Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

1 racunar - 2 misa, 2 tastature i 2 monitora

139 pregleda · 5 odgovora · otvorena 09.03.2013. u 07:54

Pozdrav svima.
Ovako dobio sam novi kompjuter i sad zelim da ga pored monitora spojim i na TV, ali da 2 korisnika mogu raditi u isto vrijeme (na TVu bih koristio surfanje/streaming filmova). Sad me zanima kako to da napravim (kakav mi software treba i sl.). Inace koristim Win7. S TVom sam ga mislio spojiti obicnim HDMI kablom, ali ne znam kako da napravit da 2 korisnika mogu u isto vrijeme surfati.

Hvala! :)
Pa mozež ti priključit dva monitora ali da koristiš jedan sistem, tj. dvije slike ali jedan sistem.. Kakvu grafiču imaš?
Grafička je Gainward GeForce GTX 650 Ti

Da ali pored 2 monitora treba mi da se na ta 2 monitora surfa u isto vrijeme i na jednom i na drugom nezavisno, pa sad ne znam kako to da postavim (preko cega)...
To sto ti hoces najjednostavnije i najjeftinije ti je pokopcas to sve i u postavkama graficke stavis na dual view. Npr na TV prebacis taj stream sto hoces i maksimizujes ga dok vamo na monitoru koristis za chat i sranja. Potreban 1 mis i 1 tastatura.

Ne mozes da "razdvojis" procese kao sto ti hoces. Jer npr sistem se "digne" i on zauzme procese od graficke. I ne moze niko drugi da je koristi.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.