Vratio nam se ćelo, tzv. agent 47 u novom nastavku Hitman serijala pod naslovom Absolution. Po mom mišljenju igra je dovedena do savršenstva. Mislim da ne može bolje.
Ovaj put igrate protiv agencije i još nekoličine neprijatelja. Dakle. čelo sam protiv svih. Razlog tome je što otkrivate da agencija počela praviti genetski modificirane plaćene ubojice koji ubijaju sa lahkoćom svoje neprijatelje. Jedini eksperiment koji je uspio jest na jednoj djevojci koja je kidnapovana i vi je trebate spasiti itd.
Za razliku od ostalih igrica, u kojima je fazon samo trčat i ubijat neprijatelje (cod, bf, itd), ovdje imate zilion načina da završite zadatak. Dakle nije limitirana. Možete ubijati sve neprijatelje ili jednostavno izbjegavati ih i rješavati zadatke bez ispaljenog metka. Što manje neprijatelja ubijete veći bonus dobijate na kraju završenog zadatka.
Također, novost u igri je tzv. Instikt. Nešto kao eagle vision u assassins creed. Pomoću njega možete predvidjeti poteze neprijatelja, tj. kretanje. Također služi da otkrivate hintove u igri. On se puni samo kada ubijate neprijatelje neprimjetno.
Grafika igre je odlična. Ja sam uživao dok sam igrao. Kao i gameplay koji je strašan. Ima milion načina da ubijete neprijatelja. Igra je prepuna akcije, i vrijedi je skinuti. Nećete se pokajati to je sigurno.
Gameplay
Minimalni hardverski zahtjevi za igru
dual-core Intel or AMD processor clocked at 2 GHz;
2 GB of RAM;
NVIDIA GeForce 8600 or ATI Radeon HD 2600 XT (512 MB, DirectX 10).
Jel iko još prekucao ovo čudo od igrice.