Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Dilema 32bit ili 64bit sistem?

129 pregleda · 9 odgovora · otvorena 18.12.2012. u 18:05

Pozdrav gameri!

Maloprije sam malo razgledavao konfiguraciju mog racunara sa Everestom,i posto do sada nisam znao da li moja memorija (ram) podrzava 64bit(ni) sistem,nisam znao ni da li cu imati prednost sa tim da ga instaliram.

Pregledao sam par foruma u koje ne vjerujem 100% jer su prije objavljivali neke nebuloze,ali da ne duzim.

Imam 4gb rama,od toga se koristi 3,25

Da li cu imati neke prednosti ako instaliram 64bitni sistem?

Hvala unaprijed.
64-bitni će da ti prikaže tačno 4GB RAM :)
Na 64bitnom sistemu ce ti prepoznavati vise od 3gb rama, ako imas vise onda instaliraj 64bit.
kad instaliras 64 bitni koristit ce se 4gb 
normalno da oces, ja imam 4gb rama i koristil 64bit sistem i neam nikakvih problema 
64 Bitni sistem znaci trazi vise rama da se koristi znaci koristi full 4 gb znaci prepoznaje ih.

Znaci moras imati i sve programe 64 bitne npr
photoshop 64bitni
Vegas 64bitni
Avast 64 bitni
eset 64 
razumijes
Jedina prednost u 64 bitnom sistemu je to sto ce da se koristi 4gb rama ili ima jos nesto?
Akali je napisao/la:
64 Bitni sistem znaci trazi vise rama da se koristi znaci koristi full 4 gb znaci prepoznaje ih.

Znaci moras imati i sve programe 64 bitne npr
photoshop 64bitni
Vegas 64bitni
Avast 64 bitni
eset 64 :)
razumijes
/fail
Na 64-bitnom bar Windows 7 mozes koristiti 32+64 bit programe tako da je i to jedan od prednosti 64-bitnog sistema :D
mESAAA je napisao/la:
/fail
Na 64-bitnom bar Windows 7 mozes koristiti 32+64 bit programe tako da je i to jedan od prednosti 64-bitnog sistema :D
Da,to znam da se mogu koristiti programi,ali samo neki cak i ako su 32 bit-a.

Hvala svima,ipak cu preci na taj 64bitni,ali ako me zeznete,licno cu potplatiti admina za samare :P.

Pozz

LOCK (:
WanNe_ba je napisao/la:
Da,to znam da se mogu koristiti programi,ali samo neki cak i ako su 32 bit-a.

Hvala svima,ipak cu preci na taj 64bitni,ali ako me zeznete,licno cu potplatiti admina za samare .

Pozz

LOCK (:
Slobodno instaliraj, ja ti garantujem da nećeš imati problema.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.