Sve ukazuje na neispravan disk, tačnije na CDu sa kojeg si podizao nedostaje file koji boota.

Solucija: Nabavi novi CD i podigni sistem.
3 CD promjenio 
imao sam ja slican problem sa kompom, samo što je meni nešto izbacivalo ntdlr is missing... i morao oboriti sistem :]
posto vidim u tebe je problem sa cd-om to ne znam :D
rentalz je napisao/la:
imao sam ja slican problem sa kompom, samo što je meni nešto izbacivalo ntdlr is missing... i morao oboriti sistem :]
posto vidim u tebe je problem sa cd-om to ne znam 
A cekaj ti nisi ni procitao temu? Ja ne mogu da snimi novi 
Evo ja cu ti pomoci iz iskutva, kao texnicar iz iskustva ta greska se java iskljucivo zbog problema sa HDD, prva i osnovna stvar izvadi i vrati bateriju onu na maticnoj, druga stvar iskljuci pa ikljuci HDD, tj iskljuci ga ne sa napajanja nego sa ploce bas pa ukljuci, ako i dalje ne radi ogromne su sanse da je HDD skoro crkao tacnije da ima mnogo bad sektora!!!
Caki123 je napisao/la:
Evo ja cu ti pomoci iz iskutva, kao texnicar iz iskustva ta greska se java iskljucivo zbog problema sa HDD, prva i osnovna stvar izvadi i vrati bateriju onu na maticnoj, druga stvar iskljuci pa ikljuci HDD, tj iskljuci ga ne sa napajanja nego sa ploce bas pa ukljuci, ako i dalje ne radi ogromne su sanse da je HDD skoro crkao tacnije da ima mnogo bad sektora!!!
Probat cu i to, a imam jos jednu soluciju..hvala 
Pomakeo ti se kabal od HDD-a, ja često kad zavirim da očistim kućište, malo pomaknem kabal od diska, pa kad upalim vidim da sam ga pomakeo da se isključio. Istu poruku izbacuje.
A nije ni isključena mogucnost da je oštećen.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.