Odlicno uradzen dokumentarac, jako mi se svidja i dosta interesantan.Nekada sam i ja igrao taj famozni WoW na pocetku na piratskom serveru i nije mi bilo nesto zanimljivo onda sam poceo da igram na orginalnom serveru i tada je postalo pravo zarazno, znao sam igrati po 15 sati od ukupnih 24sata u danu, nekih 7 sati gore/dole bi odspavao, i naravno kad bi ustao prvo bi bilo paljenje kompa i login u wow acc, to je bila prava zaraza i bolest mogu slobodno reci, medzutim tada sam imao previse slobodnog vremena tj. nisam imao nikakvih obaveza, trajalo je to tako nekih 7-8 mjeseci, i bogami bilo je posljedica jer to sto sam ja radio je bilo previse fakat, a ni u cemu ne valja pretjerivati...I ako na tom serveru gdje sam ja igrao(ne znam ime zaboravio sam) slabo je bilo nasih, bilo ih je par, da sam bio na dunemaulu uzitak bi bio jos veci sjecam se samo ime guilida <Leviathan> .
Ono sto me impresioniralo u igrici je da ima dosta 'starije' raje naravno ima i djece kao i u svakoj igrici dok je u wow-u to puno drugacije ima puno starijih osoba i muskih/zenskih, i da igraju svakavke vrste ljudi od glumaca,advokata,poznatih licnosti, nema cega nema...
Dok sam gledao ovaj dokumentarac pozelio sam da se vratim u ovaj virtualni svijet, kada vidim kako ljudi koje mnogi nazivaju geekovima,freakovima posebno to rade kompleksasi..kako se druze, provode, dogovaraju okupljanje ...Ma da ja sam siguran da tu igricu vise nikad necu igrati, jer iskreno donjela mi je vise loseg nego dobrog naravno mojom kriviciom i kad bi poceo opet igrati strah bi me bilo jer poznavajuci sebi kad se neceg uhvatim to ne popustam, ma da danas poslje pet vise-manje (ne znam tacno) godina od kad ne igram wow dobio sam hvala bogu posao i nebi imao toliko vremena za tu igru sada mi je prioritet ono sto je smisao zivota a to je da se ozenim i dobijem dijete/dijecu.Danas slabo igram igrica i ako igram to je maksimalno 3h a cesto i manje..
Toliko od mene neda mi se vise sarat', znam da ima gresaka na brzinu sam napisao post a jedva gledam na oci, laq noc idem zzZZZz i veliki pozdrav za osobe iz ovog guilida, i bas me zanima dali jos postoji?
Post dobio aplauz od KillaOR