Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Hoće li CS 1.6 nestati ?

1.133 pregleda · 72 odgovora · otvorena 17.12.2012. u 21:34

Vozdra raja...

Evo jos jedna anketa ,naime kao sto ste i sami mogli primjetiti , CS:GO postaje sve vise popularniji ,mnogo igraca prelazi na CS:GO.Sta vi mislite hoce li CS:GO potisnuti 1.6 sa gaming scene za par godina ili ste misljenja da ce se 1.6 jos dugo igrati ?
CS 1.6 u idućih 5 godina će sigurno i dalje biti u top10 najigranijih igara na steamu. Imat će barem 30000 igrača in-game za 4-5 godina, a kasnije ko i svaka igra nestat će i igrat će je samo nostalgičari, s vremena na vreme. Nove generacije se neće vraćat na 1.6, tako da je izvjesan njen nestanak za nekih 10ak godina, ali opet kažem, biće nostalgičara. Za CS:GO se još ne može govoriti kako će napredovat, jer sve zavisi od update-ova. Ukoliko igru približe nama (1.6 igračima) preživet će, ali pošto se najviše savjetuju sa CS:S igračima, sumnjam da će nešto drastično promenuti.

Ja se iskreno nadam da će CS ProMod naslediti 1.6, jer igra ima potencijala kod nas i može uspeti na Balkanu.
1. što 85% nas ne može normalno igrat GO jer su nam pc-evi kante,
2. što nama (1.6 igr.) odgovara, jer puno liči na 1.6 po gameplayu. Igru su odnedavno počeli redovno apdejtovati i oko marta-aprila očekujem izlazak iz beta faze. Ljudi još nisu upoznati sa igrom, ali neka, zaživet će kod nas, ja vam kažem.

@milan1101
@sniiz

Vi prepoznajete kvalitet. Igra možda nema uberhigh grafiku, ali doće s vremena na vreme. Ja u CS:GOvnetu ne vidim budućnost. Imam ga i ja, ali nisam onaj tip nafuranog deteta koje razmišlja kako će on ako sada krene igrat GO i nabija skill jednog dana biti uzor početnicima. Nijedan 1.6 igrač nije nikada išao na to (old sql). Svi su igrali iz zabave, samo što je jednom sve došlo na svoje pa su se mnogi proslavili. Igraću što valja, a ne što igra neki f0rest, GeT_RiGhT, Neo... Zato savet - cspromod.com, prati uputstva i uživaj :D I ja ću dok raspust dođe :P

Evo za neke koji ne znaju šta je CSP -> http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xlD7gnCHCvI
Naravno da ce nestati,za 5-10 godina,nitko nece znat sta je to...Bit ce naravno ovih "pro-ova" koji il nemaju para ili PC za GO,i naravno bez natjecanja,bez ikakvog poticaja da se 1.6 uopste igra,zaboravit ce se.Zalosno ali istinito...Kod nas ce 1.6 bit popularan jos neko vrjeme,lokalna natjecanja i to,al i tu ce doc vrjeme da ce ljudi shvatit da nema hljeba od toga vise i batalit ce...
GO sam probao,nije mi ni za one stvarke,i siguran sam da barem 10% igraca CS-a djele moje misljenje,tako da nit cu igrat 1.6 niti uzimati GO jer nema fore igrat igru koja ti se nesvidja...Ali naravno doce nove generacije i za GO,one generacije koje nikad nece probat 1.6.One koje neznaju sta je postena FPS igra :/
Micron je napisao/la:
ma vremenom mora nestati i ako to nece biti u skorije vrijeme :D
Jesul ikad nestale onih 256 igara ? Ono u packetu što se uzimalo ? na CD-u dobiješ ?

Daj ba.. Neće ni jedna igra nikad nestat.. Osim ako ima neki problem...
Ne mozes zivjeti u proslosti
Doowla je napisao/la:
Sta ce nestati???Nabroji kantere koi su izasli poslije 1.6...pa veze sa mozgom,bar po meni,ali nekim ljudima jeste "Prolazna Zabava"...Kanter se drzi odavno i nemislim da ce ga cs go i ostale novonastale pi******e rasturiti,ali sam ipak odgovorio ovo mozda jer ipak stariji i iskusniji igraci napustaju cs ali sta ga znas mozda mi mladji budemo bolji,a mozda sve sjebemo xD...
Sve u svemu:ZIVOT JE 1,A KANTER 1.6 ♥
prijatelju, vec su ga rasturili... samim tim sto nema turnira, nema se sta kvalitetno pogledati.

@Tema

Public igra nece nestati u skorije vrijeme jer pojedini klinci tek sad nabavljuju Steam 1.6, sto se tice kompetitivne scene 1.6 je vec nestao.

Sto se tice teme promod - Go, Go ce se igrati... promod nema ni producenta i nece ga imat iko finansirati a svakako mi se promod i ne svidja, pojavile su se glasine da Riot treba da uzme promod u svoje(kazem glasine ne znam koliko je istina) ako bi se to desilo onda je moguce da promod postane najigranija FPS igra al cisto sumnjam, vec su dosta ekipa upale u sraf na CS:GO.

Steam statistika = nista ne govori bas zato sto danas svako posjeduje steam sa 1.6 pa Valve ga je neki dan prodavao za 4KM, svi imaju PC za 1.6 dok za CS:GO treba malo bolji racunar(maximum fps u igri je 500) tj. ako vam fps na 1.6 nije bio konstantan 100 onda Go necete moci ni pokrenuti ako je bio konstantan mozete se nadati da cete uspjeti odigrati koju mapu :D
onog trenutka kad je vopa prestao igrati cs pocela se gasit CS 1.6 scena

@jazzone

lol, imas 7k sati u specu
CS:GO nema nonsteam :D , mozes odma odpisati 50% i vise ljudi realno... ne igraju samo pro igraci counter... ima i noobova,i onih sa malim budjetom, i skrtica , i ne informisanih , ne zainteresovanih u toj mjeri... , ako se pojavi neki pirat mozda bi i moglo progutat cs 1.6 al za par godina , tj poceti uzimat pod svoje...
btw kakva conf treba da se igra cs:go najnormalnije ?
Neće jos nestati, mozda jos neki 2-3 godine.
Vec je CS:GO krenuo u "akciju", LAN turniri i sl.Svaki dan ovaj osvojio,onaj osvojio,HLTV i tako.
Iskreno ja se nadam da ce CS:GO postati kao i 1.6, igram CS:GO-a vec nekoliko dana i mogu reci da mi se bas svidja.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.