The Shawshank Redemption - Klasik. Jednostavno klasik. Ako nisi gledao, odmah skidaj. Čovjek ode u zatvor, nevin, i tamo upoznaje ljude blabla... Ne želim ništa da ti pokvarim. Uglavnom, POGLEDAJ AKO NISI!
Shutter Island - e ovo je jedan od onih filmova kad na kraju kažeš: "What.... WHAT?...
WHAAT?!!" Fantastično odrađen film. A i šta očekuješ od Scorsesea kao režisera i Di Caprija u glavnoj ulozi? Fantastičan triler. Leonardo, US Marshall ili detektiv, tako nešto, ode sa partnerom na jedan otok (Shutter Island) da istražuje nestanak neke zatočenice. To je inače, taj otok, kao hibrid ludnice i zatvora. Ustanova neka. Odličan, odliičaan film.
Room 1408 (ili samo "1408" ) - od svih filmova koje sam gledao, ovaj me je najviše nekako dojmio. John Cusack je glavni glumac koji istražuje misterije, traži te neke nadprirodne stvari... I tako dobije "ponudu" da prenoći u jednom hotelu gdje se to, neobjašnjivo, događa. Kao i u svaki projekat ulazi skeptično, ali šta se tamo dešava... Ne želim ništa više da govorim. Skini, pregledaj, pa piši dojmove
A Beautiful Mind - Genijalni matematičar, briljantan, pametan straašno, inače profesor na nekom univerzitetu, jedan dan dobije ponudu za posao da radi za državu (FBI, CIA ili šta li već) na odjelu za kriptografiju. Kraj je savršen. Ni ja sam nisam mogao pretpostaviti.

Također je Russell Crowe, kao i svaki put, napravio fantastičan posao. Jedan od najbolje odglumljenih filmova ikada, ako se mene pita.
I da dodam još par filmova jer nemam vremena (čitaj mrsko mi) da ih detaljno opisujem:
Forrest Gump - Morao si pregledati. Ako nisi, ne znam šta čekaš.
Pulp Fiction - Isto kao i Forrest Gump
Fight Club - Isto kao i Forrest Gump
Schindler's List - Isto kao i Forrest Gump
Se7en - Brad Pitt zablistao. Morgan Freeman još više.
The Usual Suspects - genijalan film. MORAŠ pregledati!
The Pianist - pretpostavljam da si gledao... ako ne, znaš šta ti je činiti.
Kill Bill 1/2 - ali ovo si morao gledati, koliko se puta repriziralo po obn-u....

Law Abiding Citizen - Isto kao i Forrest Gump
Eto. Ako ti mogu još šta pomoći, samo javi