Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Problem sa računarom. (windows error recovery)

50 pregleda · 3 odgovora · otvorena 09.12.2012. u 15:54

Pozdrav.

Imam veliki problem sa računarom, a ne znam šta da radim više. Ovako prvo mi je se smrzo dok sam igrao igru. Resetevo sam ga i usao na internet i ponovo se smrzo nakon toga kada god ga upalim samo se stalno resetuje. Odlučim da ponovo instaliram windows 7, i tamam kada se treba završiti nešto se prekinulo i sada se samo pali-gasi
I pojavi se system recovery error ako krenem u safe mode kaže instalacija se ne može nastaviti u safe mode. Start windows normaly neće. Što bi moglo biti, molim pomozite mi !
Moze biti(pogotovo ako je stariji PC) da se nesto pokvarilo ili oko HDD-a ili da je nestabilna napojna ili mozda je problem sa RAM-om.

Probaj zamjeniti slot za RAM i provjeri jesu li svi kablovi fino skopcani i promjeni ulaz za HDD(istekaj kabal iz maticne i stavi ga u drugi SATA utor).Probaj i izvaditi CMOS bateriju iz maticne(to ti je ona mala baterijca na maticnoj,iskljuci PC iz struje i izvadi bateriju na 10tak minuta,pa je vrati i upali PC).
meni isti problem bio, uspostavilo se da kablovi koji su spojeni na hard disk nisu kako treba spojeni. ustvari ne mogu se kako treba spojiti, treba malo sile da ih gura unutra u hard disk. joj ne sjecm se ili je hard disk bio u pitanju ili dvd-rw. otklopi ga i pokusaj nekako da ih uguras vise u jedno od ta dva djela, izvadi puhni unutra izbavi prasine ako ima pa ih vrati. ja sam uzeo izolir traku posto je dosta jaka da malo ucvrstim kablove jbg. drzi i danas, mozes i nesto drugo probat.

ps. mislim da je bio dvd rw.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.