Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

win7 64 bit

63 pregleda · 5 odgovora · otvorena 27.12.2012. u 16:29

Pozdrav gameri. :D Imam pitanje u vezi windows 7 - 64 bitnog.
Ja nemam nikakvo iskustvo oko w7 pa zelim da postavim par pitanja jer ga zelim instalirat na svoj pc.
1. Da li je moj procesor maticna ili nesto trece kompaktibilno sa 64 bit windowsom tj. da li to ima ikakve veze (pojma neam a necu da se zaj.)
2. Koje su prednosti u odnosu na 32 bit , a koje mane osim sto prepoznaje vise RAM memorije ?
3.Koja verzija je najbolja za gaminga ?
4.Ako ima jos nesto dodatno sto se tice 64bitnog sistema sto bih trebao znati,ili neki savjet pisite...

Hvala unaprijed :D
CPU AMD Athlon II 250 AM3 2 x 3.0Ghz
Memorija4gb kingston ddr3 1333

Ako ti je ovo, naravno da moze win7 64 bit, 4gb rama imas taman za 64bit. Ocitava ti vise od 3.25gb na 32bitnom sistemu, pokrece programe koji rade na 32 bita ja mislim
orochi je napisao/la:
CPU AMD Athlon II 250 AM3 2 x 3.0Ghz
Memorija4gb kingston ddr3 1333

Ako ti je ovo, naravno da moze win7 64 bit, 4gb rama imas taman za 64bit. Ocitava ti vise od 3.25gb na 32bitnom sistemu, pokrece programe koji rade na 32 bita ja mislim :D
aha, hoce biti problema sa nekim aplikacijama itd ?
i osim 750mb vise rama hocel inace biti nesto brze naprednije bolje itd ?
maksuz je napisao/la:
aha, hoce biti problema sa nekim aplikacijama itd ?
i osim 750mb vise rama hocel inace biti nesto brze naprednije bolje itd ?
Nece biti problema sa aplikacijama,skoro da ne postoji aplikacija(dosad) koji nije napravljena za 32 i 64bit OS.

Sistem brze radi sa 64bit verzijom u kombinaciji sa 64bit procesorom.
_oma_ je napisao/la:
Nece biti problema sa aplikacijama,skoro da ne postoji aplikacija(dosad) koji nije napravljena za 32 i 64bit OS.

Sistem brze radi sa 64bit verzijom u kombinaciji sa 64bit procesorom. ;)
hmmm a meni je 64 bitni procesor ??? (izvini ako je glupo pitanje fakat nisam se time nikad bavio :D )
maksuz je napisao/la:
hmmm a meni je 64 bitni procesor (izvini ako je glupo pitanje fakat nisam se time nikad bavio )
Ma skoro svaki proc je 64bit(samo bas stari procesori su only 32bit )

Jeste 64bit ti je .

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.