Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Poništeno pitanje 50 bodova

Kompjuter previse zuji ^^

564 pregleda · 14 odgovora · otvorena 26.03.2007. u 16:56

Kao sto naslov kaze, PC mi nakon 10tak min. rada nenormalno zuji. Neke sam teme ovdje trazio ali nista nema konkretno. Usisav`o sam PC, prasine bilo je i opet zuji nakon 2 dana. Negdje pise da trebam coolere i ta sranja, pa ako neko moze sve detaljno objasniti i ako ima po mogucnosti slika coolera ili necega sto treba cistiti kako izgleda, jer sto se tice hardvera 0 sam

SAMO DA PRESTANE DA ZUJI OVOLIKO. Sta i kako da cistim ?

Pozz i unaprijed hvala , eo ovih 50 bodova kao nagradica ko pomogne
vidi jesul svi sarafai na maticnoj ploci dobro stegnuti.s

vidi jel ti koji labal se naslanja na hladnjak..

vidi jesul ti dobro hladnjaci stegnuti

pogledaj napojnu jedinicu jel sve stegnuto ili da koji kabal unutar naslonjen ....

moze da ti zuji cd-rom kad ima u njemu cd
moze da ti zuji HDD ako ne stoji vodoravno ili supravno..

pritegni malo colere
i meni je tako zujalo isto i gasilo,ali nije bas gasilo nego se monitor isljuci, i iz centralne piiiii,piiiii,i ja morao iz struje iskljucit.I neki dan se iskljucio i nece da se upali,sutra ga nosim u servis.Sad moram sa laptopa cs igrat.
Pokusaj da pricvrstis unutar kulera otvori ga i pogledaj malo oma li onaj ventilator imalo lufta gdje bi mogao da zuji ili vec da osteti nesto....

ja mislim da je to i ponovo sastavi valjda je do toga
Drug to ti je najvjerovatnije do coolera pokusaj ga ocistiti i prasinu pokupiti a ako nebude pomoglo onda ga zamjeni jer koliko ja znam z*** pregrijavanja ona plastika se polako topi i savija i sve se vise cuje tako da ti cooler fakticki nema funkciju !!

Sretno !
desavalo se i meni .. iskreno promjeni cooler meni je zujao kuler i smirio se .. a moze jednostavno i da ti bude ovaj oklop koji nije zategnut malo vishe i da zuji od malih vibracija .. vjeruj mi desilo mi se
malo nogom napojnu udari ^^
Moj jaran je imao isti problem, ja mu u sali rekao povecaj grijanje hladno ti u sobi.
To je uradio i sada ne zuji.
OBRISI COOOLERE NA GRAFICKOJ TJ. OCISTI IH I SVU PRASINI CISTI !
               Daesthanas je napisao/la:
malo nogom napojnu udari ^^

ovaj covjek ti je dao najbolji odg od svih...jer ovo je tacno znam iz istog iskustva...i jos bi dodo da ce ti napojna crknit za nekih 1-2mj ak je pocela zujat...i ja sam vec 2 promjenio...
               .Ald4 je napisao/la:
formatiraj comp

jeli uopce moguce da je ovo razlog, hm samar?

sorry for spam
To je do napojne jedinice...ocisti prebrisi , iznutra, mozda imas sta sto nije ustekano kako treba, pa treska, zuji , bruji...
Cisto ga poneses u servis oni ce ti sve zavrsit to te nemoze puno kostat platis i happy :]

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.