Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Zaključana Riješeno 50 bodova

Mis i tastatura ne rade

160 pregleda · 4 odgovora · otvorena 11.11.2012. u 15:54

Pozdrav drustvo...

Dobio maloprije novi HDD, ubacim ga, upalim racunar, digne sistem normalno i prikaze da ga je ucitao i sve normalno vrti ali mis i tastatura ne rade. Udjem u BIOS, ne vidim nikakve probleme ali kada digne windows nece. Vratio sam sve kako je bilo ali opet isti problem.

Evo trenutno sam na linux-u live demo-u i radi sve bez problema. Pa se nadam da neko ima neko konkretno rjesenje jer mi valja opet sve spajati.
Rješenje
Ako ti je OS bio instaliran a ti samo upalio PC, to je stres za PC.. ukoliko upališ PC nanovo a OS nije instaliran na tom računaru.. to je po meni logično objašnjenje.
KRYSTAL je napisao/la:
Ako ti je OS bio instaliran a ti samo upalio PC, to je stres za PC.. ukoliko upališ PC nanovo a OS nije instaliran na tom računaru.. to je po meni logično objašnjenje.
Samo sam pored prvog ubacio i drugi HDD. Na prvom je instaliran windows kojeg koristim. Drugi je tek otpakovan i ubacen zajedno sa starim.
SaltCityBoy je napisao/la:
Samo sam pored prvog ubacio i drugi HDD. Na prvom je instaliran windows kojeg koristim. Drugi je tek otpakovan i ubacen zajedno sa starim.
Hm, probaj pored tog OSa, instalirati drugi, dakle nađi neku particiju 15GB i instaliraj drugi OS i njega podigni.. Ako na njemu bude radilo, onda ipak trebaš oboriti sistem da OS prihvati upgrade sistema.
Možda jumperi nisu bili adekvatni podešeni pa je tu nastala zbrka.
Mislim da nećeš pogriješiti ako na tom novom instaliraš OS (jumper na Master) a drugi neka ti služi kao storage, backup ili šta već (jumper Slave).

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.